@talongod Buyurun... Bunların soğutma konusunda iddialı modeller olmadığının farkındayım ancak GPU'ları düşük Watt'lı varyantlar olduğu için sorun çıkaracağını sanmıyorum. Kaldı ki bunları tercih eden kişilerin de "Öldük, bittik! Keşke daha düşük bi' model alsaydık da soğutmamız daha iyi olsaydı. Keşke çift fanımız olsaydı da varsın 3050 6 GB (!) kullansaydık..." dediklerini sanmıyorum. Zaten bu fiyata da ASUS ROG seviyesi soğutma beklenemezdi.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000-35.000 TL
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
@Silinen üye, V15 serisi alınmaz. Genellikle düşük watt TDP değerlerine sahipler. Soğutmaları kötü; sıcak hava dışarıya atılırken ekrana üflendiği için ekran sararması yapıyor. Menteşeleri çatlıyor. Isınmadan hiç bahsetmiyorum bile. Onları kafadan eledik.
Nitro Lite modeli ise adı üzerinde "Lite"; performanstan ve taşıma rahatlığı olsun diye soğutmadan kısılan bir model.
Özetle, ben görmüyor değilim.
Nitro Lite modeli ise adı üzerinde "Lite"; performanstan ve taşıma rahatlığı olsun diye soğutmadan kısılan bir model.
Özetle, ben görmüyor değilim.
@talongod GPU'nun TDP değerinin düşük olduğunu belirttim zaten. Ayrıca sizin belirttiğiniz direkt GPU yongasından kaybediyor, TDP'si 200W veya VRAM'i 16 GB olsa bile yonga 3050 olduktan sonra ne yazar?
Yine zaten bu modellerin kusursuz olduğunu iddia etmedim, 3050 fiyatına bu GPU modellerini sunuyor olmaları bile yeterli bir tercih sebebi bence (kronik sorun olmadığı sürece).
Menteşeden şüphe edilmesi halinde ben en azından Nitro Lite modelin tercih edilmesinden yanayım, 4050 için yeterli bir soğutma sunuyor.
Yine karar konu sahibinin. 3 - 5K₺ için kalan bütün 35 - 40K₺'yi ölü bir GPU'ya yatıracaksa kendi bilir.
Yine zaten bu modellerin kusursuz olduğunu iddia etmedim, 3050 fiyatına bu GPU modellerini sunuyor olmaları bile yeterli bir tercih sebebi bence (kronik sorun olmadığı sürece).
Menteşeden şüphe edilmesi halinde ben en azından Nitro Lite modelin tercih edilmesinden yanayım, 4050 için yeterli bir soğutma sunuyor.
Yine karar konu sahibinin. 3 - 5K₺ için kalan bütün 35 - 40K₺'yi ölü bir GPU'ya yatıracaksa kendi bilir.
- Makaleler
- 1
Yani 5050 alinabilecekken 3050 ye talim etmek de huzur kacirmali bence. Hem 3050 5050 falan ne kadar isinacak kartlar ki? Bir de 65 Watt 3050 icin yuksek bir TGP degeri mi?@talongod GPU'nun TDP değerinin düşük olduğunu belirttim zaten. Ayrıca sizin belirttiğiniz direkt GPU yongasından kaybediyor, TDP'si 200W veya VRAM'i 16 GB olsa bile yonga 3050 olduktan sonra ne yazar?
Bu arada ASUS oyle iyi bir marka da degil, marka dusus icinde, ASUS'un 2020'lerden beri kalite kontrol mekanizmasinin iyi calismadiginin ve kalitesinin gittikce dustugune dair tonlarca video ve rapor bulabilirsiniz Google'da.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347