Merhaba, öncelikle sizlere sorum şu: Bu dönemde almak mı daha mantıklı, yoksa bundan 1 ay sonra Kasım indirimlerini bekleyerek almak mı? Aradaki fark ne olur? Almayı planladığım sistem RX 9060 XT ekran kartı, Ryzen 5 7500F, 2x16 GB RAM (belki 2x8 GB da yapabilirim). SSD hızlı olduğu sürece 500 GB ya da 1 TB çok fark etmeyebilir. Kasa olarak en uygun ve iyi hava alan bir kasa istiyorum. PSU 650–700W yeterli olur diye düşünüyorum ama marka ve modele henüz bakamadım. Bir de monitör bakıyorum; 200 Hz üzeri olursa iyi olur, onun için de limitim 5.000 TL civarı. Kasanın 30-35 bin lira bütçeye dahil değil bu para. Parça önerilerinize açığım. Uygun fiyatlı hazır sistem varsa o da olur. Şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 TL
noby
Uzman
Şahsen eğer aceleniz yoksa tek tek indirim kovalayıp ürünleri almak daha mantıklı.
Onun dışında aşağıdaki sistemi önerebilirim. Kasayı Vento VG15FE seçin. PSU daha kaliteli.
Onun dışında aşağıdaki sistemi önerebilirim. Kasayı Vento VG15FE seçin. PSU daha kaliteli.
tebilion diye bir site ilk defa duydum güvenilir mi? bir de tek ram ne kadar süre götürür ileri de bi tane daha aynısından alsamŞahsen eğer aceleniz yoksa tek tek indirim kovalayıp ürünleri almak daha mantıklı.
noby
Uzman
Eğer sadece oyun oynuyorsanız rahatlıkla götürür. İleride 1 adet daha ram alıp 32 yapın derim ama.tebilion diye bir site ilk defa duydum güvenilir mi? bir de tek ram ne kadar süre götürür ileri de bi tane daha aynısından alsam
Tebilon güvenilirdir.
Ek olarak eğer bütçe artırırsanız anakart olarak MSI PRO B650M-B buna yükseltme yapın derim. Aynı işlemciyle MSI PRO A620M-B anakartında tam verim alamamıştım ben.
Bu şekilde mantıklı olur.
Son düzenleme:
ssdyi de westernin greenine yükselttim okuma ve yazması daha iyi diye. Son olarak monitör önerisi de verebilir misiniz.Eğer sadece oyun oynuyorsanız rahatlıkla götürür. İleride 1 adet daha ram alıp 32 yapın derim ama.
Tebilon güvenilirdir.
Ek olarak eğer bütçe artırırsanız anakart olarak MSI PRO B650M-B buna yükseltme yapın derim. Aynı işlemciyle MSI PRO A620M-B anakartında tam verim alamamıştım ben.
Bu şekilde mantıklı olur.
Eki Görüntüle 189375
VIEWSONIC VX2479A 240hz olanı fiyat olarak 5300 ancak bakındığım kadarıyla hiç güzel görüntü vermiyor diyorlar
noby
Uzman
Monitör konusunda bilgim yok. Onun için ayrı bir konu açıp bütçenizi belirtirseniz yardımcı olurlar.ssdyi de westernin greenine yükselttim okuma ve yazması daha iyi diye. Son olarak monitör önerisi de verebilir misiniz.
VIEWSONIC VX2479A 240hz olanı fiyat olarak 5300 ancak bakındığım kadarıyla hiç güzel görüntü vermiyor diyorlar