Bütçe
30.000-35.000 TL
V15 serisi rezalet bir seri alınmaz. MSI Thin serisindede GPU watt değerleri düşük oluyor. AMD LOQ alması en mantıklısı olur.

Kişinin kendisine kalmış ben 10 yıllık Lenovo kullanıcısıyım artık bazı şeyleri yaşayarak deneyimlediğim için uzun vadede Lenovo'yu Legion harici önermiyorum kıçı kırık HP sürücü desteği konusunda Lenovo'dan daha iyi 2016 da çıkmış oyunu oynamak için sürücü güncellemesini HP'nin dosyalarından yapıyordum o yüzden pek tercih etmiyorum ekran kartı o bu şu tamam iyi hoş ama pek götürmüyor yani güç olarak yeterli olsa bile yazılım olarak yeterli olmuyor.

MSİ olanı neye göre önerdiniz? 45 Watt ve tek fanlı rezalet bir soğutmaya dahip. V15 soğutması da aynı şekil, çok kötü.

MSI olanı neye göre önerdiniz? 45 watt ve tek fanlı rezalet bir soğutmaya dahip. V15 soğutması da aynı şekil, çok kötü.

Teknik destek ve bilgisayarın üretimine göre değerlendirdim arkadaş; "ben şunu oynayacağım bunu oynayacağım şu programı kullanacağım" diye belirtmediği için burada yorum yapmak yeterli kalmıyor maalesef.
Sizi anlıyorum siz de kendi bakış açınıza göre ürün öneriyorsunuz ama şunu belirtmek isterim herkes parasına göre çok iyi olsun veya en güçlüsü olsun demiyor(ki o fiyat aralığında "iyi" diye bir şey yok her bilgisayardan birisi şikayet ediyor) benim işimi görsün yeter diyor ayrıca kullanıcılar kendilerini ürünü satın aldıktan bir süre sonra servisle uğraştıracak bilgisayarı da istemiyor bu bir gerçek ki öyle olmasaydı bundan bir sene önce Victus'lar değil Omen'ler forumda önerilirdi ama gel gör ki herkes Victus aldı(sonra Victus'lar da patladı orayı farklı zamanlarda yaşanan şeyler olduğu için eklemiyorum).
Benim değerlendirmem şu yönde oldu daha dün Thin değil cyborg modelini elime alma fırsatını buldum daha içerisine Windows bile kurulmamış yeni almışlar sahibine "iade et daha iyisini alalım" dediğimde "ben şu oyunu oynayacağım bana bu bilgisayar yeter" dedi. Şimdi bu durumda çıkıp da başka bilgisayar önermenin hiçbir anlamı olmaz ben MSI'ın ucuz yollu ürettiği modellerinde kullanıcılardan sadece watt'ının düşük olduğuna dair şikayet aldım ki bu kişiler de cihazın sahibi değil bizim gibi internetten ürün özelliklerine bakan kişiler. Bildiğim kadarıyla da kronik olarak bir şikayeti yok varsa da yanlışımı düzeltin lütfen.
Ama gelelim burada önerilen LOQ ların internet üzerinde yapılan şikayetlerine bakalım bataryanın cihazı doğru besleyememesinden tut anakartın yanmasına servis ücreti istenmemesi gerektiği halde bazı işlemlerde servis ücreti istenmesine kadar şeyler var AMD işlemcili modellerde sorun yok denecek kadar az denmiş ama neye göre denmiş orasını da anlayamadık çünkü şikayetlerin çoğu adaptör ve bilgisayarın kendi güç beslemesi ile ilgili şeylerdi ki bunlar 2024 yılından beri gündeme getirilen şeyler AMD işlemcili modellerde de şikayetler görülüyor ve bunun işlemci ile de alakası yok adamların direkt bilgisayarlar için tasarladığı güç elektroniği sistemi yanlış yani en iyi donanımlısını önersek bile arkadaş ileride adaptörden veya başka bir şeyden şikayet edecek ben bunu düşündüğüm için gördüğüm en sıradan bilgisayarı önerdim ki siz de iyi biliyorsunuz belirtilen fiyat aralığında sorunsuz bir bilgisayar yok Watt'ı düşük olabilir ama beklentisi çok olmayan biri için en temizi MSI olur. (bunu kendim için değil kişinin kendi beklentisi karşısında söylüyorum yoksa çıkıp da en iyisi MSI Thin-cyborg ya da Acer diye belirtme gibi bir durumum yok.)
Arkadaş kronik sorunu olmayan diye belirttiği için LOQ modeli önermedim kısaca özeti bu. Genel olarak kullanıcılar modeli fark etmeksizin bilgisayarın adaptöründen ve bilgisayarın doğru beslenememesinden şikayetçi çıkıp da bu bilgisayarı önerdiğimizde arkadaş gidip sisteme yük bindirecek bir oyunu veya programı açtığında donanımına göre alması gereken performansı alamayacak onunla ilgili şikayetler de var o kısımları fazla kurcalamayacağım eğer önerilmesini istenen bilgisayarda hangi programların veya oyunlardın kullanılacağı belirtilse belki o zaman benim atacağım linkler bu kadar alt düzeyde kalmazdı.