Kayra10 3
Becerikli
Oyun oynarken şarja takarım ya da kısa süre oynarım. 3-4 saat film/dizi izlerken dayanması yeterli benim için.
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken şarja takarım ya da kısa süre oynarım. 3-4 saat film/dizi izlerken dayanması yeterli benim için.
O zaman rahatlıkla yeter. En kötü ihtimalle dizi izlerken ekran yenileme hızını düşürürsünüz ve frekansı kısarsınız süre uzar.Oyun oynarken şarja takarım ya da kısa süre oynarım. 3-4 saat film/dizi izlerken dayanması yeterli benim için.
Şimdi biraz detaylı ele alalım meseleyi, bu ikinci konunuz sanırım, aklınız karışmış gibi görünüyor.
- Bütçe maksimum 35'e çıkartabilirim ama 40 verirsen 2 kat daha fazla verim alırsın tarzı bir öneri olursa taksitliyse eğer onu da alabilirim. Daha düşük fiyatta senin ihtiyacını giderir dediğiniz laptop varsa o da olabilir.
- Film, dizi ve oyun için istiyorum. Oyundan kastım mesela canım LoL veya Valorant'ı çektiğinde orta ayarlarda 144 FPS'de akıcı bir şekilde oynayabileyim. PS5 olduğu için PC'yi zorluyacak çoğu oyunu orada oynayabiliyorum.
- Pili şarja takmadan 4 saat veya daha fazla gitmesi.
- Ekranı film, dizi izlerken kötü bir deneyim sunmasın yeter. Zaten bu paralarda ne kadar kaliteli ekran olabilir?
- Çok ağır olmaması daha iyi olur.
- Mümkünse sessiz çalışması iyi olur.
- Hepsini bu fiyatlarda barındıran laptop olmayabilir. Ben sadece kullanacağım alanları ve beklentimi yazdım. Laptop daha önce hiç kullanmadım, şu anda 9070 XT ve 7800X3D'li iyi bir PC kullanıyorum. Kendim toplamıştım ama bu kadar iyi bir PC'yi zorlayacak oyunlar oynamıyorum, o yüzden daha alt seviyelere inmeye karar verdim. Başka yere taşıma imkanım olduğu için laptop deneyimlemek istiyorum. Genelde FIFA ve hikayeli oyunlarda takılıyorum. Arada BF6 oynuyorum ama bunları PS5'te oynayabildiğim için laptopun bu oyunları iyi bir şekilde oynatmasını beklemiyorum. Canım LoL tarzı oyunlar çektiği zaman laptopu zorlamadan sorunsuz, akıcı bir şekilde oynayabileyim oyunları yeterli.
- Bunun OLED olması hoşuma gitti ama dediğim oyun kısmında başarılı değildir diye düşünüyorum.
- Bu nasıl bilmiyorum, oyun kısmında daha başarılıdır diye düşünüyorum.
Bunları önermişlerdi, nasıl laptoplar bilmiyorum. Şartlarımı karşılarlar mı? Karşılamazlarsa hangi laptopları önerirsiniz?
2. el istemiyorum, çok uğraştıracağını düşünüyorum.
(Normalde başka bir konu açmıştım fakat fikrim değiştiği için tekrar açıyorum.)
Gidebilir ama özellikleri kısman gerekir. Ekranı 60 Hz yaparsın, güç tasarrufu açarsın, parlaklığı kısarsın; o zaman gidebilir.3-4 saat gitse yeterli aslında. O kadar gitmiyor mu laptoplar?
Amacım, dediğiniz gibi film, dizi, günlük kullanım ama işte arada Valorant, LoL oynamak istediğimde de en azından 100 FPS üstü alabileceğim bir laptop istiyorum. GTA 5, BF 6 tarzı oyunları PS5'te oynuyorum zaten.Şimdi biraz detaylı ele alalım meseleyi, bu ikinci konunuz sanırım, aklınız karışmış gibi görünüyor.
Benim anladığım kadarıyla tam anlamıyla bir gaming laptop istemiyorsunuz, günlük kullanım hedeflerinizi karşılayan fakat arada estiğinde çıtırdan oyun da oynatabilen bir model istiyorsunuz. Doğru mu?
Medion model aslında günlük kullanım için gayet tercih edilebilecek bir model, zaten Lenovo'nun alt firması, keza OLED ekran yapısından kaynaklı keyifli bir kullanım sunacak. 14 inç ekran boyutuyla ve ağırlığıyla taşınması da rahat bir model. CPU olarak da verimli bir CPU. Pil konusunda beklentilerinizi karşılar. Fakat oyun performansı kısmında çok aman aman şeyler beklemeyin. Dediğimiz gibi çıtırdan oynatır işte.
7535HS CPU'lu Lenovo gördüm bir de attığınız, fena model değil fakat üstüne 1-2 daha koyup 7735HS almak daha mantıklı. O yüzden elendi.
Benim burada önerim 7735HS'li bu model olacak. İçerisindeki 680M iGPU, hem dahili grafik birimi olarak güçlü bir kart, oyun oynatır. Hem de verimli bir işlemci. Ayrıca 16 & 512 kombinasyonu da fena değil. Bir de çanta ve mouse hediye ediyorlarmış, cihaz da Windows 11 ile geliyormuş. Bakın bir:
Eğer işi biraz gaming tarafına kaydırmak isterseniz ve bütçe çıkarsa bu modele bakın:
Gidebilir ama özellikleri kısman gerekir. Ekranı 60 Hz yaparsın, güç tasarrufu açarsın, parlaklığı kısarsın; o zaman gidebilir.
Şimdi biraz detaylı ele alalım meseleyi, bu ikinci konunuz sanırım, aklınız karışmış gibi görünüyor.
Benim anladığım kadarıyla tam anlamıyla bir gaming laptop istemiyorsunuz, günlük kullanım hedeflerinizi karşılayan fakat arada estiğinde çıtırdan oyun da oynatabilen bir model istiyorsunuz. Doğru mu?
Medion model aslında günlük kullanım için gayet tercih edilebilecek bir model, zaten Lenovo'nun alt firması, keza OLED ekran yapısından kaynaklı keyifli bir kullanım sunacak. 14 inç ekran boyutuyla ve ağırlığıyla taşınması da rahat bir model. CPU olarak da verimli bir CPU. Pil konusunda beklentilerinizi karşılar. Fakat oyun performansı kısmında çok aman aman şeyler beklemeyin. Dediğimiz gibi çıtırdan oynatır işte.
7535HS CPU'lu Lenovo gördüm bir de attığınız, fena model değil fakat üstüne 1-2 daha koyup 7735HS almak daha mantıklı. O yüzden elendi.
Benim burada önerim 7735HS'li bu model olacak. İçerisindeki 680M iGPU, hem dahili grafik birimi olarak güçlü bir kart, oyun oynatır. Hem de verimli bir işlemci. Ayrıca 16 & 512 kombinasyonu da fena değil. Bir de çanta ve mouse hediye ediyorlarmış, cihaz da Windows 11 ile geliyormuş. Bakın bir:
Eğer işi biraz gaming tarafına kaydırmak isterseniz ve bütçe çıkarsa bu modele bakın:
Bütçeyi madem yükselttik, bu modele bakın, 3-6-9 taksit imkanları mevcut:Amacım, dediğiniz gibi film, dizi, günlük kullanım ama işte arada Valorant, LoL oynamak istediğimde de en azından 100 FPS üstü alabileceğim bir laptop istiyorum. GTA 5, BF 6 tarzı oyunları PS5'te oynuyorum zaten.
Bütçem 40'a kadar çıkabilir, hatta 42-43'e kadar da olur ama 9 taksit olması lazım. Öyle olunca ikinci el alabilirdim ama sitede 2 taksit var maksimum.
Anladım hocam.
Kendimi zorlayıp 45 bandınada çıkabilirim cidden fiyatına değer diyebileceğiniz laptop varsa 9 taksit falan oluyor Hepsiburada ve N11 de genelde ya da ikinci el mi önerirsiniz ben çok anlamadığım için alırken sıkıntı yaşarım diye pek yanaşmıyorum.
www.n11.com
45.000 TL olan bu fiyata en iyisi midir hocam, kriterlerimi karşılar mı? Eğer böyleyse alabilirim.Bütçeyi madem yükselttik, bu modele bakın, 3-6-9 taksit imkanları mevcut:
Asus TUF A15 FA507NUR-LP033W R7-7435HS 8 GB 512 GB SSD 6 GB RTX4050 15.6" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Asus TUF A15 FA507NUR-LP033W R7-7435HS 8 GB 512 GB SSD 6 GB RTX4050 15.6www.n11.com
Hatta bi' 3.000 TL daha koyabilirseniz buna bakın:
https://app.hb.biz/fmqOqKoyN4jG
Tam özelliklerini biraz önce paylaştım bu konuda:
Müthiş bir fırsat değil, ancak dizüstü piyasasının fiyat noktasında geldiği konumu düşünürsek yine de tercih edilmeyecek bir model değil. Son indirim döneminden sonra fiyatlar gerçekten korkunç durumda şu an.
15.6 İnç, FHD IPS panel, %100 sRGB, 144 Hz, 300 Nit, G-Sync ekranı var. 8C/16T, 3.3/5.1GHz, 8MB L2/16MB L3 CPU'ya sahip. Ekran kartı 100 watt gücünde ve MUX Switch desteklenmekte. 1x16 GB, DDR5, 5600 MHz, CL46 RAM mevcut ve yükseltme için ikincil yuvası boşta, maksimum RAM destek kapasitesi 32 GB. Yine ikincil SSD yuvası da boşta. 60 Wh pil ve 245 watt adaptör ile geliyor. Klavye...
- mortem.dll
- dizüstü bilgisayarlar gaming laptop laptop laptop ram laptop tavsiyeleri lenovo lenovo loq loq rtx
- Forum: Sıcak Fırsatlar
Bir de indirimin kaç gün devam edeceği belli mi?Bütçeyi madem yükselttik, bu modele bakın, 3-6-9 taksit imkanları mevcut:
Asus TUF A15 FA507NUR-LP033W R7-7435HS 8 GB 512 GB SSD 6 GB RTX4050 15.6" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Asus TUF A15 FA507NUR-LP033W R7-7435HS 8 GB 512 GB SSD 6 GB RTX4050 15.6www.n11.com
Hatta bi' 3.000 TL daha koyabilirseniz buna bakın:
https://app.hb.biz/fmqOqKoyN4jG
Tam özelliklerini biraz önce paylaştım bu konuda:
Müthiş bir fırsat değil, ancak dizüstü piyasasının fiyat noktasında geldiği konumu düşünürsek yine de tercih edilmeyecek bir model değil. Son indirim döneminden sonra fiyatlar gerçekten korkunç durumda şu an.
15.6 İnç, FHD IPS panel, %100 sRGB, 144 Hz, 300 Nit, G-Sync ekranı var. 8C/16T, 3.3/5.1GHz, 8MB L2/16MB L3 CPU'ya sahip. Ekran kartı 100 watt gücünde ve MUX Switch desteklenmekte. 1x16 GB, DDR5, 5600 MHz, CL46 RAM mevcut ve yükseltme için ikincil yuvası boşta, maksimum RAM destek kapasitesi 32 GB. Yine ikincil SSD yuvası da boşta. 60 Wh pil ve 245 watt adaptör ile geliyor. Klavye...
- mortem.dll
- dizüstü bilgisayarlar gaming laptop laptop laptop ram laptop tavsiyeleri lenovo lenovo loq loq rtx
- Forum: Sıcak Fırsatlar
Yani net bir şekilde en iyisidir diyemeyiz elbette, üstüne yine 1-2 daha koysanız güzel Asus TUF modeller var fakat taksit yapılmıyor. Ayrıca üstüne 1-2 koya koya bu böyle 60'a kadar gider. Bir yerde dur demek lazım. Sizin taksit koşulunuz olduğu için taksitle alınabilecek en makul model bu.45 bin olan bu fiyata en iyisi bu mudur hocam kriterlerimi karşılar mı birde eğer böyleyse alabilirim
Yani net bir şekilde en iyisidir diyemeyiz elbette, üstüne yine 1-2 daha koysanız güzel Asus TUF modeller var fakat taksit yapılmıyor. Ayrıca üstüne 1-2 koya koya bu böyle 60'a kadar gider. Bir yerde dur demek lazım. Sizin taksit koşulunuz olduğu için taksitle alınabilecek en makul model bu.
Şimdi Asus'u alsanız 42.000 TL, RAM'i 8 GB. Bir RAM takviyesi yapsanız zaten 8 lira. Cihaz size 50'ye gelmiş olacak. En azından diğer Lenovo modelde 16 RAM default geliyor ve 100 wattlık daha iyi bir ekran kartı var (5050).45 bin olan bu fiyata en iyisi bu mudur hocam kriterlerimi karşılar mı birde eğer böyleyse alabilirim
Bide indirimin kaç gün devam edeceği belli mi
İndirimler böyle durumlarda çok sürmez. Muhtemelen akşama kalmadan biter.Yani net bir şekilde en iyisidir diyemeyiz elbette, üstüne yine 1-2 daha koysanız güzel Asus TUF modeller var fakat taksit yapılmıyor. Ayrıca üstüne 1-2 koya koya bu böyle 60'a kadar gider. Bir yerde dur demek lazım. Sizin taksit koşulunuz olduğu için taksitle alınabilecek en makul model bu.
Şimdi Asus'u alsanız 42.000 TL, RAM'i 8 GB. Bir RAM takviyesi yapsanız zaten 8 lira. Cihaz size 50'ye gelmiş olacak. En azından diğer Lenovo modelde 16 RAM default geliyor ve 100 wattlık daha iyi bir ekran kartı var (5050).
Anladım hocam, o zaman bu modeli alacağım ama kartta limit yok. Yarın akşam ödeme yapacağım çünkü o zaman açılacak kart. İndirim yarına kadar devam eder mi? Etmezse bunu alamayacağım gibi.Yani net bir şekilde en iyisidir diyemeyiz elbette, üstüne yine 1-2 daha koysanız güzel Asus TUF modeller var fakat taksit yapılmıyor. Ayrıca üstüne 1-2 koya koya bu böyle 60'a kadar gider. Bir yerde dur demek lazım. Sizin taksit koşulunuz olduğu için taksitle alınabilecek en makul model bu.
Şimdi Asus'u alsanız 42.000 TL, RAM'i 8 GB. Bir RAM takviyesi yapsanız zaten 8 lira. Cihaz size 50'ye gelmiş olacak. En azından diğer Lenovo modelde 16 RAM default geliyor ve 100 wattlık daha iyi bir ekran kartı var (5050).
Devam etmezse başka model buluruz, dert değil.Anladım hocam o zaman bu modeli alacağım ama kartta limit yok yarın akşam ödeme yapacağım o zaman açılacak indirim yarına kadar devam eder mi edmezse bunu alamıyacağım gibi