30.000-40.000 TL bütçeyle Samsung Galaxy S24 Plus alınır mı?

Bütçe
30.000-40.000 TL

michaelscarn

Çalışkan
Öncelikle kendim ve kullanımım hakkında bilgi vermek istiyorum.

Şu anki telefonum yaklaşık 1 yıldır kullandığım yenilenmiş bir iPhone 7 Plus, önceki telefonumsa 5 yıla yakın kullandığım 2.el iPhone 6S idi. Yenilenmiş telefon olmasından tut tüm parçalarının değişmesine bir sürü problemi olduğundan ve tamir masrafları çok fazla olduğundan telefon değişeceğim. Şu anda Ziraat uygulamasına giriş yapamıyorum, sürümden dolayı ChatGPT ya da Google Translate dahil birçok uygulama indiremiyorum, şarjım çabuk bitiyor ve ekran değiştiği için oldukça kötü geliyor. Anlayacağınız, ne telefon alırsam alayım büyük bir yükseltme olacak.

Başta S24 FE düşünürken bütçeyi arttırıp S24+ alma imkanı doğdu ve önümüzdeki ay S24+ almaya yakın bakıyorum.

Kullanımım genelde görüntülü arama üzerine. Telefonum dolayısıyla pek fazla amaç için kullanamıyorum. Fakat S24+ aldığımda kamerasını aktif olarak kullanmayı ve zaman zaman PUBG gibi oyunları oynamayı düşünüyorum. Asla profesyonel sıklıkta oynamıyorum ve performans açısından büyük beklentilerim yok, iPhone 7 Plus telefonumda olduğu gibi az/idare edilebilir ısınma olsa ve akıcı oynanabilse benim için yeterli. Sosyal medyada dolaşırken de artık kasmasını istemiyorum, lakin bu beklentiyi sanıyorum ki çoğu telefon karşılar. Ayrıca konforlu olursa ders videoları ya da dizi film izlemeyi de düşünüyorum. Eğer çok küçük gelirse tablet takviyesi yaparım fakat 7 Plus'ımdan büyük olacağı ve ekranın çok daha iyi olacağı kesin.

Bu bağlamda S24+ benim için uygun mudur? Beni çeken özellikleri ekran kaliteli, ekran büyüklüğü, bataryası, Samsung olması, güncelleme desteği, kamerası.

Ayrıca Exynos işlemciden kaynaklı "çekmeme" durumları ya da rakiplerine nazaran daha az çekme durumları beni sıkıntıya sokar mı? Farkına varmam gibi geliyor.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Exynos işlemcilerin modemi diğer işlemcilere göre düşük, bir iki nesil önceki Snapdragon modelin modemi bazı Exynos'lardan iyi olabiliyor. Ancak Exynos 2400 gibi amiral gemisi modelde yaşanacağını sanmıyorum, S24 Plus yerine alabileceğin Çin malı alternatifler mevcut. Xiaomi 14T Pro, iPhone 13 gibi.

"Ancak Exynos 2400 gibi amiral gemisi modelde yaşanacağını sanmıyorum" derken Exynos 2400 işlemcisine sahip S24+'da sorun yaşanacağını sanmıyorum dediniz galiba doğru mu? Xiaomi'ye pek sıcak bakmıyorum güven vermiyor ve yazılımı hoşuma gitmiyor. iPhone 13 benzer fiyat bandıymış fakat 3 sene daha eski bir telefon ve özellik bakımından S24+ önde gibi. Düşüneceğim. Cevap için teşekkürler

Kumlu ekran sorunuyla ilgili yazılar okudum, daha çok ultra'da oluyormuş sanırım fakat bazı kullanıcılar plus'ta da yaşamış. son 1 senedir böyle bir şikayet olmasa da ilk çıktığı zamanlarda var mış galiba.

Böyle bir şeyle karşılaşma olasılığım nedir? Karşılaşırsam iade/değişim sürecinde sorun yaşar mıyım? Benlik sorun değil sonuçta

Bütçe arttırıp S25 alın.

S24+ almaya karar verdim, tüm cevaplar için teşekkür ederim. Umarım görüntülü görüşmelerde dilediğim performansı verir
S25 alsaydınız daha iyi olurdu ama hayırlı olsun. Memnun kalıcağınıza emin olun. Galaxy AI özelliklerine bakmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…