Bütçe
30.000-40.000 TL

sametkarakas

Yetkin
Selam,

Yeni evli bir arkadaşım için bu fiyat aralığında F/P önerilerinizi istiyorum. Sorun çıkarmayacak, uzun yıllar kullanabileceği bir laptop arıyoruz. Almışken yenge ile aramızı bozmak istemeyiz :)

Tüm şartlar zorlanıp çıkmalı mı, birkaç konuda yorumunu daha gördüm. Çıkmadan da öneri yapar mısın?
40.000 altı iyi diyeceğim bir laptop yok. Sorunsuz diyemem hiçbirine 300.000 TL'lik MSI'da bile touchpad sıkıntıları yaşanıyor :D. En fazla Victus 15 veya V15 önerebilirim onlarında tonla sorunları var.

Ben bundan almıştım RTX 3050 falan alma sakın ekran kartı gücü de önemli ama RTX 4050 90 95 watt üzerine çıkmıyor bu cihazın 75 watt ama en önemli kısım DLSS çoklu kare oluşturma dersen biraz daha fiyatı yükselteceğim RTX 4060 olabilir onun 8 GB VRAM'i var ama bu da 2-4 yıl arası rahat götürür temiz bakarsan daha fazla götürür.

gamegarajın iyi olduğuna nasıl eminiz peki? Yani bütçe 30 40 arası hocam napalım laptop almayalım mı?
40.000 altı iyi diyeceğim bir laptop yok. Sorunsuz diyemem hiçbirine 300.000 TL'lik MSI'da bile touchpad sıkıntıları yaşanıyor :D. En fazla Victus 15 veya V15 önerebilirim onlarında tonla sorunları var.

gamegarajın sorunsuz olduğuna nasıl eminiz peki?
Sorunsuz demedim. Reddit çok kullanan biri olarak görmedim çok fazla sorun yaşayan. Sadece touchpad sorunları yaşayan gördüm onlarda çok fazla değil. Bütçenizi artırırsanız en mantıklı seçenek. Clevo kasa yerine Tongfang kasa kullanıyor.

Acer V15 Nitro RTX 4050 Ryzen 7 7735HS ben memnunum üzmez.

Alınmaz, sorunlu bir seri. Isınma, ekran ışık sızdırması sorunu ve düşük GPU wattları var.

Tüm şartlar zorlanıp çıkmalı mı, birkaç konuda yorumunu daha gördüm. Çıkmadan da öneri yapar mısın?

Bütçe çıkarsa alın. Hazır SSD, RAM'ler falan karaborsadayken o fiyat farkına sadece SSD bile değer yani.
İlla 40k içerisinde öneri gerekiyorsa, https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-16-wuxga-gaming-laptop-fiyati,968340542.html
Bunu önerebilirim, GameGaraj cihazın yanında çok sönük kalıyor.

GameGaraj'ın iyi olduğuna nasıl eminiz peki?

Kafanızdaki cihaz bunu belirtir. GameGaraj X5t cihaz üzerinden gideceğim, bütçenize en yakın olan o. Tongfang kasası var, soğutma olarak iyi cihaz yani. İçerisinde 16 GB RAM var, ki bütçenizde en alınabilir attığım cihaz onda 8 GB RAM var. 1TB SSD, 512 GB SSD farkını zaten söylemiyorum. Panel farkı da var. En önemlisi de GPU farkı. 5050>4050. tartışmaya kapalı. Yani vereceğiniz farka sonuna kadar değecektir.