Bütçe
30.000-40.000 TL
2. el kabul etseydiniz 7600&4070 Super bir sistem toplanabilirdi, ömrüde cidden uzun olurdu oyun konusunda.

Fakat sıfır olarak bu bütçede toplama yerine hazır sistem öneririm. PC Hocası gibi kanallar bazen piyasanın altına düşürdüğü 7500F&5060 veya 5060 Ti hazır sistemler olabiliyor.

Bütçeyi biraz geçiyor ama toplama olarak bu olur ancak.

Asus Prime A620M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz İşlemci

Corsair Vengeance LPX 16 GB 5600 MHz CL36 CMK5X16G1B56Z36A2 Bulk DDR5 Ram

Bugatek ALÇURA Rainbow Fanlı ATX Oyuncu Kasası

Green GP550A-ECO Rev3.1 550 W Power Supply

Gigabyte RTX 5060 Windforce Max OC 8G GV-N5060WF2MAX OC-8GD 128 Bit GDDR7 8 GB Ekran Kartı

Dark Freezer X94RD DKCCX94RD İşlemci Soğutucu

Lexar NM610PRO LNM610P500G-RNNNG PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
@Rustin Cohle, hocam Bugatek, Green, Dark gibi markalara pek yönelmek istemiyoruz. Hani biraz fazlası olsun, muhatap bulacağım marka olsun.

Eğer konuda paylaştığım sistem iyiyse, ki bence iyi duruyor fiyata göre, onu alacağız. Bugün yarın alır. Parça parça niyetlendim de biraz fiyat artıyor.

@Rustin Cohle, hocam bugatek, Green, Dark gibi markalara pek yönelmek istemiyoruz. Hani biraz fazlası olsun, muhatap bulacağım marka olsun.

Eğer konuda paylaştığım sistem iyiyse, ki bence iyi duruyor fiyata göre, onu alacağız. Bugün yarın alır. Parça parça niyetlendim de biraz fiyat artıyor.

Kasa dandik biraz öyle de Green kötü değil bu arada, o bütçede iyi bir güç kaynağı ama marka olsun derseniz zaten her parçada 500-1000 artıyor fiyat dediğim gibi hazır sistem kovalayın.

40k bütçede ben 5050 asla almam DDR4 sisteme düşerim yine almam. Normalde bu bütçede 5060 Ti olması lazım fakat piyasa çakal dolmuş.

2K Oyun Sistemi Sadece Nakit 7500f&rtx 4070

Böyle sistemleri bile bir düşünsün derim.

Son düzenleme:
@Rustin Cohle, RTX 5050 olur deme sebebim öyle uçuk kaçık oyunlar oynamıyor olması. Valorant, Battlefield falan takılıyor. Ki MFG var zaten, o yüzden avantajlı. Kas gücü olarak da beklentiyi karşılıyor.

Marka için 500-1.000 artması sorun değil, 42-43 çıkar yani. Green kötü olmasa da bu tür alt markalara pek yönlendirmek istemem, içine sinmez.

İkinci el alamaz, çok bilgisi yok bu konularda. Yani şöyle böyle test et desem yapamaz.

Hazır bakıyorum, daha iyi seçenek varsa 40 bin civarında atarsanız çok sevinirim, bakıyorum da ya stok yok ya parçalar içime sinmiyor pek.

@Rustin Cohle, RTX 5050 olur deme sebebim öyle uçuk kaçık oyunlar oynamıyor olması. Valorant, Battlefield falan takılıyor. Ki MFG var zaten, o yüzden avantajlı. Kas gücü olarak da beklentiyi karşılıyor.

Marka için 500-1.000 artması sorun değil, 42-43 çıkar yani. Green kötü olmasa da bu tür alt markalara pek yönlendirmek istemem, içine sinmez.

İkinci el alamaz, çok bilgisi yok bu konularda. Yani şöyle böyle test et desem yapamaz.

Hazır bakıyorum, daha iyi seçenek varsa 40 bin civarında atarsanız çok sevinirim, bakıyorum da ya stok yok ya parçalar içime sinmiyor pek.

Acil değilse cuma gününü beklesin gaming gecesinde incelesin orada 3-5k indirim oluyor bazı sistemlerde onlardan birini özelleştirip alsın en temizi o olur bütçeye göre.

RTX 5050 sevemedim gitti güç olarak düşük MFG vs iyi fakat yarın öbür gün GTA 6 çıkınca oynamak ister illaki o yüzden kartı ne kadar yüksek alabilirse o kadar iyi.

@LH44, kasa değişir hocam, ben öylesine kabataslak yazayım dedim. Oynamalar olur.

Şimdi dediğim gibi parça parça alırsak yavaştan almaya başlayacak, R5 7500F & RTX 5050 olarak 40 bin civarına toplayacak. SSD'siz hali 40 bin bir de.

Hazır alırsak yukarıdaki sistem çok iyi bence de ama stok yokmuş, bulursak öyle bir şey daha kârlı duruyor. Hem 5060 var hem de SSD.

@LH44 hocam konuda attığım sistem iyi ise onu alalım mı? Anakart değişmiyor maalesef, stok yok ama olmadı ilerleyen zamanlarda yükseltiriz onu bir şekilde. A620 de kurtarır gibi sanki. Ne dersin? Bir de RAM mevcut kalsın mı?

Biraz araştırdıktan sonra bulabilirsem birkaç hazır sistem iletirim.

RAM soru işareti benim için, çünkü Micron bünyesinde. Burada @Ayhan Dönmez hocama danışmak isterim, 6400/38 pek alışık olmadığım bir değer.

Anakart işi de biraz soru işareti, IC kötü gelirse baş ağrıtır A620.

@LH44, öyle O.C. falan da bilmez hocam, sadece açıp oyun oynayacak. Yani benim de %100 içime sinmedi sistem ama daha iyi de bulamadım. Olmadı 43 bin civarına parça parça RTX 5050 & R5 7500F toplayacağız, SSD'siz olacak. SSD var mış elinde bir tane.

Şöyle düşündüm:

R5 7500F - 6.500 TL
RTX 5050 Gaming X - 14.600 TL
B850M-K - 6.000 TL
Patriot Viper 16 GB - 10.500 TL
Thermalright Assassin Spirit - 1.000 TL
MSI 120A 650W ya da muadil kasa - 4.000 TL

Hazırdansa böyle mi yapalım? Kasa fan rengi falan değişse iyi olur diyor.