Bütçe
30.000-40.000 TL
@LH44, öyle O.C. falan da bilmez hocam, sadece açıp oyun oynayacak. Yani benim de %100 içime sinmedi sistem ama daha iyi de bulamadım. Olmadı 43 bin civarına parça parça RTX 5050 & R5 7500F toplayacağız, SSD'siz olacak. SSD var mış elinde bir tane.

Şöyle düşündüm:

R5 7500F - 6.500 TL
RTX 5050 Gaming X - 14.600 TL
B850M-K - 6.000 TL
Patriot Viper 16 GB - 10.500 TL
Thermalright Assassin Spirit - 1.000 TL
MSI 120A 650W ya da muadil kasa - 4.000 TL

Hazırdansa böyle mi yapalım? Kasa fan rengi falan değişse iyi olur diyor.
2000 daha verip 5060 alabilirsiniz. Parçalar böyle daha iyi ama. En azından RAM ve anakart güzel.

Kasa olarak buna da bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu şekilde düz 43 bin TL yapıyor hocam.

@RapidLemming955, @Lorien, önerileriniz güzel de sanırım hazır sistemi tercih edecek gibiyiz. Yani SSD'yi de işin içine kattığımızı düşünürsek çok fiyat farkı yaratıyor. Hazır sistemde de RAM ve anakart içime sinmedi. Bir de FRGB kasa.

Bunların da daha düzgün olduğu bir sistem olsa 45'e de çıkılır. Parça parçada bir de kendisi toplayacak ya, becerisi yok. Farklı şehirdeyiz şu an, ben de gidip yapamam.

Birkaç gün bekleyelim de RAM, anakart sorun olmazsa 40 bine hazırı alalım ya. Ben de tek tek toplama taraftarıyım de fiyat farkı düşündürdü.

@RapidLemming955, @Lorien, önerileriniz güzel de sanırım hazır sistemi tercih edecek gibiyiz. Yani SSD'yi de işin içine kattığımızı düşünürsek çok fiyat farkı yaratıyor. Hazır sistemde de RAM ve anakart içime sinmedi. Bir de FRGB kasa.

Bunların da daha düzgün olduğu bir sistem olsa 45'e de çıkılır. Parça parçada bir de kendisi toplayacak ya, becerisi yok. Farklı şehirdeyiz şu an, ben de gidip yapamam.

Birkaç gün bekleyelim de RAM, anakart sorun olmazsa 40 bine hazırı alalım ya. Ben de tek tek toplama taraftarıyım de fiyat farkı düşündürdü.
Sistemle gelen RAM'i satıp Viper Venom alınabilir hocam. Sistemin tek falsosu RAM.

Biraz araştırdıktan sonra bulabilirsem birkaç hazır sistem iletirim.

RAM soru işareti benim için, çünkü Micron bünyesinde. Burada @Ayhan Dönmez hocama danışmak isterim, 6400/38 pek alışık olmadığım bir değer.

Anakart işi de biraz soru işareti, IC kötü gelirse baş ağrıtır A620.

RAM'ler için tam marka-model iletir misiniz? @LH44 @Caner Uncu OC uğraşmasa bile EXPO da OC profilidir. Hynix en sorunsuzu, bir sonrakinde Samsung B-die gelir D5'te. Mümkün olduğunca Micron uzak durmakta fayda görüyorum. 6400 CL38 tehlikeli duruyor. Marka-model bakmak lazım.

2. el düşünürüm deseydiniz aslında daha kolay olurdu ancak şu an elimiz kolumuz bağlı maalesef.
Hazır sistem mantıklı bu koşullar altında.

Micron & A620 ikilisini kimse garanti edemez hocam. Yani umarım sorun yaşamazsınız.

Son bir yorum olarak muhtemelen konuda geçen parça ve sistemlerden daha ötesi zor.

Micrın & A620 ikilisini kimse garanti edemez hocam. Yani umarım sorun yaşamazsınız.

Bu şekilde alınmaması taraftarıyım. Forumdaki konuların bir çoğu D5'te Micron modüller üzerine, A620'den zaten bahsetmek istemiyorum. Ufak bir farkla B650M-R vs. özelleştirme ile tercih edilmeli, eğer mümkünse tabii. @LH44

Bu şekilde alınmaması taraftarıyım. Forumdaki konuların bir çoğu D5'te Micron modüller üzerine, A620'den zaten bahsetmek istemiyorum. Ufak bir farkla B650M-R vs. özelleştirme ile tercih edilmeli, eğer mümkünse tabii. @LH44
Hocam stok yok maalesef, seçtirmiyor. Parça parça da dediğim şekilde yapabiliyoruz, aşağı yukarı 8.000 TL fiyat farkı çıkıyor toplamda eğer 5050 yerine 5060 koyarsam. 40 bine alacaksak 48 bine alıyoruz yani. Anakart, RAM ve kasa daha iyi seçim oluyor ama.

Dediğim gibi O.C. ile falan işi yok, sadece girip oyun oynayacak. Almayalım mı hazırı?

Seçeneklerden RAM değişeyim diyorum, izin vermiyor ona da.

@Ayhan Dönmez, @LH44,

Şu sistemde anakartı B650M-R, RAM'i 5600 MHz CL36 seçsek uyar mı? 45'e geliyor. Uyarsa bunu alalım.

Son düzenleme:
Hocam stok yok maalesef, seçtirmiyor. Parça parça da dediğim şekilde yapabiliyoruz, aşağı yukarı 8.000 TL fiyat farkı çıkıyor toplamda eğer 5050 yerine 5060 koyarsam. 40 bine alacaksak 48 bine alıyoruz yani. Anakart, RAM ve kasa daha iyi seçim oluyor ama.

Dediğim gibi O.C. İle falan işi yok, sadece girip oyun oynayacak. Almayalım mı hazırı?

Seçeneklerden RAM değişeyim diyorum, izin vermiyor ona da.

@Ayhan Dönmez, @LH44,

Şu sistemde anakartı B650M-R, RAM'i 5600 MHz CL36 seçsek uyar mı? 45'e geliyor. Uyarsa bunu alalım.

5600 CL36'da Micron ya da Samsung gelecektir. En azından Micron gelmezse çok iyi olur, şansa kalıyor. BIOS Update sonrası Boot sorunu yaşayacaktır. Samsung B-die gelirse en azından bu sorunlardan kurtulma şansı var. Hynix'te zaten sorun yok belirttiğim gibi. Micron geldiği vakit EXPO açtığında Boot sorunu yaşarsa teknik ekip gönderip inceletmesi gerekecek. AM5'te bu RAM olayı gerçekten çok sorunsal, yoksa bu kadar üzerine düşmezdik zaten. Açılan konuların büyük bir kısmı Hynix modüllere geçiş sonrası çözüldü. Micron ile uyumlu çalışmıyor, şeklinde düşünmek lazım. Esasen durum bu değil ama kolay anlaşılması açısından böyle düşünülmeli. İşin içinde başka faktörler var, giriş seviye anakartlar hep sorun çıkartıyor. Terminasyon ve empedans kısmı, Train algoritmaları Micron modüllere uygun değil. Bu AMD'nin Intel'e benzetmek adına yeni getirdiği algoritma, Intel gibi Train ettiğinden tRFC2 ve Same Bank kale alıyor. Bu sebepten Micron direkt No Boot. Hiç BIOS güncellememek de akıl karı olmaz. Güncellemediği vakit de uyumluluk sorunları ile karşılaşacak çünkü. 4800 CL40 JEDEC harici diğer tüm profilleri EXPO olarak düşünmek lazım, Manuel'den ziyade bunlar da nihayetinde OC işlemi. 1.1V 4800 CL40 JEDEC zaten, o kısım ayrı.

Son düzenleyen: Moderatör: