Bütçe
30.000 TL

wowyigit

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, öğrenciyim, telefonda yaptığım tek şey X, Instagram ve TikTok’a girmek, arkadaşlarımla, ailemle ya da herhangi başka bir şey için fotoğraf çekmek, ailem ve arkadaşlarımla iletişim için WhatsApp’a girmek. Yani herhangi bir oyun beklentim yok, hiçbir şekilde mobil oyun oynamıyorum, herhangi bir render performansı vesaire gibi bir beklentim de yok. Öğrenciyim, sosyal medyama girsin, kamerası iyi olsun, performans olarak beni üzmesin (elimdeki telefon gibi Instagram’da kaydırırken, Twitter’da gezerken, uygulamadan uygulamaya geçerken kasmasın) en önemli hususlardan biri batarya konusunda iyi olsun yeter. Sizce iPhone 14 alayım mı? 28.000 TL gibi bir fiyata tertemiz bir iPhone 14 bulabiliyorum. Android çok uzun süre kullandım, gözüme hitap etmiyor, sevmiyorum, alışamıyorum. Şimdi iPhone 11’deyim, ekranı kırık (çatlak yani), kasasının durumu kötü, yıpranmış, pili çok kötü, masraf etmeye değecek bir cihaz değil o yüzden değişeceğim. Ayriyeten, iPhone 14’e geçtiğimde, performans açısından bir fark görebilecek miyim? Beni hatırı sayılır bir süre idare edebilecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, öğrenciyim, telefonda yaptığım tek şey X, Instagram ve TikTok’a girmek, arkadaşlarımla, ailemle ya da herhangi başka bir şey için fotoğraf çekmek, ailem ve arkadaşlarımla iletişim için WhatsApp’a girmek. Yani herhangi bir oyun beklentim yok, hiçbir şekilde mobil oyun oynamıyorum, herhangi bir render performansı vesaire gibi bir beklentim de yok. Öğrenciyim, sosyal medyama girsin, kamerası iyi olsun, performans olarak beni üzmesin (elimdeki telefon gibi Instagram’da kaydırırken, Twitter’da gezerken, uygulamadan uygulamaya geçerken kasmasın) en önemli hususlardan biri batarya konusunda iyi olsun yeter. Sizce iPhone 14 alayım mı? 28.000 TL gibi bir fiyata tertemiz bir iPhone 14 bulabiliyorum. Android çok uzun süre kullandım, gözüme hitap etmiyor, sevmiyorum, alışamıyorum. Şimdi iPhone 11’deyim, ekranı kırık (çatlak yani), kasasının durumu kötü, yıpranmış, pili çok kötü, masraf etmeye değecek bir cihaz değil o yüzden değişeceğim. Ayriyeten, iPhone 14’e geçtiğimde, performans açısından bir fark görebilecek miyim? Beni hatırı sayılır bir süre idare edebilecek mi?
Geçilir ancak 28 bine 14 bulmak biraz zor. Satıcı güvenilir mi?

Arkadaşlar merhaba, öğrenciyim, telefonda yaptığım tek şey X, Instagram ve TikTok'a girmek, arkadaşlarımla, ailemle ya da herhangi başka bir şey için fotoğraf çekmek, ailem ve arkadaşlarımla iletişim için WhatsApp'a girmek. Yani herhangi bir oyun beklentim yok, hiçbir şekilde mobil oyun oynamıyorum, herhangi bir render performansı vesaire gibi bir beklentim de yok. Öğrenciyim, sosyal medyama girsin, kamerası iyi olsun, performans olarak beni üzmesin (elimdeki telefon gibi Instagram'da kaydırırken, Twitter'da gezerken, uygulamadan uygulamaya geçerken kasmasın) en önemli hususlardan biri batarya konusunda iyi olsun yeter. Sizce iPhone 14 alayım mı? 28.000 TL gibi bir fiyata tertemiz bir iPhone 14 bulabiliyorum. Android çok uzun süre kullandım, gözüme hitap etmiyor, sevmiyorum, alışamıyorum. Şimdi iPhone 11'deyim, ekranı kırık (çatlak yani), kasasının durumu kötü, yıpranmış, pili çok kötü, masraf etmeye değecek bir cihaz değil o yüzden değişeceğim. Ayrıyeten, iPhone 14'e geçtiğimde, performans açısından bir fark görebilecek miyim? Beni hatırı sayılır bir süre idare edebilecek mi?

Şu anda 15 kullanıyorum ama iPhone 16'e altında iPhone tercih edilmemeli. Ben dinamik ada ve 2 kamera güzel duruyor diye tercih etmiştim. Bunlar önemli değilse zorlayıp 16'e alın. Ve uzun süreler kullanının.

28 değil de 30.5 diyebiliriz. Bunların güvenilir olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bu arada iPhone 13’e ne diyorsunuz? Sanki hemen hemen aynılar ama 13 biraz daha ucuz, işimi görür mü?
Geçilir ancak 28 bine 14 bulmak biraz zor. Satıcı güvenilir mi?

Şu anda 15 kullanıyorum ama iPhone 16'e altında iPhone tercih edilmemeli. Ben dinamik ada ve 2 kamera güzel duruyor diye tercih etmiştim. Bunlar önemli değilse zorlayıp 16'e alın. Ve uzun süreler kullanının.
15’ten memnun musunuz?

28 değil de 30.5 diyebiliriz. Bunların güvenilir olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bu arada iPhone 13’e ne diyorsunuz? Sanki hemen hemen aynılar ama 13 biraz daha ucuz, işimi görür mü?

15’ten memnun musunuz?
13 o civarlarda ancak 14 30k civarlarında. Benim tavsiyem bütçenizi yükseltin ve 16e alın. En mantıklı seçenek.

28 değil de 30.5 diyebiliriz. Bunların güvenilir olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bu arada iPhone 13'e ne diyorsunuz? Sanki hemen hemen aynılar ama 13 biraz daha ucuz, işimi görür mü?

15'ten memnun musunuz?

Memnunun genel olarak bende androindden geçtim söylediğim kriterler benim için önemliydi bu yüzden 15 tercih ettim olmasaydı 16e tercih ederdim