30.000 TL bütçede R5 3500X & GTX 1660S sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
30.000 TL
Bende güncel sistemi tercih etmek isterim ama rami 32 yapınca 60.000TL'ye kadar çıkıyor fiyatı. Bütçemin iki katı. O yüzden elimdekini yükseltmeyi tercih ettim. Fiyatlar gereksiz pahalı sıfır sistemlerde.
Tercih sizin hocam, arkadaşla bizim birbirimize laf atmamız saçma fakat AutoCAD ile yüksek işlem yapmaya başlayınca yeterli kalmayacak. Güncel sistem verimi önemli dediğim yeğenime ROG Zephyrus Duo getirmiştim. İlk mühendislik okumak istiyorum dediğinde 3. sınıfa geçerken 6900HX 3080Ti yetmiyor demeye başladı. O yüzden 2 adet taşınabilir ve sabit sistem kurulumu yaptık. İnşaat mühendisliği konusunda AutoCAD çok tüketiyor sistemi. İşlem hacmi ve hız konusu sürekli belirttiğim gibi güncel platformda aradaki gecikme hız farkı bariz hissettiriyor. Kesinlikle NVIDIA GPU isterseniz de CUDA vesaire için aldığınız 0 sistem olacak. 9060XT satıp tercihen yine 16 GB 5060Ti alabilirsiniz. 2. elden yeğenimin sistemine 64 GB bellekleri 1.5 ay önce 24'e aldım. Bende de 7800X3D 2 adet sistem var. 3 platformu da deneyimlemek, test etmek için ARC B580 ve 5070'li bir de 6800'lü bir sistemim var. Gündelik işler, basit oyunlar için kullandığım satış portföyümü de orada tutuyorum. Geçenki Vatan furyasında aldım bu sistemlerin RAM'leri de. O yüzden şu an bütçe kısıtlı olsa da ileride güncellemeye daha müsait. Ben bunu baz alarak önerim yaptım size.

Bende güncel sistemi tercih etmek isterim ama RAM'i 32 yapınca 60.000TL'ye kadar çıkıyor fiyatı. Bütçemin iki katı. O yüzden elimdekini yükseltmeyi tercih ettim. Fiyatlar gereksiz pahalı sıfır sistemlerde.

Şu anda baktığımda 2.el piyasada 24 RAM'ler bulunuyor kapalı kutu olarak şubat gibi açılan ilanlarda 10-15 aralığında sistem yeniliğe ve geleceğe daha açık olacağı için ufak tefek yavaş yavaş yükseltmeler yapabilirsin ömürlük uğraşmam dersen 30'a arkadaşın dediğini yap eline toplu para geçer direk 0 tek seferde sistem dizersin tercih senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…