Bütçe
30.000₺
FPS için yeterli de görüş açıları için bir şey diyemem. IPS modellere yönelebilirsiniz. Ama görüş açıları hariç IPS'ten geri kalır yanı yok G65B'nin. VA olmasından ötürü de yüksek kontrast ve derin siyahlar sağlıyor.

G65B'nin sRGB renk gamut değerlerine ve G-SYNC olup olmadığı bilgisine ulaşamadım sizin bilginiz var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync var (modülsüz var, bu bütçelerde modüllü model yok). G65B'nin de incelemesini yaptım. Blog kısmından çoğu modelin incelemesini görebilirsiniz.

sRGB gamutu belirlediğim sınırın altında maalesef. G65B'nin özelliklerine yakın ancak sRGB gamutu %110 - %125 arasında başka bir model önerebilir misiniz acaba? Bu arada eğer yoruyorsam kusuruma bakmayın. Sadece yeni almak istediğim monitörü bu sefer iyi seçmek istiyorum.

Son düzenleme:
sRGB gamutu belirlediğim sınırın altında maalesef. G65B'nin özelliklerine yakın ancak sRGB gamutu %110 - %125 arasında başka bir model önerebilir misiniz acaba? Bu arada eğer yoruyorsam kusuruma bakmayın. Sadece yeni almak istediğim monitörü bu sefer iyi seçmek istiyorum.
Beklentiniz %110, G65B %130-140 ayarında zaten?

Beklentiniz %110, G65b %130-140 ayarında zaten?

1757182903367.webp

1757182939508.webp

Pardon ben mavi işaretli yeri okumuşum. Peki coverage ile volume değerleri neler tam olarak? Yani arasındaki farklar neler?

Eki Görüntüle 182710

Eki Görüntüle 182711

Pardon ben mavi işaretli yeri okumuşum. Peki coverage ile volume değerleri neler tam olarak? Yani arasındaki farklar neler?

Coverage kısmı renk kapsamı, volume kısmı renk hacmi oluyor. Coverage değeri %100'ü aşamaz, volume değeri ise aşabilir. Günümüzde %100 sRGB yapmak kolay olduğu için sRGB değerinde coverage değerini baz almak pek mantıklı değil. DCI-P3 ve Rec.2020 değerlerine bakmak gerekiyor. Günümüzde %90 DCI-P3 ve üstü geniş gamut olarak kabul edilir. Yeni nesil için standartlar bu diyebiliriz. Rec.2020'de iyi IPS modeller %68, orta-üst segment IPS modeller %75-80 seviyelerine çıkabilir. Giriş seviye modeller ise %60 falan oluyor. %90 DCI-P3 çıkan monitörler %130-140 sRGB arasına civarına denk geliyor, ki günümüzde %170 civarını görenler bile var.

Ama adamın verebileceği maksimum bütçe o. Ve konu sahibinin yazdığı şeylere bakarsak zaten öyle bir monitöre gerek olmadığını anlıyorsun.

Hocam bu verdiğim bilgiler referans alınsın diye verdiğim bilgilerdir. Benim bu konuda bilmediğim belki daha nice incelikler vardır. Açtığım konunun ehli insanlar benim bilmediklerimi bana öğretsinler ve onlar sayesinde en iyi monitörü seçebileyim isterim ben. Neden böyle istiyorum onu da açıklayayım. Ben her monitör alırken rastgele bir seçim yapıyormuşum gibi hissediyorum bilgi eksikliğinden dolayı ve her aldığım monitörde bir şeyler hoşuma gitmiyor ve satmak zorunda kalıyorum. Tabii ki bu konuda benim de hatam olabilir. Şu anki monitörümün de hem gösterdiği renklerini beğenmediğim hem de netlik konusunda sorun yaşadığım için satıyorum ve yenisini alacağım. @2254 hocam sağ olsun tam da merak ettiğim noktalara değindi. Benim asıl sorum "Bana 30.000 TL'ye kadar minimum belirttiğim özelliklerde alabileceğim en iyi monitörü önerebilir misiniz?" idi. :)

Hocam bu verdiğim bilgiler referans alınsın diye verdiğim bilgilerdir. Benim bu konuda bilmediğim belki daha nice incelikler vardır. Açtığım konunun ehli insanlar benim bilmediklerimi bana öğretsinler ve onlar sayesinde en iyi monitörü seçebileyim isterim ben. Neden böyle istiyorum onu da açıklayayım. Ben her monitör alırken rastgele bir seçim yapıyormuşum gibi hissediyorum bilgi eksikliğinden dolayı ve her aldığım monitörde bir şeyler hoşuma gitmiyor ve satmak zorunda kalıyorum. Tabii ki bu konuda benim de hatam olabilir. Şu anki monitörümün de gösterdiği renklerini beğenmediğim için satıyorum ve yenisini alacağım. @2254 hocam sağ olsun tam da merak ettiğim noktalara değindi. Benim asıl sorum "bana 30.000 TL'ye kadar minimum belirttiğim özelliklerde alabileceğim en iyi monitörü önerebilir misiniz?" idi. :)
O zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun. G6 mı olacak tercihin?