Bütçe
30.000 TL
Hmm MSI almalıyım çünkü RGB var, güzel.
Rehber attım daha büyük diyorsun, sonuç önemli.
O zaman üst segment al diyeceksin, ASUS al demeyeceksin, Dual'da ASUS.

Ama üst segment almak yerine 5070 Ti alır, gereksiz ve kötü bir öneri.

Rehberi hangi kaynaktan bakarak araştırdın istersen git Galax al veya X markasını 1 2 sene termal ped aramaya başlarsın ucuz etin yahnisi ancak bu kadar olur.

Hmm MSI almalıyım çünkü RGB var, güzel.
Rehber attım daha büyük diyorsun, sonuç önemli.
O zaman üst segment al diyeceksin, ASUS al demeyeceksin, Dual'da ASUS.

Ama üst segment almak yerine 5070 Ti alır, gereksiz ve kötü bir öneri.

Yapay zekaya mı yazdırıyorsun cevapları?

RGB olsun olmasın beni ilgilendirmez o kadar çok RGB sevdası olan Trendyol'dan PC alabilir önemli olan soğutma kalitesi silikon ve uzun süreli kullanıcı deneyimi.

Her markanın olduğu gibi MSI kartların alt segmenti Ventus ASUS kartların Dual ama Dual olunca veya Ventus olunca kötü kart olmuyor öyle 3 fanlı kartlar varki 80 85'ten aşağıya inmiyor yük altında kart seçerken bütçeden daha çok uzun vadeli kullanımdaki avantajları düşünülmeli anlatmaya çalıştığım şey bu.

Arada olan fiyat farkına bakılmıyor sanırım, ASUS diye gidip Dual model alırsın performansını görürsün.

Galax ile MSI gaming Trio eşit performans veriyor mesela, araştırıp konuşalım.

Sizce hangi 5070 modeli uygun olur? 30.000 TL civarında, 5-6 yıl boyunca beni idare edebilecek bir ekran kartı almak istiyorum. Genellikle CS2 ve Valorant gibi oyunlar oynuyorum, arada OBS ile kayıt alıyorum. Sistemimde R7 7800X3D işlemci, NZXT 750W C750 model PSU ve Antec NX292 kasa bulunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehberi hangi kaynaktan bakarak araştırdın istersen git Galax al veya X markasını 1 2 sene termal ped aramaya başlarsın ucuz etin yahnisi ancak bu kadar olur.

RGB olsun olmasın beni ilgilendirmez o kadar çok RGB sevdası olan Trendyol'dan PC alabilir önemli olan soğutma kalitesi silikon ve uzun süreli kullanıcı deneyimi.

Her markanın olduğu gibi MSI kartların alt segmenti Ventus ASUS kartların Dual ama Dual olunca veya Ventus olunca kötü kart olmuyor öyle 3 fanlı kartlar varki 80 85'ten aşağıya inmiyor yük altında kart seçerken bütçeden daha çok uzun vadeli kullanımdaki avantajları düşünülmeli anlatmaya çalıştığım şey bu.

Galax ve diğer markaların termal pedleri 2 yıla çöp olmuyor. Ayrıca silikon da tüm kartlarda aynı silikon sen Asus ile MSI'nin silikon ürettiğini mi sanıyorsun?

ASUS MSI al diyorsun, bunun içine Ventus vs. dahil, kısaca marka övüyorsun sadece, model değil.

Niye pad aramaya başlasın? ASUS olunca zaten 10 yıl gidiyor ve aramıyor, anlıyorum.

Sana tek tek nereden araştırdığımı mı bulacağım tekrardan? Bin bir tane video izledim yapmak için, senin savunman ise RGB.

Overclock potansiyelleri çok farklı oluyor. Ve soğutma kalitesi bence daha fazla tartışmaya gerek yok.

5070'e kim niye OC atsın? Attım zaten rehberi Vanguard almadığın sürece benzer.

Yapay zekaya avantajlarını söyle dersin en fazla OC falan der zaten, yapay zeka ile yazdığını düşünüyorum.

Benim burada anlatmaya çalıştığım şeyi baştan sona okuyun herkesin malı kendine güzeldir diye bir laf var kimsenin malını kötülemiyorum uygun fiyata bulursam belki bende Zotac alırım veya Palit ama gerçekten iyi bir fiyata sahip olması şart.

Overclock potansiyelleri çok farklı oluyor. Ve soğutma kalitesi bence daha fazla tartışmaya gerek yok.

Overclock potansiyellerini o belirlemiyor yalnız. Daha doğrusu belirliyor ancak tamamen şansa düşüyor onlar marka ile alakasız.

Ayrıca emin ol Asus ve MSI modellerinden daha kaliteli soğutmaya sahip modeller var. Teknoloji işini "bence" ile öznelleştiremezsin çünkü nesnel şeyin "bence"si olmaz.

En basitinden RTX 3000 serisinde MSI'ların VRAM sıcaklıkları leş gibiydi Suprim dahil.

1758286599925.webp

1758286623564.webp

Yetmez mi?

Sizce hangi 5070 modeli uygun olur? 30.000 TL civarında, 5-6 yıl boyunca beni idare edebilecek bir ekran kartı almak istiyorum. Genellikle CS2 ve Valorant gibi oyunlar oynuyorum, arada OBS ile kayıt alıyorum. Sistemimde R7 7800X3D işlemci, NZXT 750W C750 model PSU ve Antec NX292 kasa bulunuyor.
PNY alabilirsin.