Bütçe
30.000 TL

30797

Becerikli
Merhaba. Bilgisayar topluyorum ve son 2 parça kaldı. Bu ikisi için 30.000 TL civarı bütçem var, biraz daha artırabilirim ancak daha ucuza mal edersem benim için tabii ki daha iyi. NVIDIA kart istiyorum, bu yüzden 5060 Ti aklımda. Sorularım:
  • RTX 5060 Ti'de CW çıkarsa iade edebiliyor muyum, çıkma ihtimali yüksek mi?
  • RTX 5060 Ti şu an 27-29K arası. Daha düşer mi, beklesem mi, almalı mıyım yoksa?
  • Güç kaynağı olarak spesifik şunu al dediğiniz model var mı? Mümkün olduğunca sessiz ve F/P ürünü arıyorum.
  • Duruma göre RTX 5060 modelini almak mantıklı mı?
Sistemin kalan parçaları
7500F, B650 Project Zero, 16x2 6000 32CL Trident Z RAM, Ocypus Sigma L24 Pro, H3 Flow, 860 EVO SATA 1 TB.

Merhaba. Bilgisayar topluyorum ve son 2 parça kaldı. Bu ikisi için 30.000 TL civarı bütçem var, biraz daha artırabilirim ancak daha ucuza mal edersem benim için tabii ki daha iyi. NVIDIA kart istiyorum, bu yüzden 5060 Ti aklımda. Sorularım:
  • RTX 5060 Ti'de CW çıkarsa iade edebiliyor muyum, çıkma ihtimali yüksek mi?
  • RTX 5060 Ti şu an 27-29K arası. Daha düşer mi, beklesem mi, almalı mıyım yoksa?
  • Güç kaynağı olarak spesifik şunu al dediğiniz model var mı? Mümkün olduğunca sessiz ve F/P ürünü arıyorum.
  • Duruma göre RTX 5060 modelini almak mantıklı mı?
Sistemin kalan parçaları
7500F, B650 Project Zero, 16x2 6000 32CL Trident Z RAM, Ocypus Sigma L24 Pro, H3 Flow, 860 EVO SATA 1 TB.
Bütçe çıkarsa güç kaynağı olarak bunu alabilirsiniz.

CW iade sebebi değil.

Spesifik bir ihtiyacın yoksa ne 5060 ne de 5060 Ti almak mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını ikinci el düşünür müsünüz?

Hocam taksitle alacagim o yüzden sıfır olmasi gerekiyor. Ancak zorlayıp belki nakit çıkarabilirim o durumda 20 civari anca çıkar nakit.

Acaba çalışırken gürültülü mü bilginiz var mı hocam.

Cw iade sebebi değil.

Spesifik bir ihtiyacın yoksa ne 5060 ne de 5060 Ti almak mantıklı.

Teşekkür ederim hocam. AMD kartlara pek yanaşmak istemiyorum o yüzden NVIDIA bakiyorum.

Hocam taksitle alacagim o yüzden sıfır olmasi gerekiyor. Ancak zorlayıp belki nakit çıkarabilirim o durumda 20 civari anca çıkar nakit.

Acaba çalışırken gürültülü mü bilginiz var mı hocam.

Teşekkür ederim hocam. AMD kartlara pek yanaşmak istemiyorum o yüzden NVIDIA bakiyorum.
Yine de mantıklı değil. Siz bilirsiniz.

@30797, 5060 Ti bana hiç mantıklı gelmiyor. 5070 taksitle alabilirsin. Ben 5060 alırken 5070 de alabilirdim lakin bana 8 GB var mın yeterli olduğunu bilincindeydim. Bahsedilen VRAM kullanımı düşürme özelliğini de ortaya çıkarırlarsa başka bir sorun kalacağını düşünmüyorum.

PSU'yu cratos Lite 850 almıştım da fan sesi bazen gıcık ediyor, modüler daha düzgün bir şey almak istersen 6 bin TL civarını buluyor sanırım hiç bakmadım. Yükte uzun süre olunca gıcık bir fan sesi geliyor, ekran kartı olsa hep olur diye düşündüm sanırım PSU'dan geliyor bu noktada keşke başka bir şey alsaydım diye düşündüm tek tek söküm neden geliyor diye uğraşmak istemiyorum. Belki ekran kartından da olabilir.

Bu arada prizden 5 9600X ve 5060 zorladığım zaman 300W belki 350W çekiyor. Yine de kapasitesi yüksek bir şey almak iyidir kafasındayım.