Herdeja

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Kendime fotoğraf makinesi almak istiyorum, bu konuda çok bilgim yok ama kamera alırken başlangıç seviyesinde olmasını istemiyorum. Bana kendi ürünlerimi hem fotoğraflayabilmek hem de videolayabilmek için bir kamera önerisi gerekiyor. Marka olarak Sony tercihimdir, tabii farklı markalar da bakılabilir.

Merhaba arkadaşlar. Kendime fotoğraf makinesi almak istiyorum, bu konuda çok bilgim yok ama kamera alırken başlangıç seviyesinde olmasını istemiyorum. Bana kendi ürünlerimi hem fotoğraflayabilmek hem de videolayabilmek için bir kamera önerisi gerekiyor. Marka olarak Sony tercihimdir, tabii farklı markalar da bakılabilir.
İhtiyacınıza uygun fotoğraf makinesi için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Sony Alpha a6400
- Tür: Mirrorless (Aynasız)
- Çözünürlük: 24.2 MP
- Video: 4K video kaydı
- Özellikler: Hızlı otomatik odaklama, dönebilir ekran (selfie çekimleri için ideal), kompakt yapısı.

2. Sony ZV-E10
- Çözünürlük: 24.2 MP
- Özellikler: Özellikle vlog için tasarlanmış, dahili mikrofon ve yönlü ses alım özellikleri bulunuyor, kolay kullanılabilir arayüz.

3. Sony RX100 VII
- Tür: Kompakt
- Çözünürlük: 20.1 MP
- Özellikler: Küçük ve taşınabilir yapısı, yüksek kaliteli lensi ve autofocus yetenekleri ile dikkat çekiyor.

4. Canon EOS M50 Mark II (Alternatif)
- Çözünürlük: 24.1 MP
- Özellikler: Kullanıcı dostu ve dönebilir ekran, vlog çekimleri için uygun.

Bu modeller, başlangıç seviyesinin üzerinde performans sunarak her iki alanda, yani fotoğraf ve video çekiminde de sizi tatmin edecektir. Bütçeniz 30.000 TL olduğu için bu modeli rahatlıkla alabilirsiniz.

Alım yapmadan önce, ürünlerin güncel fiyatlarını kontrol etmeyi ve mümkünse deneme yapmayı unutmayın.

Bu bütçe aralığında sıfır aynasız makine bulabilmeniz mümkün değil. Ürün fotoğrafçılığı yapacaksanız eğer buna göre bir lens satın almanız gerekiyor. Bütçeyi bir miktar zorlayabilirseniz eğer Canon EOS RP öneririm. İkinci el lens ile tamamlanabilir. Eski bir DSLR almayı düşünürseniz eğer Canon EOS 250D tercih edebilirsiniz. Diğerlerine göre çok başarılı, hafif ve kompakt bir makina. Bu da ikinci el tercih edilebilir.

Ürün fotoğrafçılığı için 30mm, 50mm yada 24-70mm tercih edebilirsiniz.