Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000
Androidin50tonu
Yetkin
NVIDIA isteniyorsa bu alınır.
www.gaming.gen.tr
AMD isteniyorsa bu alınır. AMD oyunlarda biraz daha yüksek fps veriyor.
www.tebilon.com
VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
VULCAN-7500F Powered by GG temasıyla hazırlanmış sistem tavsiyesidir. GALAX RTX Ti 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.
AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G -GIGABYTE A620M-H-16GB DDR5 -512GB SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda
TEBİLON Marka AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G -GIGABYTE A620M-H-16GB DDR5 -512GB SSD Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilonda
pawEn
Üstün
Ray Tracing'e RTX diyip AMD ekran kartlarında açamadığını düşünen birisine ne anlatsam boş.Kusura bakma ama NVIDIA ile AMD GPU arasında nasıl fark olmaz? AMD saf güçte daha iyi olabilir ama NVIDIA'da RTX HDR Super Resolution DSR remix DLSS vs. var azımsanacak özellikler değil.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Sen ne anlaatıyon dostum. RTX HDR HDR monitörler ve TV'ler için ne kadar güzel bir özellik biliyor musun hiç? Nvidia omniverse üreticiler için ne kadar iyi biliyor musun? DSR'ı hiç kullandın mı? 1440P monitörde 1080p video izlerken super resolution kullandın mı? Hadi DLSS RT PT FG geçiyorum daha kötü de olsa AMD'de var. Ama Nvidia ila AMD arasında fark yok demek sadece FPS düşünerek yapılan bir yorumdur.Ray Tracing'e RTX diyip AMD ekran kartlarında açamadığını düşünen birisine ne anlatsam boş.
pawEn
Üstün
Pahalı. Hadi içindeki parcalar iyi olsa neyse de o da yok. 2-3K koysa kule tipi sogutucu parasina 7800XT sistem bile alabiliyordu bir kac gun onceye kadar.NVIDIA isteniyorsa bu alınır.
![]()
VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
VULCAN-7500F Powered by GG temasıyla hazırlanmış sistem tavsiyesidir. GALAX RTX Ti 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
NVIDIA ile AMD arasinda nerede fark yok demişim acaba? Şöyle basit bir konuyu bile nası hemen kedi-köpek kavgasina ceviriyorsunuz aklim almiyor. Bu kadar dik görüş zarar.Sen ne anlaatıyon dostum. RTX HDR HDR monitörler ve TV'ler için ne kadar güzel bir özellik biliyor musun hiç? Nvidia omniverse üreticiler için ne kadar iyi biliyor musun? DSR'ı hiç kullandın mı? 1440P monitörde 1080p video izlerken super resolution kullandın mı? Hadi DLSS RT PT FG geçiyorum daha kötü de olsa AMD'de var. Ama Nvidia ila AMD arasında fark yok demek sadece FPS düşünerek yapılan bir yorumdur.
Eksi yönünden fark yok demişim. Orada ekran karti disindaki parçalardan bahsettim. Altinda ekran kartindan bahsediyorum.
Daffy Duck
Üstün
Tabii ki attığım sisteme kötü demediniz. Sizi linçlemeye de çalışmıyorum kesinlikle. Sevdiğim bir insansınız. Sadece laf kalabalığı olmasın diye açıklama yaptım. Nvidia tarafında zaten atılabilecek güzel bir sistem atmışsınız.@cloex Yahu ben nerede sizin attığınız sistem kötü dedim? Niye fikir bile belirtmediğim şey hakkında linçlemeye çalışıyorsunuz? 7700 XT tercih etmek isterse onu alsın, fena değil o sistem de zaten. Ben AMD ile yaşadığım olumsuz deneyimler sonucunda AMD önermek istemiyorum, tercih etmek isterse konu sahibi sizin attığınızı alır zaten...
Androidin50tonu
Yetkin
Hocam 7500F-4060Ti ikilisiyle en ucuz bu satılıyor. Bilinir sitelerin hepsine baktım. Gözümden kaçan varsa da bilmiyorum.Pahalı. Hadi içindeki parcalar iyi olsa neyse de o da yok. 2-3K koysa kule tipi sogutucu parasina 7800XT sistem bile alabiliyordu bir kac gun onceye kadar.
Blackraven
Üstün
NVIDIA isteniyorsa bu alınır.
![]()
VULCAN-7500F Powered by GG temasıyla hazırlanmış sistem tavsiyesidir. GALAX RTX Ti 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
![]()
AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G -GIGABYTE A620M-H-16GB DDR5 -512GB SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda
TEBİLON Marka AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G -GIGABYTE A620M-H-16GB DDR5 -512GB SSD Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
İki sistemde güzel ama Vulkan sistem pahalı. 28k bandında olsa onu alıp SSD, RAM belki anakart yükseltmesi yapılır derdim ama aynı fiyatta 7700XT varken öbürü saçma oluyor. Tabi iki sisteme de ek soğutucu farz olduğu için kafadan +1.500₺ eklenmesi gerektiğini de unutmamak lazım.
Pahalı. Hadi içindeki parcalar iyi olsa neyse de o da yok. 2-3K koysa kule tipi sogutucu parasina 7800XT sistem bile alabiliyordu bir kac gun onceye kadar.
NVIDIA ile AMD arasinda nerede fark yok demişim acaba? Şöyle basit bir konuyu bile nası hemen kedi-köpek kavgasina ceviriyorsunuz aklim almiyor. Bu kadar dik görüş zarar.
Eksi yönünden fark yok demişim. Orada ekran karti disindaki parçalardan bahsettim. Altinda ekran kartindan bahsediyorum.
AMD'de RTX yok hocam bilmiyor musun. RTX DLSS, JPEG, PNG, .EXE, IYIP bunların hepsi çok önemli özellikler. Ben örneğin oyuna girerken 350 tane özellik açmadan oynayamam.
pawEn
Üstün
İyi de ben arkadaşın attığı sisteme yönelik bir eleştiri yazmadım zaten? O kötü bunu al gibi bir fikir de belirtmedim. O sistem de iyi. AMD ekran kartıyla ''stutter'' sorunu yaşanabiliyor. Bu forumda bu sorunu yaşayan birkaç kişi NVIDIA'ya geçiş yaparak sorunu çözdü. Ben de aynı sorunu yaşadığım için kendim memnun kalmadığım bir şeyi başkasına tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum. Almak isterse yine onu alır, kendi tercihi.
Stutter sorununu yasayan herkes 6000 serisinde yasamiyor mu? Bahsedilen 3-4 kişi de 6000 serisinde yaşıyor sorunu. Arkadaşım da 6800XT ile yaşıyordu.
Aralarinda neredeyse fark yok. Aynı şeyin laciverti diyebileceğimiz bileşenler var. Devasa bir fark yok 4060 ile 7700XT arasindaki gibi.Cuma günü satışa çıkartılan ''19.000 TL'ye DDR5 sistem'' diye pazarlanan sisteme göre dedim bunu, ucuzlukçu değilim. Sistemdeki bileşenler de genel olarak eli yüzü düzgün parçalar. SSD daha iyi olabilirdi. Kasa da 750W olan seçilebilir, fiyat farkı az. Seçilmezse de mevcut ürün giriş seviye olsa da kullanılabilir.
Pardon hocam ya .dll'i nasıl atlarım benim hatam (!).İki sistemde güzel ama Vulkan sistem pahalı. 28k bandında olsa onu alıp SSD, RAM belki anakart yükseltmesi yapılır derdim ama aynı fiyatta 7700XT varken öbürü saçma oluyor. Tabi iki sisteme de ek soğutucu farz olduğu için kafadan +1.500₺ eklenmesi gerektiğini de unutmamak lazım.
AMD'de RTX yok hocam bilmiyor musun. RTX DLSS, JPEG, PNG, .EXE, IYIP bunların hepsi çok önemli özellikler. Ben örneğin oyuna girerken 350 tane özellik açmadan oynayamam.
GAMING-8400F / AMD Ryzen 5 8400F MPK / ASUS DUAL GeForce RTX 4060 EVO OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
GAMING-8400F Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Sistem Tavsiyesidir. AMD Ryzen 8400F ve ASUS RTX 4060 ile oluşturulmuştur.
Bu da alınabilir.