Bütçe
30000

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Aslında direkt tüm sistemi satıp yeni bilgisayar almayı düşünüyorum ama ekstra olarak bir de bu seçenek aklımda bulunsun diye açıyorum bu konuyu. Ortalama bütçe 25-30k arası. DDR5 32 GB RAM ve 8'den yüksek VRAM'e sahip bir ekran kartı alıyorum. İşlemcinin de bir tık güçlü olması lazım.

Gainward GeForce RTX 4060 Ti Ghost 8 GB GDDR6X 128 bıt ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekırdek AM4 7nm işlemci.
ASUS Prime B450M K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V sıyah DDR4-3600MHz CL18 Dual kıt RAM.
Cooler Master Masterliquid ML120l RGB sıvı soğutucu.
XPG 1TB Spectrix S40G RGB 3500/1900 M.2 PCI-e SSD.
Game Booster GB-F3105b USB 3.0 RGB fan siyah ATX mesh kasa.
DeepCool PF650 650W 80+ güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 Ti'dan oyun konusunda önde. Ayrıca kullanmamışsınız, neye göre sevmiyorsunuz onu da anlamadım.

Sevmiyorum demeyeyim, daha önce hiç test etmediğim için ön yargılı yaklaşıyorum biraz. Hata bende aslında kusura bakmayın.

RX 9070 XT ve 9700X tabanlı bir sisteme geçmek daha mantıklı.

Direkt sistem değişin diyorsunuz kısaca doğru mu?

5070, 5070 Ti arası bir kart.

En mantıklı seçenek.

Anladım, sistemi Kıbrıs'ta 30 35'e satarım sanırım. Fiyatlar normalden biraz daha yüksek çünkü. Türkiye'ye gelip alırsam kârlı kalırım aslında. Bunları 2 ay içerisinde yaparsam çok iyi olacaktır.

@Vadbav daha önce Full AMD sistemlerde genelde sıkıntı çıktığını duymuştum. AMD NVIDIA karışık daha optimal oluyor diye duymuştum. Ha, tabii bayağı oldu duyalı, çok da bilgili değilim. Öyle demem hata aslında, haklısınız. AMD denemek istiyorum uzun zamandır da, işte...

@LH44 para oldukça sıra sıra alayım diyorum, toplama yapacağım dediğiniz gibi sanırım. Başlangıç olarak böyle bir Power Supply almam mantıklı olur mu?

Son düzenleme:
@LH44 para oldukça sıra sıra alayım diyorum, toplama yapacağım dediğiniz gibi sanırım. Başlangıç olarak böyle bir Power Supply almam mantıklı olur mu?

12V-2X6/12VHPWR kablosu mevcut değil, ayrıca eski regülasyon olduğu için uzun. Her kasaya sığmaz.
Sesli olduğunu da unutmamak lazım.

Onun harici kaliteli bir model.

Son düzenleme:
12V-2X6/12VHPWR kablosu mevcut değil, ayrıca eski regülasyoj olduğu için uzun. Her kasaya sığmaz.
Sesli olduğunu da unutmamak lazım.

Onun harici kaliteli bir model.

En iyisi sizden almak öneri sanırım. Kasım'da indirim olacak sanırım. O zaman teker teker toplayacağım parçaları.