16954

Çalışkan
Makaleler
2
Merhaba,

Matematikle ilgilenen biri olarak, ders çalışmak ve günlük kullanım için bir tablet satın almayı düşünüyorum. Şu ana kadar hiç tablet kullanmadım, bu yüzden hangi modelin ihtiyaçlarıma en uygun olacağı konusunda kararsızım. Öncelikli kullanım amacım bol bol not almak, formüller yazmak, matematiksel çizimler yapmak ve PDF/e-kitap okumak. Ayrıca ders materyalleri üzerinde çalışmak, araştırma yapmak ve zaman zaman video izlemek gibi işlevler de benim için önemli.

Apple ekosistemine sıcak bakıyorum, ancak fiyat-performans açısından daha iyi bir seçenek varsa farklı markalara da açığım. Özellikle şu konular benim için önemli:

• kalem desteği: ilk kez tablet kullanacağım için, yazım hissiyatının doğal ve gecikmesiz olması önemli.
  • ekran kalitesi: uzun süre not tutarken ve okuma yaparken göz yormayan bir ekran tercih ederim.
  • pil ömrü: günlük kullanımda uzun süre şarj etmeden kullanabilmek büyük bir avantaj olur.
  • performans & yazılım desteği: uzun vadede stabil çalışması ve güncelleme desteğinin iyi olması önemli.
  • aksesuar uyumluluğu: klavye ve kalem gibi aksesuarlarla uyumlu olması benim için artı bir özellik olur.
Daha önce hiç tablet kullanmadığım için, kullanım kolaylığı açısından da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Kendi deneyimlerinizi, artı-eksi yönleriyle birlikte paylaşırsanız bana yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler!

Apple'a daha sıcak bakıyorsanız 6. nesil ipad air 13 inç işinizi fazlasıyla görür. Apple'ın bu alanda kendi uygulamaları da olduğu için daha rahat kullanırsınız.

Öğrenci belgeniz ile PT'den indirimli alabiliyorsunuz.

Apple'a daha sıcak bakıyorsanız 6. nesil ipad air 13 inç işinizi fazlasıyla görür. Apple'ın bu alanda kendi uygulamaları da olduğu için daha rahat kullanırsınız.

Teşekkür ederim.

Merhaba, konu üzerine biraz daha araştırma yaptım. Sizce iPad 10. Nesil benim ihtiyaçlarımı karşılar mı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Merhaba, konu üzerine biraz daha araştırma yaptım. Sizce iPad 10. Nesil benim ihtiyaçlarımı karşılar mı?
İşlemci performansı olarak arada büyük fark var. 6. nesil ipad air'da macbooklardaki m2 işlemciden var. 10. nesil bahsetiğiniz tablet ise iphone 12 bareminde bir işlemci kullanıyor.