30.000 TL telefon önerisi

Bütçe
30.000 TL
Bulunduğum bölgenin şebeke altyapısı hakkında hiçbir fikrim yok. Neden tercih edilmemeli peki?

Eğer altyapı kötüyse Exynos'larda bulunan hücresel modemler iyi performans göstermiyor. Sinyal bulamayınca, sinyal bulmak için daha fazla güç tüketiyor ve bu da direkt olarak batarya ömrüne olumsuz etki ediyor.

Şu ana kadar bu sorun düzeltilemedi. A55'teki Exynos 1480'de de bu sorun vardı, A56'daki Exynos 1580'de de... A57'de olma olasılığı da epey yüksek haliyle...

Arama yaparken kopmalar yasayabilirsin. Benim yasadigim bolgede Exynos'lu cihazlarda cekmeme sorunu yok. Cevrende Exynos'lu A serisi telefon kullanan birileri varsa onlara kullandiklari hatlari ve hattin cekip cekmedigini sorabilirsin.
A serisi cihaz kullanan bir arkadaşım var, ona sorarım. Teşekkürler bilgilendirme için.

Verimlilik ve batarya işini kendi modellerine göre bir tık ileriye taşımış ama rakiplerinden geride kalması da garip.

Compare Samsung Galaxy A56 vs. Samsung Galaxy A57 vs. Nothing CMF Phone 1 - GSMArena.com

Şu ana kadar bu sorun düzeltilemedi. A55'teki Exynos 1480'de de bu sorun vardı, A56'daki Exynos 1580'de de... A57'de olma olasılığı da epey yüksek haliyle...
O sorun A serisinde epeydir var ama bayağı kötü olması gerek sinyal kalitesinin. Dağın başında yaşamıyorsa sorun olmaz. Sürekli 3G, 4G, 5G arası geçip duruyorsa ya da sinyal kopuklukları varsa çok şarj yer mobil veri açıkken. Bu çoğu telefonda geçerli bir durum ama A serisi felaket bu konuda.

Nothing Phone 3 alınabilir.

Sinyal kalitesinin o kadar kötü olması şart değil aslında. Kullanıcılarından duyuyorum, Qualcomm - MediaTek aynı alanda 3 diş çekiyorsa bu Exynos 1 diş çekiyor gibisinden yorumlar yapıyorlar, tek kişi de değil bunu söyleyen.

Dediğim gibi altyapı iyiyse çok göze batmaz ama ben almazdım mesela, yeni bir yerleşim bölgesinde oturuyorum ve muhtemelen hayatı bana zindan ederdi bu koşullarda.

Tercih meselesi...

Haklı olabilirsiniz ama muhtemelen tek faktöre bağlı değil bu durum. Yani Exynos dışında, baz istasyonlarındaki değişimlerden ve servis sağlayıcılarından da kaynaklanıyor olabilir.

Ben de A serisi A33 kullanıyorum ve her yıl tatil için düzenli gittiğim lokasyonlar var. Bu yıl Vodafone'dan Turkcell'e geçtim ve aynı yerde çok berbat sonuçlar aldım. Ancak değişmeyen bir şey var, o da şarj yeme konusunda bağlantı zayıf olduğundan inanılmaz çabuk tüketiyordu.

Babamda A56 vardı ama onun bataryası ve cihaz performansı tüm gün için gayet yeterli durumdaydı. Yani benim açımdan bu durumu etkileyen tek şey Exynos değil gibi.

Bu tarz bir sinyal sıkıntısı yoksa, güncel olarak yine pek düşünmeden alınabilecek bir cihaz.

@Chomusuke anladım. Ancak bu durum eşit koşullarda Exynos Modem'lerin rakiplerine kıyasla hissedilir şekilde geri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Benim naçizane tavsiyem aynı veya yakın fiyat bandındaki Qualcomm - MediaTek temelli cihazlara yönelmek olacaktır.

Ben de pek telefondan oyun oynamadığım için ciddi pahalı telefon kullanmıyorum, 3 yıldır Poco X4 Pro 5G kullanıyorum.
Yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum, tam telefonlara bakarken senin yazını gördüm ve bir model tavsiyem var sana da, belki hoşuna gider.

Büyük ihtimalle ben de bunu alacağım, bir kere bir telefona alışınca o modelin üstünü alıyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…