Bütçe
30.000 TL

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Telefonum bozulduğu için yeni telefon arayışındayım. Kullanım amacım günlük kullanım. Oyun vs. çok oynamam herhalde. O yüzden Samsung tarafında A56 düşündüm ilk başta ancak bütçeyi 30.000 TL civarına çıkartabilirsem bu telefondan iyi başka ne alınabilir? Önerilerinize açığım, teşekkürler.

Telefonum bozulduğu için yeni telefon arayışındayım. Kullanım amacım günlük kullanım. Oyun vs. çok oynamam herhalde. O yüzden Samsung tarafında A56 düşündüm ilk başta ancak bütçeyi 30.000 TL civarına çıkartabilirsem bu telefondan iyi başka ne alınabilir? Önerilerinize açığım, teşekkürler.

Bence de A57 iyidir. Ama çekim yeri olarak iyi bir bölgede değilseniz mobil hatta sorun yaşayabilirsiniz.

A56 ile arasında ne gibi farklar var? Fiyat farkına değer mi?
Temelde iki buyuk farklari var.

1- A57'deki Exynos 1680 CPU'da yaklasik %15-20, GPU'da da %30-40 daha guclu bir yonga. Ayrica 1680, Samsung'un bugune kadar hicbir 4nm islemcisini uretmedigi kadar verimli bir dugum ile uretildi. SF4X dugumunu ilk defa bir mobil SoC'de kullandi. Bu da verim ve batarya acisindan bir avantaj. Not olarak: A57'nin bataryasi da cogu testte daha iyi.

2- A57'de senelerdir gormedigimiz Super AMOLED+ geri dondu. Bu panelde gercek RGB tasarim yer aliyor. Normalde PenTile tasarimlar yaygindir. Bu da özellikle eski nesil telefonlarda daha net bir goruntu sagliyordu. Guncelde cok yuksek PPI degerleri nedeniyle bu fark eskisi kadar onemli degil ama bahsetmemek eksiklik olur. Ayrica biraz daha yeni nesil ve daha parlak bir panel.

Bulunduğum bölgenin şebeke altyapısı hakkında hiç bir fikrim yok. Neden tercih edilmemeli peki?
Arama yaparken kopmalar yasayabilirsin. Benim yasadigim bolgede Exynos'lu cihazlarda cekmeme sorunu yok. Cevrende Exynos'lu A serisi telefon kullanan birileri varsa onlara kullandiklari hatlari ve hattin cekip cekmedigini sorabilirsin.