30.000 TL'ye kadar 2K OLED monitör tavsiyesi

Bütçe
30.000 TL

iambinary

Başarılı
2K OLED monitör arıyorum LG ya da Samsung marka.

Boyut olarak 24-32 inç arası uygun.

OLED yanığı muhabbetini çok duydum bazı modeller yanmaya karşı daha dirençli galiba o modellerden önerirseniz çok iyi olur teşekkürler şimdiden.

Bütçem: 20.000-30.000 TL, biraz esnetebilirim.

LG monitörler WOLED panel. Daha parlak ama yüksek parlaklıkta renkler sönükleşebiliyor. Samsung QD-OLED panel kullanıyor ama mat kaplama kullandıkları için samsung marka önermem. QD-OLED ortamdaki ışığa biraz daha hassas ama renkleri en iyisi. Hangi panel türünü tercih edersiniz?
24" OLED monitörler henüz piyasada yok zaten. 27" veya 32" seçeneğiniz var. 2K 32" var mı bilmiyorum ama varsa bile çok sırıtır muhtemelen.
Yanmaya dirençli demeyelim de her nesilde öncekilere göre daha dirençli oluyor diyelim. 1. 2. ve 3. nesil QD oled paneller her nesillde kullanılan materyeli geliştirerek ömür arttırdılar. 4. nesilde materyal değişmedi sanırsam ama tandem OLED'ler tanıtıldı. Çok katmanlı oldukları için katman başına düşen ısı ve parlaklık yükü azalıyor. Dolayısıyla daha uzun ömrülü oluyorlar ve biraz daha yüksek parlaklıklara çıkabiliyorlar.
İstediğiniz panel türünü belirtirseniz öneri yapabilirim sanırım.

2K 27" diyelim o zaman ekran boyutuna.
OLED monitör alma nedenim sadece izlediğim filmleri çok daha canlı ve gerçek siyahı deneyimleyerek izleyebilmek.
Spider Noir izlerken oled eksikliğini insan hissediyor :/
Mat kaplama seyir zevkini kötü mü etkiliyor sizin dediğiniz kadar bilmiyorum ama WOLED panelde renklerin sönükleşmesi olayını yaşamayı hiç istemem. Tek amacım her koşulda canlı renkler çünkü.
Birde monitör karanlık/loş ortamda kullanılacak genellikle bir önemi var mı bilmiyorum ama mat ekranda fark ediyor galiba.

Üstte paylaştığım Tandem OLED bir monitör. Sorun yaşamayacağın ya da şöyle söyleyelim, altta attığım modelden panel olarak daha kaliteli. Tandem katmanlarından dolayı sıcaklık dağılımı çok daha stabil ve risk daha düşük.

Diyebilirsin hepsi Asus bunların, ben kullanmadığım hiçbir ürünü ve sorun yaşadığım bir markanın ürününü bu forumda önermiyorum. Bunları da bilgi olsun diye attım.

AOC'nin bir modeli var şu an ama sen kalite istemişsin.

Başka markalarda var mı dersen, ben şahsen TR'de Asus'dan başka firmadan çok ekstrem durum olmadıkça almamayı tercih ediyorum. 15 yılı aşkın süredir kullanıyorum ürünlerini ve bir sorun çıkarsa İstanbul'da olmamdan kaynaklı elden götürüyorum teknik servise ve 1-2 gün içinde çözülüyor, daha kötü bir deneyim yaşamadım teknik servis konusunda da.

Neden teknik servisi anlatıyorum? OLED alıyorsun, 3 yıl birebir yanma değişimi var ama herhangi başka bir sorunda da müşteri memnuniyetlerinden şüphen olmasın.

Daha 3 gün önce benim şu an kullandığım OLED monitörde sensör özelliği yok diye mail atmıştım, takılma şansı var mı vs. gibi sordum. Önce mail ile geri dönüş yaptılar ve ayrı bir parça olduğu için takılamıyor, kusura bakmayın dediler. Bugün sabah 11'de telefon ile arandım ve bizzat bana tekrar anlattılar neden olamayacağını. Bu yüzden insanlar bana kızabilir, herkesin kendi tercihidir ama ben Asus'dan vazgeçmiyorum ve herkese öneriyorum. Tabii tercih yine senindir.

Son düzenleme:

Karanlıkta kullanacak iseniz dermanınız QD-OLED. Markalar genelde aynı panel kullanır. Glossy almanızı öneririm. Kesinlikle daha iyi.

ASUS servisini bu kadar öveni ilk defa gördüm forumda. Genelde şikayet etmek için yazarlar. İlginç. Şahsen fiyatı iyi olmadıkça ASUS almıyorum. Özellikle servisini kötü bildiğim için falan değil. Fiyatı genelde daha tuzlu oluyor. Mesela aynı paneli kullanan ASUS monitör 80k civarı iken MSI 45k idi ben alırken.

Şu an elimdeki ürünü zarar etmeden satabileceğimi bilsem, tandem OLED alırdım. Teknoloji sürekli geliştiği için, hele ki OLED'ler daha yeni sayılabilecek bir teknoloji olduğu için, her sene yeni bir monitör çıkartıyorlar

Bu da teknolojinin kötü yanı diyelim, hele ki TR şartlarında daha da zorluyor bizi

Ama fiyatı çok iyi, tandem OLED'i şahsen düşünmeden alırdım.

Dediğim gibi bu süre zarfında sorun yaşadım, evet fiyatları da dediğin gibi bir tık daha pahalı ama ben yaşadıklarımı ve bana yapılan hizmeti anlatıyorum, bir başkası sorun yaşamıştır servis ile o da onu anlatır. Ben hiçbir zaman servise götürdüğüm üründe IPS ışık sızması bile götürdüm, normalde bilirsin ciddi bir sorun değil ve değişimde vermek zorunda değiller. 2 defa değişim aldım, en sonunda da para iadesi aldım. Ekran kartımın fanlarını kırdım, ücretsiz müşteri memnuniyeti diye değiştirdiler. 1 aylık monitörümün ekran ile cam arasında böcek vardı, götürdüm sorgusuz değiştirdiler. Daha 2 sene önce 3080 ekran kartımı temizlemek için gönderdim, fanları tozlu diye komple fan setini sıfır taktılar, ücretsiz.

1080 ekran kartımın fanlarını kırmıştım mesela, ücretsiz değişim yaptılar ama iyi oturtamamış servis elemanı, taktım PC'ye işlemcisi yandı kartın, götürdüm özür dilerim bizim hatamız dediler ve 1080Ti hediye ettiler.
Bir gün sorun yaşarsam onu da yazarım, yaşayanlar da yazsın zaten. Kimse babamın oğlu değil, o firmada da çalışmıyorum. Belki çok şanslıyım ama ben şahsen TR'deki en iyi servisin Asus olduğunu düşünüyorum, o yüzden bilgisayar parçalarıma bakarsan hepsi Asus ve bu 15 yıldır böyle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…