Bütçe
30.000 TL
Makaleler
30
Yer
Montpellier
Ben daha çok ekran ve uzun ömür odaklı bir cihaz arayışındayım. Elimdeki 4 GB RAM'e sahip laptop, Windows 11 ve Chrome ile beraber adeta can çekişiyor. Chrome, Discord ve Apple Music aynı anda açıldığında bile resmen spazm geçiriyor. Sıklıkla video, film ve dizi tükettiğim için iyi bir ekran beklentim var. Oyun nadiren oynarım, ağır oyunlar pek tercih etmem. Ama yine de zayıf bir işlemciyle gelmesini de istemem. Önceliğim değil ama önemli bir detay diyebilirim. SSD ve RAM, diğer özelliklerden kısmayacağımız şekilde en yüksek olursa iyi olur.

Önceki konu ufak bir sorundan dolayı uçtu. Bu sebepten tekrardan önerilerinize ihtiyacım var.

Benim telefonlardan kalma biraz detaylara takilma huyum vardir. Simdiden mazur gorun. 🤭

Ryzen 7 7735HS, genel standartlara gore ne seviye bir islemci? Veya Intel Core 5 120U?
Ayrıca:

Medion ince ve hafif (1 kg civarı) bir ultrabook olduğu için soğutma sistemi devasa değil. Ofis, internet, film, gibi işlerde genellikle serin çalışıyor.

İç yapısı böyle:

1781899646810.webp

7735HS’li versiyonda işlemci yük altına girdiğinde fanlar duyulabiliyor ancak cihazın termal sorun yaşadığına dair yaygın bir şikayet yok. Uzun render, kod derleme veya stres testlerinde 85-90 derece civarlarını görmek normal olabilir çünkü 7735HS performans odaklı bir işlemci. iGPU'su da iyidir. Oyun da oynatır.

Bu da Slim 3:

1781899657020.webp

Bu arada Medion, Lenovo'nın alt firması gibi bir şey.

@Violett,

İntel'de herhangi bir karşılığı yok. iGPU olarak çok önde muadillerine göre. 8C/16T baldan tatlı bir CPU.

Intel Core 5 120U tamamen ofis işi bir CPU. U serisinden anlayacağınız gibi uzun süreler verebilmek için özellikle optimize edilmiş CPU modellerinin ekleridir.

Eğer ki oyun oynama muhabbetiniz olmasaydı direkt AMD U serisi CPU önerirdim ancak oyun da oynayacağınız için HS serisi de okeydir.

Oyun nadiren oynarım, ağır oyunlar pek tercih etmem.

Hocalarımızın attığı Ryzen işlemcili laptopu öneririm. Ben Ryzen 7 7730U kullanıyorum CS ve Valorant tarzındakilerde rahatlıkla 60 FPS geçebiliyorum. Daha modern oyunlarda ne olur bilemem. Sürücü olarak Intel stabil gibi duruyor ama 128 MB VRAM başlangıcı cihazı çok yoruyor.