Bütçe
30.000 TL
@Violett, Cinebench iyidir zaten alışılagelmiş bir Benchmark. "iGPU için ne kullanabiliyoruz" sorunuzu anlamadım. Onun için bir test arıyorsanız direkt TimeSpy, Furmark atabilirsiniz. Genel iGPU performansını görmüş olursunuz.

@talongod, yep, benchmark sormustum.

Core 5 120U sanirim Intel 7 dugumunu kullanmis. Ryzen 7 7735HS ise N6. Iyi duruyorlar bu yanlariyla da.

Medion markali urundeki OLED'inin ureticisi kim hocam? Bilginiz var mi?

@talongod, @mortem.dll benchmark kiyaslamalarinda Cinebench mi Geekbench mi daha iyidir hocalarim? iGPU icin ne kullanabiliyoruz? Sizi 30 kez durtmemek adina bana biraz ogretebilirseniz iyi olur. Geekbench'e mobilden aliskinim zaten. 😁
CPU için Cinebench. İşlemciyi iyice yükler. Özellikle çekirdek performansını tartar. En sık kullanılan test zaten. Mesela iki işlemciyi karşılaştırıyorsak Cinebench'e bakmalıyız.

iGPU için Cinebench'e bakma. Çünkü direkt ekran kartı kısmı o. Onun için Time Spy kullanılabilir.

@talongod, yep, benchmark sormustum.

Core 5 120U sanirim Intel 7 dugumunu kullanmis. Ryzen 7 7735HS ise N6. Iyi duruyorlar bu yanlariyla da.

Medion markali urundeki OLED'inin ureticisi kim hocam? Bilginiz var mi?
Üretim teknolojisi bağlamında 7735HS daha iyi.

Onun dışında bu modeldeki OLED üreticisini ben Samsung diye biliyordum fakat bazı yerlerde EDO olduğu yazılmış, EverDisplayOptronics.

Şu kaynağa bir göz at:

@mortem.dll, yazida genel olarak ciddi bir sorundan bahsedildigini gormedim. Peki, panel 8-bit mi ve DDR4 olmasi sorun yaratir mi?
EDO’nun kullandığı 2.8K 120 Hz OLED panel genellikle 8-bit + FRC olarak geçiyor. Bazı kaynaklarda doğrudan 10-bit diye de listelenebiliyor ama gerçek donanımın 10-bit olup olmadığı net değil.

8-bit + FRC ile gerçek 10-bit’i ayırt etmek zor. Zaten %99 DCI-P3 renk gamutuna sahip olması daha önemli. Yani panel tarafında “8-bitmiş, uzak durayım.” diye düşünme.

DDR4 ise sorun yaratmaz, günlük kullanımda farkı zor hissedersin.