Bütçe
30.000 TL
@mortem.dll, peki Core 5 120U icin ne beklemeliyim? Onun ekrani cok cezbediyor.
Onun için yukarıda yazdığım FPS değerlerinden 30-40 daha aşağı bekleyebilirsin kabaca.

Fakat pil ve verimlilik konusunda 7735HS'den daha iyi. Epey gider şarjı. U serisi işlemciler verimli oluyorlar.

Kısacası biri standart ekran, performans. Diğeri ekran, verimli pil ve şarj.

@Violett, ben daha farklı performans değerleri düşünüyorum ne yalan söyleyeyim. iGPU performanslarını arttıran yegane şeylerden birisi de RAM değerleri. Ancak bu 64 GB RAM taktım performans uçacak gibi bir şey de değil, ideali 32 GB diyebilirim.

Kısaca bu kaynaklardan bilgi edinebilirsiniz.

Core 5 120U için ne beklemelisiniz, hiç bir şey. U serisi cihazlar Hibrit kullanıma uygun değildir. Asıl odak noktaları verebilecekleri maksimum batarya süresini verebilmektir. Bu yüzden ekranı çok iyi bile olsa, sizin Hibrit kullanma isteğinizi düşününce kenara atmanız gerekiyor.

Başka sorunuz varsa, seve seve cevaplayabilirim.

Bu arada, araya karışmış cevap vermeyi unutmuşum. Medion cihazların panelleri hakkında pek bir tecrübem olmadı, ben sıcak bakmıyorum ama o cihazlara.

Benim telefonlardan kalma biraz detaylara takilma huyum vardir. Simdiden mazur gorun. 🤭

Ryzen 7 7735HS, genel standartlara gore ne seviye bir islemci? Veya Intel Core 5 120U?
4060'ların yanına koyuyordu Acer. Fena bir işlemci değil, eski mimari olsa da gayet kuvvetli. iGPU'su da üzmez.

@Violett, ben daha farklı performans değerleri düşünüyorum ne yalan söyleyeyim. iGPU performanslarını arttıran yegane şeylerden birisi de RAM değerleri. Ancak bu 64 GB RAM taktım performans uçacak gibi bir şey de değil, ideali .[/SPOILER]
RAM Miktarı değil RAM clocku önemli, anakarta gömülü lppdr RAM olursa en iyi GPU öyle perform oluyor.

@mortem.dll, @talongod, benim epey bir kafam karisti.

Simdi, anladigim kadariyla Medion hibrit kullanima uygun degil diyorsunuz. Oyun performansinda hissedilir sekilde Lenovo daha ustun. Ama TN panel istemiyorum acikcasi, seyir keyfini mahvediyor.

Peki, TN panel kullanmayan ama Core 5 120U'dan guclu islemciye sahip alternatifimiz var mi bu butcelerde?

@mortem.dll, @talongod, benim epey bir kafam karisti.

Simdi, anladigim kadariyla Medion hibrit kullanima uygun degil diyorsunuz. Oyun performansinda hissedilir sekilde Lenovo daha ustun. Ama TN panel istemiyorum acikcasi, seyir keyfini mahvediyor.

Peki, TN panel kullanmayan ama Core 5 120U'dan guclu islemciye sahip alternatifimiz var mi bu butcelerde?
7735HS'li Lenovo TN değil ki, IPS.

Son düzenleme: