Bütçe
30.000 TL
@Violett, ikinci elde cihazların normalinden fazlaca ucuzlaması normaldir. Cihazların güncelliği, kalan garanti süresi, cihazın kondisyonu, kozmetik durumu, yoğun kullanılıp kullanılmadığı, donanım bileşenleri gibi bir çok şey değiştiriyor bunu. Yine de o cihazı 17K satması düşündürdü. En az 20 derdim ben olsam, ihtiyaç fazlası demek ki.

@mortem.dll, @talongod, 17K diyor. Ikinci elde nasil bir fiyatlandirma donuyor? Benzer urunler de sifirlarina gore cok ucuz geldi. Yanlis mi dusunuyorum acaba?
17 iyi fiyat o cihaz için. Herhangi ekstrem bir kusuru yoksa alınabilir.

@talongod, o halde yine butcemiz dahilinde ikinci elde ne tavsiye edersiniz? Garantiye dikkat edecegim.

Ben telefonlardaki gibi sifira yakin ikinci el fiyatlari bekledigim icin hic sormamistim. Ucurum varmis arada.
İkinci elde güzel cihazlar var fakat @talongod dediği gibi kriterlere tam karar vermelisin. Ne bekliyoruz tam olarak alınacak cihazdan?

@talongod, ekran boyutu cok muhim degil asiri kucuk olmadigi surece. OLED kovalarsak cok iyi olur, evet.

Hibrit kullanima uygun olmasi en sagliklisi olur diyelim. Oyun da oynanir ama oyun odakli degil. Ekstrem bir beklentim yok, oynatabilsin yeter.

Genel soyle yazalim o halde:

• Ekran kalitesi mumkun oldugunca iyi,
  • Uzun omurlu,
  • Oyun da oynatabilecek ama oyun odakli degil. Gunluk kullanima uygun bir urun.

Bu hafta halledecegim umarim. Bu arada 20K bandinda da onerebilirseniz cok memnun olurum. 30K biraz zorluyordu, madem ikinci ele dustuk 20 bin de tatmin edecektir diye umuyorum.

Sizi cok ugrastirdim bu arada, farkindayim ama en uygununu bulmak istiyorum iste. 🥲

@Violett, uğraştırmış olmanız hiç önemli değil. Forumlar bunun için var.

20.000TL gibi bir fiyata ikinci elde bile düşmüş olsak o paranın eski değeri tabii ki de yok. CPU modeli iyi, uzun ömürlü, ekranı iyi dedikçe fiyat ve standartlar artıyor. O yüzden OLED paneli en azından bu bütçe için kenara atıyorum, zaten 30.000TL olan modeli önerdim farklı bir yöne gidelim burada da.

Böyle bir ThinkBook serisine bakılabilir. Normalde çok sevmem bu seriyi, adamlar 4060m koydukları cihaza 60Hz 2.5K panel koydukları da oluyordu. Ancak burada öyle bir problemimiz yok.

ThinkBook serisi IPS panel cihazlar bu arada, belirtmiş olayım.