Bütçe
30000

hamzademir1

Yetkin
Yer
Türkiye
Uzun bir zaman ardından merhaba,

Ben 30.000 TL civarında monitör dahil sistem toplamak istiyorum. Hazır yada toplama fark etmez. Fiyat avantajı en iyi hangisiyse artık yardım edebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, kesinlikle bu fiyata DDR5'li bir sistem almalısınız.

Monitör içinde 4.000 TL bütçeniz kalıyor. Hikâyeli mi yoksa FPS oyunları mı oynuyorsunuz? Kavisli mi olacak yoksa düz mü? Ayrıca kaç inç olması gerekiyor? Bu soruların yanıtını öğrenebilirsem öneri yapacağım yine.

Merhaba, kesinlikle bu fiyata DDR5'li bir sistem almalısınız.

Monitör içinde 4.000 TL bütçeniz kalıyor. Hikâyeli mi yoksa FPS oyunları mı oynuyorsunuz? Kavisli mi olacak yoksa düz mü? Ayrıca kaç inç olması gerekiyor? Bu soruların yanıtını öğrenebilirsem öneri yapacağım yine.

Hocam VA panel önermiyorlar onun dışında Full HD 144Hz üstü herhangi bir monitör olur.

Bir de 8400F önbelleği az ve baktığım kadarıyla çok da önerilmiyor. Ben daha çok FPS oyunları oynuyorum hikayeli oyunlarda var tabii. Mesela Spider-Man oyununda Very high ayarlarda oynarsam bu ekran kartının VRAM'i yeterli olacak mı?

@hamzademir1

Monitör: https://app.hb.biz/sUdS1F0hatBe

6 çekirdek FPS oyunları için uygun bir seviyede. 1080p de performansı iyi, genellikle 150 civarı FPS alırsınız. Ancak CPU'dan çok GPU'ya yüklenilir.

Evet, dediğiniz gibi VRAM yetersiz kalabilir. Eğer bütçe konusunda biraz daha yükseltmeler yapabilirseniz geleceğe yönelik açısından daha iyi sistemler önerebilirim.

Son düzenleme:
Hocam VA panel önermiyorlar onun dışında Full HD 144Hz üstü herhangi bir monitör olur.

Bir de 8400F önbelleği az ve baktığım kadarıyla çok da önerilmiyor. Ben daha çok FPS oyunları oynuyorum hikayeli oyunlarda var tabii. Mesela Spider-Man oyununda Very high ayarlarda oynarsam bu ekran kartının VRAM'i yeterli olacak mı?
5.5k monitör, kalan paraya da pc alabilirsiniz. Monitörden fazla kısmanızı önermem, en son değişen parçalardan biridir çünkü. Ayrıca kasaya değil monitöre bakacaksınız. 200k’lık sistem toplasan bile 5k’lık monitör tatmin etmez. Kasanın performansını görüntüye aktarıyor çünkü.

Hocam 4060 beni tatmin eder diye düşünüyorum. Oynadığım hikayeli oyunlarda DLSS desteği olduğu için düşük FPS ya da drop gibi sorunlar yaşamayacağımı düşünüyorum. Valorant ve LoL de zaten bir sıkıntı yok. Sizde öneriyorsunuz zaten.

Yorumlarınız için teşekkür ederim :D