Bütçe
30.000 TL

llCascabell

Gelişen
Merhaba iyi günler
7 8 yıllık 60Hz monitörümden geçiş yapacağım.
İki model arasında kaldım.
İlk model:
ASUS ROG STRIX OLED XG27AQWMG
İkinci model:
MSI 26.5 MAG 272QPW QD-OLED X28
Sistemin:
RTX 4060 Ti 16 GB.
Intel Core i5-13400F.
16 GB RAM.
Biri 4 gen tandem OLED biri 3 gen qd- OLED

Hangi ürün daha uzun ömürlü olur ASUS'un panel koruma sistemleri daha hoşuma gitti gibi önerileriniz nedir son olarak 4060 Ti 16 GB 2K da rahat oynatır değil mi?

Ayriyetten Asus true black 500 yanlış bilmiyorsam

Son düzenleme:
4060 Tİ 2K'da oynatır ama rahat oynatmaz. Ayar kısmanız gerekir muhtemelen. Ya da DLSS ile kurtarır belki.

bende su an ASUS ROG STRIX OLED XG27AQWMG düşüncesindeyim, gen 4 olduğu için fakat grey banding sorunu hala devam ediyormuş. panel lottery denen mevzu biraz, şans işi.

4060 Tİ 2K'da oynatır ama rahat oynatmaz. Ayar kısmanız gerekir muhtemelen. Ya da DLSS ile kurtarır belki.
Daha çok fps oynuyorum arada rdr falan

bende su an ASUS ROG STRIX OLED XG27AQWMG düşüncesindeyim, gen 4 olduğu için fakat grey banding sorunu hala devam ediyormuş. panel lottery denen mevzu biraz, şans işi.
Panel lottery dediğin şey nedir

bazı paneller de grey banding denen sorun oluyor.

bknz:

Fotodaki gen2 woled
Gen4 woledlerde yine oluyor bu fakat bu kadar olacağını sanmam önüne geçmeye çalışmışlardır herhalde
Araştırmama göre gen4 woledlerde de bu sorun mevcut fakat pixel temizleme ile veya kullandıkça azalıyor diyorlar bende 2 panel arasında kaldım zaten iki panelinde kendilerine göre dezavantajları var

bazı paneller de grey banding denen sorun oluyor.

bknz:

Pardon “G” olan model sanmıştım bu bizimde baktığımız model

Ben XG27AQWMG ile XG27AQDMGR arasında kaldım. Ne tesadüf ki ikisinin de stoku yok. Bunlardan bir tanesini alacağım gibi duruyor.