Bütçe
30.000 TL

Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Ramazan'ın sonunda kendime bir telefon alacağım. Yaklaşık 30 bin TL bütçe belirledim, gerekirse 2–3 bin TL daha çıkabilirim. Kullanım amacım günlük işler, Instagram ve sadece Clash Royale oynamak. Uzun yıllar kasmadan götürsün, kamerası da çeksin yeter fazlasına gerek yok.

Aslında Honor 400 Pro düşünmüştüm ama güncelleme desteği beni düşündürüyor. S24 ile S25 FE arasında kaldım. Aralarındaki fark nedir? Boyut olarak S24 daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiden teşekkürler.

Küçük bir cihaz istiyorsanız S24 alabilirsiniz. Boyut sizin için önemli değilse S25 FE alın.

Honor 400 Pro da alınabilir tabii. Snapdragon işlemci istiyorsanız en iyi seçenek sayılır. "Ben alacağım telefonu en az 5 yıl kullanırım" kafasında değilseniz güncelleme ömrünü pek umursamanıza gerek yok.

Bir de ek öneri yapayım: Nothing Phone 3a / 3a Pro'ya da bakabilirsiniz.

Saydığım cihazların tamamı kullanım şeklinize uyuyor. En azından ben öyle düşünüyorum.

S25 FE derim. S24+'a cok benziyor. Parmak izi sensoru daha dusuk seviye. Bunun gibi bazi farklar var. Ben dedigim gibi S25 FE tercih ederdim. Ek olarak Nothing Phone 3a Pro bakabilirsin. Benim 30.000 TL'ye kadar en sevdigim telefon.
S25 FE al fazlasıyla işini görür.
Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum s25 fe s24'den daha üstün ise boyut önemli değil
honor 400 pro alacaktım fakat bir telefonu en az 5-6 sene gitmesini istiyorum hocam
Nothingleri araştırmadım onlarada bakarım teşekkürler.

Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum s25 fe s24'den daha üstün ise boyut önemli değil
honor 400 pro alacaktım fakat bir telefonu en az 5-6 sene gitmesini istiyorum hocam
Nothingleri araştırmadım onlarada bakarım teşekkürler.
Rica ederim. Guncel olmasindan kaynakli S25 FE'yi onde goruyorum. Nothingler daha cok OS odaklilar. Yazilimi kaliteli.

S25 FE derim. S24+'a cok benziyor. Parmak izi sensoru daha dusuk seviye. Bunun gibi bazi farklar var. Ben dedigim gibi S25 FE tercih ederdim. Ek olarak Nothing Phone 3a Pro bakabilirsin. Benim 30.000 TL'ye kadar en sevdigim telefon.
S25 fe kafam yattı hocam s24 veya s25 fe arasındayım hala s25 fe alacağım sanırım nothing bakmadım onlara bakarım şimdi güncelleme süreleri ne kadar onların?

Küçük bir cihaz istiyorsanız S24 alabilirsiniz. Boyut sizin için önemli değilse S25 FE alın.

Honor 400 Pro da alınabilir tabii. Snapdragon işlemci istiyorsanız en iyi seçenek sayılır. "Ben alacağım telefonu en az 5 yıl kullanırım" kafasında değilseniz güncelleme ömrünü pek umursamanıza gerek yok.

Bir de ek öneri yapayım: Nothing Phone 3a / 3a Pro'ya da bakabilirsiniz.

Saydığım cihazların tamamı kullanım şeklinize uyuyor. En azından ben öyle düşünüyorum.
Teşekkür ederim hocam.

S24 ile S25 FE arasında kaldım. Aralarındaki fark nedir?
Ekran ve işlemci olarak S24 daha iyi. Kamera olarak da S24 daha iyi.

5 yil guvenlik guncellemesi alacak. Android guncellemeleri 2 yil kaldi.
Hayır 7 yıl OS güncelleme desteği var, sadece güvenlik değil. Android 14 ile çıktı S24, Android 21'e kadar desteği olacak normalde. Ama 7 yıl içinde Android bu kadar OS güncellemesi almaz ise Samsung 7 yılı doldurduğu için güncellemeyi kesecektir.

S25 FE modelinin de 7 Majör Android desteği olacak. A56 ve A36 gibi cihazlarda 6 yıl OS, 7 yıl güvenlik güncellemesi alacak mesela.

Hayır 7 yıl OS güncelleme desteği var, sadece güvenlik değil. Android 14 ile çıktı S24, Android 21'e kadar desteği olacak normalde. Ama 7 yıl içinde Android bu kadar OS güncellemesi almaz ise Samsung 7 yılı doldurduğu için güncellemeyi kesecektir.

S25 FE modelinin de 7 Majör Android desteği olacak. A56 ve A36 gibi cihazlarda 6 yıl OS, 7 yıl güvenlik güncellemesi alacak mesela.
Konu sahibi Nothing cihazların (3a/3a Pro) update desteğini sormuş:
Nothing'e bakmadım, onlara da bakarım. Şimdi onların güncelleme süreleri ne kadar?
Simon hocam ise doğru cevabı vermiş. Yarım yamalak okuyup cevap vermeyin.