Bütçe
30.000 TL

luxyp

Gelişen
Arkadaşlar 30K'ya böyle bir sistem dizdim. Nasıl olmuş? Bir de daha ucuz yapmak için ne yapabilirim?

Screenshot_2025-09-29-14-55-43-60.webp

Bayağı kötü olmuş. İndirimde 9060 XT 7500F sistem alınır bu bütçede. Kasa PSU monitör çöp. Anakart kötü.

Max 30k ne yapacağım bilmiyorum ki ya.

Bayağı kötü olmuş. İndirimde 9060 XT 7500F sistem alınır bu bütçede. Kasa PSU monitör çöp. Anakart kötü.

Bir de 30knin içinde ekran ve kalavye de var o yüzden 26k falan PC olmi.

Sistem alırken acele etmeyin. Uzun süreli kullanacağınızı düşünürsek parçaları uygun ve geleceğe dönük almanızı öneririm. Gerekirse birkaç ay erteleyin öyle alın. Kasayı MSI ile değişebilirsiniz. İlerleyen süreçlerde RAM artışı yapabilirsiniz. SSD de tercihe bağlı. Bütçenizi aşıyorsa RAM gibi onu da ilerleyen süreçte yükseltebilirsiniz.

Sistem alırken acele etmeyin. Uzun süreli kullanacağınızı düşünürsek parçaları uygun ve geleceğe dönük almanızı öneririm. Gerekirse birkaç ay erteleyin öyle alın. Kasayı MSI ile değişebilirsiniz. İlerleyen süreçlerde RAM artışı yapabilirsiniz. SSD de tercihe bağlı. Bütçenizi aşıyorsa RAM gibi onu da ilerleyen süreçte yükseltebilirsiniz.

Bu benim bütçemi çok fazla aşıyor.

Annem alıyor bilgisayarı o yüzden parayı biriktiremeyiz bir de hızlı vazgeçiyor en fazla 30k normalde 20k di ben ikna ettim.
O zaman DDR4 sistem önermek istemiyorum ama bütçenize göre maalesef eğer klavye mouse monitör gibi ihtiyacınız varsa aşağıdaki sistem gelebiliyor.

Onun dışında daha ileriye bir dönük PC isterseniz aşağıdaki PC'yi inceleyebilirsiniz. Maalesef 8GB VRAM'li bir ekran kartı fakat oynayacağınız oyunları az çok tahmin edebiliyorum ve o şekilde tavsiye atıyorum.