Bütçe
300000

Skylax

Çalışkan
Merhaba, yakın zamanda desktop PC yerine üst düzey oyuncu tipi bir laptop almak istemekteyim. Laptop seçimi olarak GPU bazında 5090 serisi ve CPU olarak da Intel düşünmekteyim. Alttaki modelleri çıkardım ancak RAM MHz farkı, ekran özellikleri veya SD kart okuyucu, kamera kapağı var/yok gibi bir takım tolere edilebilir de farklılıklar olabiliyor aralarında. Alttaki modeller içinde satış sonrası genel servis destek ağı ve performans olarak da hangi sistemi önerirsiniz? Bu modelleri bilinen hiçbir mağazada da bulamadığım/ inceleyemediğim için de özellikle kullananlar varsa yorum yapabilirse sevinirim.

MSI Titan 18 HX AI.

ASUS ROG STRIX Scar 18.

Lenovo Legion 9I Gen 10.
Bu makine Türkiye'de ne zaman satışa sunuculacaktır?
Diğer iki model de düşünüldüğünde beklemeye değer mi?
Dual mode screen ile iki farklı çözünürlük ve yüksek Hz kullanışlı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar ASUS sevsem de ekran anlamında UHD+ olduğu için kesinlikle MSI diyorum.

Her ne kadar ASUS sevsem de ekran anlamında UHD+ olduğu için kesinlikle MSI diyorum.

Ekran olarak ASUS 2, 5K ekranda 240Hz ancak MSI da 4K da 120Hz bu garip geldi. Bu ekranda native cozunurluk dusuldugunde Hz de farklilik oluyor mu?
Ek olarak MSI da harici bir monitor üzerinden misal 240 Hz alinabilir mi? Laptop cozunurluk/hz destegi harici monitorlerde erkili oluyor mu? Bu sistemleri sonucta desktop yerine kullanmayi dusunuyorum.

Ekran olarak ASUS 2, 5K ekranda 240Hz ancak MSI da 4K da 120Hz bu garip geldi. Bu ekranda native cozunurluk dusuldugunde Hz de farklilik oluyor mu?
Ek olarak MSI da harici bir monitor üzerinden misal 240 Hz alinabilir mi? Laptop cozunurluk/hz destegi harici monitorlerde erkili oluyor mu? Bu sistemleri sonucta desktop yerine kullanmayi dusunuyorum.

Dikkat ettiyseniz MSI da 4K+ yani 2160p değil 2400p mini LED ekranı var. Yani bu kadar güçlü 5090 olan cihazda ben olsam UHD+ olanı seçerdim. Oyunlardan çok iş için daha mantıklı olabilir.

4K+ olduğundan zaten 240 Hz olması mantık dışı olacaktır.

Dikkat ettiyseniz MSI da 4K+ yani 2160p değil 2400p mini LED ekranı var. Yani bu kadar güçlü 5090 olan cihazda ben olsam UHD+ olanı seçerdim. Oyunlardan çok iş için daha mantıklı olabilir.

4K+ olduğundan zaten 240 Hz olması mantık dışı olacaktır.

Açıklayıcı dönüşleriniz için teşekkürler, açıkçası goruntu kismindan çok anlamadigiminitiraf etmeliyim ancak MSI da sanki bu konuda bir tık önde gibi. Harici bir monitorle de MSI'dan daha yuksek Hz alabilirsem oyunlarda yine daha iyi. Peki Lenovo i9'daki Dual mode screen ile iki farklı çözünürlük ve yüksek Hz kullanışlı mıdır? Lenovo ne zaman TR'ye geleceği de belli değil. MSI servisi konusunda bilginiz var mı? Öylesi servis sorunlari okuyorum ki bu konuda kararsiz birakabiliyor.

Açıklayıcı dönüşleriniz için teşekkürler, açıkçası goruntu kismindan çok anlamadigiminitiraf etmeliyim ancak MSI da sanki bu konuda bir tık önde gibi. Harici bir monitorle de MSI'dan daha yuksek Hz alabilirsem oyunlarda yine daha iyi. Peki Lenovo i9'daki Dual mode screen ile iki farklı çözünürlük ve yüksek Hz kullanışlı mıdır? Lenovo ne zaman TR'ye geleceği de belli değil. MSI servisi konusunda bilginiz var mı? Öylesi servis sorunlari okuyorum ki bu konuda kararsiz birakabiliyor.

MSI 1 numara tercih sebebi olacaktır. Lenovo konusunda çok bilmiyorum. ASUS'un bile servisi berbat derecede. MSI servisini hiç bilmiyorum.

Peki Lenovo i9'daki Dual mode screen ile iki farklı çözünürlük ve yüksek Hz kullanışlı olacak mıdır? Lenovo'nun ne zaman TR'ye geleceği de belli midir? ABD de bile eylül ayı hedefleniyor gibi. Lenovo ve MSI arasında panel farkıda var.

MSI titan 18 ile Lenovo Legion 9I gen 10 arasinda kiyaslama yapacak olursak ekran özellikleri gereği Lenovo'yu beklemek mantıklı mıdır? Lenovo IPS panel ancak Dual mode screen ile daha doğru bir seçim olabilir mi? MSI da ki 120Hz de kalışı düşündürtüyor. Bu iki laptop arasında hangisi tercih edilebilir?

Son düzenleme: