Greens1903
Becerikli
Peki şu anlık beklemedeyim kasım indirimlerini beklesem mi?
Bu bütçede 9950x3D daha mantıklı. Şuanda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.Mantıklı değil, 9800X3D oyunda daha iyi, 9800X3D'nin üzerine oyun işlemcisi yok zaten.
Bu bütçede 9950X3D daha mantıklı. Şu anda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.
Bunun dışında AMD'nin "Core Parking" özelliği ile oyuna girince ikinci sekiz çekirdeği devre dışı bırakıyor ve 9950X3D işlemcisini 9800X3D'ye çeviriyor zaten. Arkadaşın 300K bütçesi var hocam.
@Greens1903 anakart konusunda da bu bütçede X870E Hero alırsanız daha iyi olur. Para var sonuçta. Kaliteyi tadın.
Ekran kartını da ROG Astral ya da MSI Suprim serisinden alın.
DDR 5 yeni geldi derken, AM6 ve diğer Intel platformlarında DDR 6 gelecek, çok yok 2 senesi var.Core parking çalıştığında tek CCD 8 çekirdek oluyor ve 9800X3D kadar performans veremiyor, oyundan başka bir şey yapmayacak biri ne yapacak 2. CCD'yi?
Yani sürekli Core parking ile kullanılacak 9950X3D ne işe yarayacak?
Bütçe var diye boşa para harcamanın anlamı yok.
Para varsa alsın diyorum. Önceki mesajda anlattığım ise 5090 ile zaten ultra 4K oynayacak. Bundan dolayı işlemcinin bir önemi kalmıyor dedim.9950x3d alınmalı dediniz şimdi x3d işlemci gereksiz diyorsunuz, ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım.
@ShadowLegion
Bu bütçede 9950X3D daha mantıklı. Şu anda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.
Bunun dışında AMD'nin "Core parking" özelliği ile oyuna girince ikinci sekiz çekirdeği devre dışı bırakıyor ve 9950X3D işlemcisini 9800X3D'ye çeviriyor zaten. Arkadaşın 300k bütçesi var hocam.
@Greens1903 anakart konusunda da bu bütçede X870e Hero alırsanız daha iyi olur. Para var sonuçta. Kaliteyi tadın.
Ekran kartını da ROG astral ya da MSI Suprim serisinden alın.
Peki şu anlık beklemedeyim kasım indirimlerini beklesem mi?
Anakart dışında ekran kartı ve işlemcide iyi bir olacağını sanmam. Zaten çok talep gören parçalar bunlar.
Anakart dışında ekran kartı ve işlemcide iyi bir olacağını sanmam. Zaten çok talep gören parçalar bunlar.
Eksik yazmışım hocam. Anakart ve diğer bileşenlerde Kasım ayında indirim olabilir ancak ekran kartı ve işlemcilerde indirim olacağını pek sanmıyorum demek istemiştim.