Bütçe
300.000 TL
Mantıklı değil, 9800X3D oyunda daha iyi, 9800X3D'nin üzerine oyun işlemcisi yok zaten.
Bu bütçede 9950x3D daha mantıklı. Şuanda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.

Bunun dışında AMD'nin "Core Parking" özelliği ile oyuna girince ikinci sekiz çekirdeği devre dışı bırakıyor ve 9950x3D işlemcisini 9800x3D'ye çeviriyor zaten. Arkadaşın 300K bütçesi var hocam.

@Greens1903 anakart konusunda da bu bütçede X870E hero alırsanız daha iyi olur. Para var sonuçta. Kaliteyi tadın.

Ekran kartını da ROG Astral ya da MSI Suprim serisinden alın.

Bu bütçede 9950X3D daha mantıklı. Şu anda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.

Bunun dışında AMD'nin "Core Parking" özelliği ile oyuna girince ikinci sekiz çekirdeği devre dışı bırakıyor ve 9950X3D işlemcisini 9800X3D'ye çeviriyor zaten. Arkadaşın 300K bütçesi var hocam.

@Greens1903 anakart konusunda da bu bütçede X870E Hero alırsanız daha iyi olur. Para var sonuçta. Kaliteyi tadın.

Ekran kartını da ROG Astral ya da MSI Suprim serisinden alın.

Core parking çalıştığında tek CCD 8 çekirdek oluyor ve 9800X3D kadar performans veremiyor, oyundan başka bir şey yapmayacak biri ne yapacak 2. CCD'yi?

Yani sürekli Core parking ile kullanılacak 9950X3D ne işe yarayacak?

Bütçe var diye boşa para harcamanın anlamı yok.

Core parking çalıştığında tek CCD 8 çekirdek oluyor ve 9800X3D kadar performans veremiyor, oyundan başka bir şey yapmayacak biri ne yapacak 2. CCD'yi?

Yani sürekli Core parking ile kullanılacak 9950X3D ne işe yarayacak?

Bütçe var diye boşa para harcamanın anlamı yok.
DDR 5 yeni geldi derken, AM6 ve diğer Intel platformlarında DDR 6 gelecek, çok yok 2 senesi var.

Eskiden oyunlar 8 çekirdek bile kullanamıyordu ama şuanda çoğu kullanıyor, tek çekirdek performansı önemli olsa da artık 8. Yani yarın bir gün 8 çekirdek fazlası ihtiyaca hazırlıklı olur. Yoksa 9800x3D tabii yeter. Ancak arkadaş zorlanmadan 300K bütçem var demiş ve hazırlamış kendisini. Bundan dolayı diyorum.

Core Parking ile yakın performans alıyor. Ayrıca 4K'da 7600x gibi bir işlemci bile 4K'da 9800x3D ile aynı, yüzde 5-6 düşük veriyor. Yani 5090 ile ve 4K monitör ile işlemciye ihtiyacı olmayacak. 9800x3D en iyi oyun işlemci değildir herkes için. Benim de 4K OLED monitörüm var ve hiç x3D ile işim olmuyor.

Kaldı ki BF veya CoD online olarak oynasa bile 9700x bile kat kat yeter 4K çözünürlükte.

Yani o halde bu arkadaş için mantıklı olanı 9700x'tir. Dediğin gibi 1080p ve 1440p de rekabetçi oynuyorsa x3D. (1440pde dahi x3D ancak 5090 ile farkını ortaya koyuyor, 5080 ile yine farkını ortaya koyamıyor)

9950x3d alınmalı dediniz şimdi x3d işlemci gereksiz diyorsunuz, ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım.

@ShadowLegion
Para varsa alsın diyorum. Önceki mesajda anlattığım ise 5090 ile zaten ultra 4K oynayacak. Bundan dolayı işlemcinin bir önemi kalmıyor dedim.

Birebir deneyim anlatayım size. Bugün öğle gibi AC Shadows ve Hogwards Legacy'de mühendis ve video edit işleri uğraşan bir abinin 9950x3D işlemcisini kendi bilgisayarıma taktım kendi ekran kartım ile birebir test ettim. Warzone'a da girdim, warzone da 10-15 fps maks, diğerlerinde fark bile yoktu. Anlatmak istediğim bu hocam.

Bu bütçede 9950X3D daha mantıklı. Şu anda 8 çekirdek kullanan pek çok oyun var.

Bunun dışında AMD'nin "Core parking" özelliği ile oyuna girince ikinci sekiz çekirdeği devre dışı bırakıyor ve 9950X3D işlemcisini 9800X3D'ye çeviriyor zaten. Arkadaşın 300k bütçesi var hocam.

@Greens1903 anakart konusunda da bu bütçede X870e Hero alırsanız daha iyi olur. Para var sonuçta. Kaliteyi tadın.

Ekran kartını da ROG astral ya da MSI Suprim serisinden alın.

Anakarta o kadar para vermek istemiyorum RAM üü Ekran kartına ve işlemciye yoğunlaşmak istiyorum uzun süre idare etsin diye 10 bin bandın da kartlar düşünüyorum zaten MSI ASUS gibi marka karışımı toplama fikrim var.

İşlemci İkisinden birisini alacağım o kesin eskiden intelciydim şimdi intel iyi değil deniyor.

Peki şu anlık beklemedeyim kasım indirimlerini beklesem mi?

Bu şekilde yapma planım da var.