Bütçe
3.000 TL

Lutza JS

Başarılı
Herkese merhaba, yaklaşık 3000 TL bütçeyle yeni bir kablosuz fare arayışım var. İnternete göz gezdirdiğimde bu fiyatta scyrox fareleri çok fazla öneriliyor fakat USB dongle olarak kullanılmadığı için bu modeli elemiş bulunuyorum. Beklentilerim olarak şunları karşılaması yeterli:
  • Palm tutuşa sahibim ve, USB dongle kablosuz olarak çalışacak.
  • Polling rate olarak fark etmez (USB dongle genelde varsayılan olarak 1000 Hz geliyor; ancak 4K-8k dongle ile de beraber kullanılan model varsa değerlendirebilirim).
  • Şarjlı olması tercihim, sürekli pil değiştirmekle uğraşmak istemiyorum.
  • Yazılımı olursa sevinirim.

Bütçe duruma göre esneyebilir. Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba, yaklaşık 3000 TL bütçeyle yeni bir kablosuz fare arayışım var. İnternete göz gezdirdiğimde bu fiyatta scyrox fareleri çok fazla öneriliyor fakat USB dongle olarak kullanılmadığı için bu modeli elemiş bulunuyorum. Beklentilerim olarak şunları karşılaması yeterli:
  • Palm tutuşa sahibim ve, USB dongle kablosuz olarak çalışacak.
  • Polling rate olarak fark etmez (USB dongle genelde varsayılan olarak 1000 Hz geliyor; ancak 4K-8k dongle ile de beraber kullanılan model varsa değerlendirebilirim).
  • Şarjlı olması tercihim, sürekli pil değiştirmekle uğraşmak istemiyorum.
  • Yazılımı olursa sevinirim.

Bütçe duruma göre esneyebilir. Şimdiden teşekkürler.
Eliniz küçükse Lamzu Thorn bakılabilir 2. elden, 0 olarak fiyatı yüksek gereksiz şekilde.
Orta-büyük için ise OGM Pro V2'ye bütçe çıkmanızı öneririm.

Scyrox farelerin dongle için gönderdiği kablo uzun, dongle masada çok yer de kaplamıyor. Hatta sıkıntı çıkarıyorsa duvar vb. bant ile yapıştırabilirsiniz.

Ayrıca arkadaşın önerdiği farenin de dongle aynı mantıkta bağlanıyor. Yanında bir kablo geliyor, kablo ile dongle'ı bilgisayara bağlıyorsunuz. Dongle'ı da masaya koyuyorsunuz. Veya fareye çok uzak olmayan bir yere.

En azından gördüğüm kadarıyla 4K Hz üstü dongleları bu şekilde yapıyorlar.

Son düzenleme:
Scyrox farelerin dongle için gönderdiği kablo uzun, dongle masada çok yer de kaplamıyor. Hatta sıkıntı çıkarıyorsa duvar vb. bant ile yapıştırabilirsiniz.

Ayrıca arkadaşın önerdiği farenin de dongle aynı mantıkta bağlanıyor. Yanında bir kablo geliyor, kablo ile Dongle'ı bilgisayara bağlıyorsunuz. Dongle'ı da masaya koyuyorsunuz. Veya fareye çok uzak olmayan bir yere.

En azından gördüğüm kadarıyla 4K Hz üstü dongleları bu şekilde yapıyorlar.

Evet ama temel problem şu. Scyrox larda dongle olmadan kullanamıyorsun hem kablolu hem kablosuz, USB receiver olmadığından dolayı ben şahsi olarak tercih etmiyorum. Eğer kablo bağlayacak olsam zaten kablosuz mouse kullanmaya gerek yok sanırım :D

Evet ama temel problem şu. Scyrox larda dongle olmadan kullanamıyorsun hem kablolu hem kablosuz, USB receiver olmadığından dolayı ben şahsi olarak tercih etmiyorum. Eğer kablo bağlayacak olsam zaten kablosuz mouse kullanmaya gerek yok sanırım :D
Benim mi kafam basmıyor. Siz mi derdinizi anlatamıyorsunuz anlamadım. Dongle sadece kasaya kablo ile bağlıyorsunuz, fareyi değil. Yani kablosuz kullanıyorsunuz.

Sizin istediğiniz küçük Bluetooth tarzı adaptör ise ben de o adaptörlü olan cihazların çoğunun 1000 Hz geçmediğini belirtiyorum.

Dongle olmadan nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz?

Ben anlatamıyorum sanırım. Fare kablo ile bağlanmıyor biliyorum lakin ben arada dongle bağlamak istemiyorum. Eski tip USB receiver tarzı kullanabileceğim en ideal fareyi arıyorum diyelim.