EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar, elimde toplam 300W, 12V hattından 230W verebilen, pek eski olmayan bir PSU var. PSU hesaplayıcılarına baktım ancak hepsi farklı sonuçlar veriyor. Sizce bu PSU bu sisteme yeter mi? RX570'i undervolt yaparsam kullanabilir miyim?

Sistem:
  • Intel i3-9100F
  • ASRock H310 ITX anakart
  • Sapphire Pulse RX570 ITX
  • 1x8GB RAM
  • 1x SATA SSD
Sistemde kasa fanı veya RGB bulunmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef, yeterli olmaz. Yani kağıt üzerinde hesapladığında belki yeterli olur ama yük altında sıkıntı çıkartır sana, tavsiye etmiyorum. 450W ve üzeri bir PSU kullanın.

Merhaba, elimde toplam 300W, 12v hattından 230W verebilen, pek eski olmayan bir PSU var. PSU hesaplayıcılarına baktım ancak hepsi farklı sonuçlar veriyor. Sizce bu PSU bu sisteme yeter mi? RX570'i undervolt yaparsam kullanabilir miyim?

Sistem:
  • Intel i3 9100F.
  • ASRock H310 ITX anakart.
  • Sapphire Pulse RX570 ITX.
  • 1x8GB RAM.
  • 1X SATA SSD.
Sistemde kasa fanı veya RGB bulunmuyor.

Eğer PSU sağlıklıysa ve verimliliği yüksekse, sistemin çalışması mümkün olabilir. Ancak, PSU'nun yaş durumu ve verimliliği hakkında emin değilsen daha yüksek kapasiteli bir PSU tercih etmen daha güvenli ve kaliteli olacaktır daha güvenli ve stabil bir sistem için, en az 450W'lık bir PSU tercih edilmeli normalde. Bu, sistemin tam yük altında bile yeterli güç almasını sağlar ömrünü uzatır.