mete01

Üstün
Arkadaşlar ikinci el ve sıfır karışık olarak yaptım. 2 hafta önce kule tipi soğutucu hariç tüm parçaları topladım ve istediğim gibi olduğunu söyleyebilirim. Toplamda 31K'ya geldi. Oyun oynamak için yaptım 60Hz 4K monitörüm vardı 2K yüksek ayarlarda oynayabiliyorum. Xbox Series S'ten geçtiğim için gayet yeterli oldu bana :D. Şunu değiştirsen iyi olur dediğiniz var mı? AM5 veya Intel geçmek istemedim. DDR5 fiyatlarından ötürü. İleride ekran kartını kardeşime verip RTX 5070 Ti alacağım. Direkt tak çalıştır olur mu? Yoksa değişmesi gereken parça olur mu?
Sistem:

Ryzen 7 5700X (şu an sıcaklıkları iyi olduğu için kendi fanıyla kullanıyorum. Yaza doğru Phantom spirit çekeceğim.)
Gigabyte Windforce OC RTX 5060.
G.Skill Ripjaws CL15 3200Hz RAM.
Toshiba KC500 M.2 SSD 1700/1500 500GB.
Kingston KC600 512 GB SATA 3 SSD.
MSI B450M-A Pro Max anakart.
Cooler Master 650W 80+ bronze PSU(hatırlayamadım modelini.)

Dandik bir model. Fan sesi sorun çıkartıyordu önceki nesillerde. Sıcak da çalışan bir model diğer modellere göre.

Hmm hocam hiç fark etmedim. Yani sessiz diyebilirim. Çözülmüş olabilir. Diğer modelleri kullanmadığımdan net bir şey diyemiyorum. Ancak bir önceki ekran kartım olan MSI Ventus RTX 2060 ile ses olarak fark yok.

Hmm hocam hiç fark etmedim. Yani sessiz diyebilirim. Çözülmüş olabilir. Diğer modelleri kullanmadığımdan net bir şey diyemiyorum. Ancak bir önceki ekran kartım olan MSI Ventus RTX 2060 ile ses olarak fark yok.
Hocam hevesinizi kırmak istemem ancak Ventus'lar daha leş olduğu için size öyle geliyor olabilir :)
Neyse, eğer sizi etkilemiyorsa çok dert edilecek şeyler değil. OC işiyle uğraşmıyorsanız throttle yapacak sıcaklıklara çıkamaz zaten o kart. TDP değerleri çok düşük zaten.

Hocam hevesinizi kırmak istemem ancak Ventus'lar daha leş olduğu için size öyle geliyor olabilir :)
Neyse, eğer sizi etkilemiyorsa çok dert edilecek şeyler değil. OC işiyle uğraşmıyorsanız throttle yapacak sıcaklıklara çıkamaz zaten o kart. TDP değerleri çok düşük zaten.

Hocam bu model işinden pek anlamıyorum ne yalan söyleyeyim. :D OC falan yapmıyorum ya. Direkt kullanıyorum. Anlamam zaten o işlerden.

@incii, ne diyorsun allah aşkına ya? Bir seride sorun çıkınca hepsi sıkıntılı mı oluyor? :D :D

Hayırlı olsun güzel PC. Sadece beni üzen fiyatların yükselişi oldu. İyi oyunlar.

Yanlış olur öyle demek. Örn HP Victus'larda seri numarasına göre değişiyor sorunlu modeller. 3000-4000'de sorun varsa 5000'de olmama ihtimali daha yüksek diye düşünmek gerek. Düşünmeye gerek yok, araştırıp öğrenmek gerek. Bildiğim kadarıyla 5000'de böyle sorun yok.