32 GB RAM 5 sene için yeterli mi yoksa 64 GB RAM mi alınmalı?

Krmm

Üstün
Merhaba.

Kendime yeni bir sistem topluyorum, fakat RAM konusunda kafam karışık.
Şu an 32 GB RAM kullanıyorum, fakat MHz ve CL değeri kötü olduğu için yükselteceğim.
Sistemi topladıktan sonra uzun yıllar, minimum 5 sene sistemimi değiştirmek istemiyorum.
Edit veya render gibi işlerim yok, dümdüz oyuncuyum.
4K monitör kullanıyorum, lakin çözünürlük ile RAM kullanımı alakalı mı bilmiyorum.

Sizce 32 GB yeterli mi yoksa 64 GB mı alınmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
32 yeterli. MHz ve CL icin yukselecekse ve donanım da gucluyse 64'e gecilebilir fakat 8-9 sene bayağı bir sure goturur yani.

32 şimdilik yeter 2 yıl içinde.

16 gb şu anda bile yetiyor. Son yeni çıkan grafik isteyen oyunlar anca 32 gb ister ki ben görmedim şahsen. Bütçene göre gidebilirsin. 32 bile alsan baya bi süre rahat götürür. Yeterki düzgün bir marka ve model al.

32 yeterli. MHz ve CL icin yukselecekse ve donanım da gucluyse 64'e gecilebilir fakat 8-9 sene bayağı bir sure goturur yani.
32 GB RAM mi 8 9 sene götürür hocam ? Donanım güçlü olacak evet. Üst seviye bir sistem olacak ve 64 ram yakışır aslında fakat tek merak ettiğim şey 32 kaç sene götürür yani.

32 şimdilik yeter 2 yıl içinde.
2 yıl sonra sıkıntı çıkaracaksa 64 alayim ozaman hocam. Benim derdim gittiği yere kadar gitsin.

32 GB RAM mi 8 9 sene götürür hocam? Donanım güçlü olacak evet. Üst seviye bir sistem olacak ve 64 RAM yakışır aslında fakat tek merak ettiğim şey 32 kaç sene götürür yani.

64 RAM 8-9 sene goturur. 32 RAM 2029-2030 civarına kadar bugunun 16'sı gibi olur.

Marka model iyi olacak sıkıntı yok ondan yana hocam. Fakat bazı oyunlar sanırım 20 GB üstü ram kullanıyormuş. Haliyle birkaç seneye 32 sıkıntı çıkaracaksa direk 64 almak isterim.

Marka model iyi olacak sıkıntı yok ondan yana hocam. Fakat bazı oyunlar sanırım 20 GB üstü ram kullanıyormuş. Haliyle birkaç seneye 32 sıkıntı çıkaracaksa direk 64 almak isterim.
Valla ben görmedim açıkçası. Tabii ki 16 dan 32 ye geçmek iyi fark yaratır. 64 gb da geleceğe yatırım olur öyle diyim. Ben şu ana kadar oynadığım hiçbir oyunda ram sıkıntısı çekmedim. Ha gta 6 çıkarsa o belki. Başka oyun görmedim. Bütçene göre seçebilirsin öyle diyim. 64 alıcam diyip iyi ila kötü denilebilecek marka alma yeter. 32 gb şahsen yetecektir.

Boşta böyle Windows 11'de Steam, Discord, Google Chrome açınca 26 GB boşta kalıyor oyunlarda da Cyberpunk ve benzeri oyunlarda 15 16 GB boş alan kalıyor bu da yeterli 5 seneye pek emin değilim fakat uzun süre yeteceğini düşünüyorum ki zaten 16 GB RAM'ler bile yeterli fakat artık 32 GB şart. Güzel yüksek fiyatlı bir sistem diziyorsanız ve uzun uzun götürsün diyorsanız bütçeniz de var 64 alın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_26.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 53
32 yeterli. Ama bütçe var ise, ilerleyen dönemlere yatırım amacıyla tercih edilebilir bence 64 GB. Yoksa çok elzem değil kullanım senaryona göre. Dual kit tercih edin mümkünse, Dual kit olmayınca bazı sistemlerde sıkıntı yaratıyor EXPO ve XMP açınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…