32 GB RAM'li bilgisayarda sanal bellek kapatılır mı?

Hemen problem olmaz fakat ihtiyacın olduğu anda patlarsın. Cidden 3 5 GB depolamaya ihtiyacın varsa neden 32 GB bellek yaptın ki.

Şu yönden kapatmayı düşündüm the last us part 1 oynadım 3 4 saat oynadım RAM kullanımı en fazla yüzde 55e çıktı.

Hemen problem olmaz fakat ihtiyacın olduğu anda patlarsın. Cidden 3 5 GB depolamaya ihtiyacın varsa neden 32 GB bellek yaptın ki.

Ben the last us part 1 oyunu 3 4 saat oynadım yüzde 55 RAM kullanımı oldu yüzde 55 yukarısına çıkmadı.

Şu yönden kapatmayı düşündüm The Last of Us Part 1 oynadım 3 4 saat oynadım RAM kullanımı en fazla yüzde 55'e çıktı.
Tamam? Oyunlariniz ve programlariniz sisteminizde olan butun bellegi kullanacak diye bir durum yok ki? Boyle olsaydi zaten sisteminizde ayni anda sadece bir islev yapabiliyor olurdunuz, bir oyunun da 32 GB RAM kullanacak hali yok.

Hem sanal bellek sadece RAM'in yetersiz kaldigi anlarda kullanilmaz, onbellekleme isleminde de rolu buyuktur.

Kapatmayın, zaman zaman performans sorunları ve çökme sorunları yaşarsınız. Depolama sorunları yaşıyorsanız en azından 8 GB gibi bir değer belirleyin ama yine de açık kalsın.

Sizler öyle deyince otomatikte bıraktım geri korktum çökme falan dediniz otomatiğe aldım geri.

Sizler öyle deyince korktum otomatiğe çektim Windows 4300 MB RAM ayırdı sanal olarak kendiisi otomatiik olarak.

Kapatmayın, zaman zaman performans sorunları ve çökme sorunları yaşarsınız. Depolama sorunları yaşıyorsanız en azından 8 GB gibi bir değer belirleyin ama yine de açık kalsın.

Hocam abartma istersen 32 GB RAM'den bahsediyorum.

Son düzenleme:
Hocam abartma istersen, 32 GB RAM'den bahsediyorum.

Dostum istersen Microsoft temsilcisinin önerisine bakarak 48 GB sanal bellek ayarlayabilirsin, kalıp cümlelerden çıkmak lazım.
İşin aslı şu an otomatikte iken saçma sapan program çökmeleri veya kasma sorunu yaşıyor musunuz yaşamıyor musunuz? Herkesin bilgisayarı aynı değil, yaşamıyorsanız kalsın otomatikte. Yaşarsanız en azından 8 GB gibi değerlere ayarlamanızı öneriyorum.

Ben 800 MB ayarlasam bile yaşamıyorum çökme.

64 GB RAM'li PC'de 75GB sanal bellekmi ayıracak o kişi öyle saçma şey mi olur?

Son düzenleme:
Ben 800 MB ayarlasam bile yaşamıyorum çökme.
Tamam anladık 32GB RAM'in olmasını sen çok ilahi bir şey olarak görüyor olabilirsin ama işletim sisteminde otomatikte gelen sanal bellek ayarını kapatmandaki amaç ne? Performans düşürüyor desek düşürmez, depolama alanını kullanıyor desek kullanacağı zaten 8GB falan, 32GB RAM'i olan adama koymaz bile. Sen burada insanlara kapatılır mı diyorsun insanlarda sana kapatma lazım olur diyor, sen inatla karşı çıkıyorsun. İstersen 1TB RAM'in olsun sanal bellek denen arkadaşı kapatma.

16 GB RAM'de oyunda RAM kullanımı çok fazla olmamasına rağmen hata vermeye başlamıştı, ondan sonra sanal belleği bir daha kapatmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…