Çözüldü 3200'lük RAM 2133 MHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Cintra
Efendim, AMD sisteme geçtim ancak RAM'lerim çok düşük bir frekansta çalışıyor. XMP açık olmasına rağmen bu şekilde çalışıyor.

Sistem;
  • G.Skill 2X 3200MHz RAM
  • R5 5500
  • ASRock B550 Pro4

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • Profile1 ve profile2 deneyin.
  • Elle değer tanıyın. DDR4-3200 gibi.
  • Bir tane daha ayar vardı. DDR4-1600 yapınca 3200 olur.
AMD sistemlerde XMP ayarı değil de EXPO ayarının açık olması daha doğru kabul ediliyor. Eğer denememiş iseniz EXPO ayarını dener misiniz ?

AMD sistemlerde XMP ayarı değil de EXPO ayarının açık olması daha doğru kabul ediliyor. Eğer denememiş iseniz EXPO ayarını dener misiniz ?
EXPO AM5'te geldi. AM4'te XMP var. Veya ASUS'taki isimlendirmesiyle DOCP.

• Profile1 ve profile2 deneyin.
  • Elle değer tanıyın. DDR4-3200 gibi.
  • Bir tane daha ayar vardı. DDR4-1600 yapınca 3200 olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Efendim, sorunu çözdüm. CPU-Z üzerinden baktığımda 2 adet RAM'imin 1600MHz'de çalıştığını gördüm. 1600 + 1600 = 3200
Konuya yazdigim ilk mesajda CPU-Z'ye bakman gerektigini soylemistim. Keske dinleseydiniz.
Orada goruneni bos ver, kaydedip ciktiktan ve Windows'a dondukten sonra CPU-Z Memory sekmesinde 3200 calistigini goruyor musun? Eger 2133 MHz goruyorsan muhtemelen elindeki RAM'in XMP kaynakli problemi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…