Fotohijyenik
Çalışkan
Selamlar,
Kısa bir süre içinde bir laptop almam lazım ve gerçekten önerilerinize, bilgilerinize, yardımınıza ihtiyacım var.
Bütçem 30.000 TL ama emin olmamak kaydıyla bütçemi 33.000TL'ye kadar çıkarabilirim.
Uzun süreli kullanımda işimi görecek, oyunlar oynayabileceğim ve uzun vadede olabildiğince sorun çıkarmayan, yaklaşık 5 yıl kadar kullanabileceğim bir modele ihtiyacım var. Tabii 30.000 TL ile ne kadar mümkün olursa.
RTX4050'li sistemler bana çok önerildiği için (uzun vadede daha iyi performans verebileceği için) alacağım sistemde RTX 4050 ekran kartı arıyorum denebilir.
Yaklaşık 30.000 TL civarında açılan konuları inceledim fakat aklım çok karıştı. Hangi model laptopu almam gerek, bilmiyorum.
Lenovo LOQ, Acer Nitro V15, MSI, HP Victus, Casper Excalibur, Monster, ASUS laptoplarını göz önünde bulundurdum ve şu sonuçları elde ettim:
Kısa bir süre içinde bir laptop almam lazım ve gerçekten önerilerinize, bilgilerinize, yardımınıza ihtiyacım var.
Bütçem 30.000 TL ama emin olmamak kaydıyla bütçemi 33.000TL'ye kadar çıkarabilirim.
Uzun süreli kullanımda işimi görecek, oyunlar oynayabileceğim ve uzun vadede olabildiğince sorun çıkarmayan, yaklaşık 5 yıl kadar kullanabileceğim bir modele ihtiyacım var. Tabii 30.000 TL ile ne kadar mümkün olursa.
RTX4050'li sistemler bana çok önerildiği için (uzun vadede daha iyi performans verebileceği için) alacağım sistemde RTX 4050 ekran kartı arıyorum denebilir.
Yaklaşık 30.000 TL civarında açılan konuları inceledim fakat aklım çok karıştı. Hangi model laptopu almam gerek, bilmiyorum.
Lenovo LOQ, Acer Nitro V15, MSI, HP Victus, Casper Excalibur, Monster, ASUS laptoplarını göz önünde bulundurdum ve şu sonuçları elde ettim:
- Lenovo LOQ'larda anakart yanma sorunuyla ilgili konulara son zamanlarda çok rastladım, kronik deniyor.
- Acer Nitro için tek fan olması ve düşük RAM'e sahip olması, sistemde uzun vadede performans düşüklüğüne ya da gereğince iyi sonuç verememe durumlarını duydum. Ayrıca kasası ekranda sararmaya sebep oluyormuş, fan çıkışı ekrana baktığı için sanırım.
- MSI Thin gibi laptoplar için 45W ekran kartının çok düşük olduğu ve fiyat performans olarak görülmediği çokça karşıma çıktı.
- HP Victus, hall sensör sorunu kronik gibi duruyor.
- Casper Excalibur laptoplar ise diğer laptoplara göre fazla önerilmiyor gibi. Uzun vadede sorun çıkarıyorlar sanırım veya çok ısınıyorlar.
- Monster laptoplar ise kaliteli ve sorunsuz görünüyor ama 4050 fiyat bandında 3050'li sistemler satıyorlar ve sevmeyeni çok fazla.
- ASUS TUF laptoplar ise son zamanlarda sevenine denk gelsem de sevilmeyen bir model olmuş gibi nefret edenine de çok rastladım internette.
Son düzenleyen: Moderatör: