- Makaleler
- 5
Başlıkta yazdığım gibi 33 dakikalık MP4'ü nasıl yazıya dökebilirim? Kayıpsız, hatasız yapacak bir ai önerisine ihtiyacım var.
Sadece sesi transkript edeceğim. 1. seçeneği kurdum ama Pyhton kurulu olmasına rağmen setup dosyasını açtığımda kapanıyor.Aslında birkaç sorum var ama ben gene de sorularımı hem sorayım hem de cevap vermiş olayım. Öncelikle sadece transkript işlemi mi yapmak istiyorsun yoksa zaman damgalı olmalı konuşmacıyı tanımalı mı? Kendi bilgisayarında mı yapmak istiyorsun? Tam olrak nasıl bir MP4 videosunda ne amaçla kullanacağını açıklarsan daha iyi öneri yapabilirim.
1) Whisper: Whisper'ın github sayfasına gidip kur. Sonra istediğin videoyu transkript ettir bu kadar basit. Tabii transkript yaparken kullandığın modelin boyutuna göre hızı azalacak, sistem gereksinimi artacak ama daha doğru bir transkript işlemi olacaktır.
2) YouTube'a videoyu yükle (liste dışı olabilir) sonra linki Gemini'ye at ve videodaki metinleri atlamadan her birini bana yaz tarzında prompt girerek yapmasını isteyebilirsin. 1 milyon tokeni algılayabildiği için sorunsuz yazacaktır. Eğer video çok büyükse ve tüm metni yazıya dökemiyorsa birkaç parça halinde videolara böl ve sırayla parça parça yazı dönüştürsün. Bu yöntemle de yapabilirsin.
3) Subtitle Edit programı ile sesten yazıya dönüştürme aracını kullanabilirsin. Buradan da whisper ve Whisper'ın fine Tune edilmiş modellerini kullanabilirsin. Eğer bu yöntemi seçeceksen ve bilgisayarın biraz iyiyse LARGE-V3 modelini kullanmanı öneririm biraz yavaş ancak doğruluk oranı yüksek. Purfview's Faster Whisper XXL kullanıyorum ben ve dediğim gibi LARGE-V3 gayet güzel çalışıyor.
4) Bunlar dışında ücretli online siteler var ancak pek fazla deneyimlemediğim için önermiyorum yukarıdaki yöntemler işini çözer diye düşünüyorum.
Gene sorun olursa yazarsın cevaplamaya çalışırım.
Bunun bir kullanıcı arayüzü yok. Yani komut satırından yapmanız gerekiyordu. Eğer işin acele değilse yarın bunun için ufak bir rehber yapabilirim. Eğer kendin denemek istersen şu talimatlarımı izleyebilirsin.Sadece sesi transkript edeceğim. 1. seçeneği kurdum ama Pyhton kurulu olmasına rağmen setup dosyasını açtığımda kapanıyor.
faster-whisper-xxl.exe 0106.mp4 --language Turkish --model large-v3 --output_dir source --output_format txtHocam acelem yok makale yazıp beni etiketleyin orda uğraşalım sizi boşuna yormayım.Bunun bir kullanıcı arayüzü yok. Yani komut satırından yapmanız gerekiyordu. Eğer işin acele değilse yarın bunun için ufak bir rehber yapabilirim. Eğer kendin denemek istersen şu talimatlarımı izleyebilirsin.
1) Buradan Faster-Whisper-XXL'ı indirin. (github sayfasını ayrı veriyorum isteyen inceleyebilir - Faster-Whisper-XXL)
2) .zip'ten klasörü dışarı çıkartın.
3) istediğiniz videoyu bu klasöre taşıyın
4) CMD'yi açın ve aşağıdaki kodu girerseniz sizin için .txt formatında transkripti verecektir
faster-whisper-xxl.exe 0106.mp4 --language Turkish --model large-v3 --output_dir source --output_format txt
Turkish yerine English, Japanese, gibi dilleri büyük harf başlayacak şekilde yapmanız gerekiyor. Eğer dili yazmak istemiyorsanız kendi de tespit edebiliyor sadece --language Turkish kısmını silinin kodun geri kalanı aynı olacak şekilde tekrar deneyin. Eğer txt değil de .srt gibi bir formatta altyazı formatında olmasını istiyorsanız --output_format txt kısmını silebilirsiniz default olarak srt çıktısı veriyor.
Eğer yapabildiysen soruna cevap olduysa çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
0106.mp4 olarak ben kendi pc de bulunan rastgele bir video için denedim hatasız çıktı verdi. Siz buradaki adı kendi videonuza göre düzenleyiniz
Eki Görüntüle 147553
----------
Eki Görüntüle 147552
Temel olarak aynı şey sadece makale haline getirip ekstra detaylar ekleyeceğim. En son anlattığım şekilde yaparsanız sorunsuz çalışır. Ben gene de söyleyeyim belki konuyu ileride görenler de faydalansın diye.Hocam acelem yok makale yazıp beni etiketleyin orda uğraşalım sizi boşuna yormayım.
Akşam deneyeyim o zaman teşekkür ederim.Temel olarak aynı şey sadece makale haline getirip ekstra detaylar ekleyeceğim. En son anlattığım şekilde yaparsanız sorunsuz çalışır. Ben gene de söyleyeyim belki konuyu ileride görenler de faydalansın diye.
Buraya CMD yazıp Enter bas sonrasında kodu girAkşam deneyeyim o zaman teşekkür ederim.
Normal CMD'ye yazıyorum uygulamayı bulamıyor. O uygulamayı açınca da hemen kapanıyor.