Bütçe
35.000-40.000 TL

Yavaş yavaş geliyorum. 😃

@michaelscofield'in önerdiği sistem gayet iyi. Ekleme yapacağım tek kısım anakart olur. Ne önereceğimi çoğu kişi tahmin eder zaten, milli kartımız olan B850M Force.

B650M-R ile ilgili bilmeniz gereken önemli şey var:
- Patriot RAM'leri trainlemeyebiliyor, manuel zamanlama girmeniz gerekecek o durumda.

Ek olarak yenilenen AGESA sürümleri sorun çıkartıyor genel olarak. Hynix harici boot ettirmiyor, Hynix'i de uğraştırabiliyor.

Yavaş yavaş geliyorum. 😃

@michaelscofield'in önerdiği sistem gayet iyi. Ekleme yapacağım tek kısım anakart olur. Ne önereceğimi çoğu kişi tahmin eder zaten, milli kartımız olan B850M Force.

- Patriot RAM'leri trainlemeyebiliyor, manuel zamanlama girmeniz gerekecek o durumda.

Ek olarak yenilenen AGESA sürümleri sorun çıkartıyor genel olarak. Hynix harici boot ettirmiyor, Hynix'i de uğraştırabiliyor.
Ana kart önerisinden sonraki dediklerinizin hiçbirini anlamadım. Merak etmeyin, bir gün mirasınızı devam ettireceğim ama o gün yakın değil galiba 😂
RAM ve ayarlamalar konusunda hiç bir fikrim yok maalesef.

Bütçe çok kısıtlı gibiydi, istemeye istemeye koydum bende kendisini. :D

Yavaş yavaş geliyorum. 😃

Bütçe daha yok öyle diyeyim ben, ancak her şey yolunda giderse en geç 2 ay içerisinde almayı planlıyorum 🥰

B850M Force almaya çalışırım.

Daha erken, teşekkür ederim ama şimdiden ❤️ sistemi aldıktan sonra genel kurulum ve özellikle RAM için yardıma ihtiyacım olacak gibi.

Kingston 16 GB CL30 6000MHz RAM var, sahibinden ilanlara bak. 10k düşürürsün. Sıfır almaya gerek yok. Sıfır üründen daha iyi olur, a-die çıkma şansı çok yüksek. 32 GB kullandım hep, o kitler de a-die olması gerek öyle düşünüyorum.

16 GB CL30 6000MHz RAM var, sahibinden ilanlara bak. 10k düşürürsün. Sıfır almaya gerek yok. Sıfır üründen daha iyi olur, a-die çıkma şansı çok yüksek. 32 GB kullandım hep, o kitler de a-die olması gerek öyle düşünüyorum.

Micron gibi ürünlere bulaşma, son tavsiye olarak eski bilindik markalara yönel.