35.000-40.000 TL bütçeyle laptop önerisi

Bütçe
35.000 - 40.000 TL

Enes Karaca

Uzman
Selamlar herkese, öncelikle ana odağım oyun değil, gaming masaüstü sistemim var zaten. Ana odağım iş ve eğitim (yazılım, editörlük, ufak çaplı modelleme vb.). Arada sırada seyahatlerde vs. vakit geçirmek için birkaç oyun oynayabileceğim. 35.000 - 40.000 TL bandında laptop istiyorum. Kroniği olmayan, aşırı ısınma sorunu olmayan ve mümkünse ekran kartlı laptop tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Ana odak oyun değilse, arada sırada oyun oynanacaksa, yazılım kısmında kullanılacaksa çoklu çekirdek kısmında daha güçlü olabilecek AMD CPU'lu bir model öneririm.

7735HS'li bu modelin işinizi göreceği kanaatindeyim keza iGPU olarak içerisinde başarılı olan 680M var. Hem bütçeyi de düşükten kullanmış oluruz. Çünkü sizin bütçenizi biraz daha çıkarsak 4050, 5050 kartlı laptoplar var, onlar da ağır olurlar.

Linkteki cihazda IPS, WUXGA panel mevcut. RAM'in de 2x8 çift kanal olarak gelmesi iyi olmuş. 1 tanesi lehimli 8, diğer kanalda da yükseltme yapabileceğiniz diğer 8 bulunuyor, maksimum 40'a kadar çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, güzel öneri teşekkür ederim öncelikle fakat harici ekran kartı olmaması biraz düşündürtüyor. Editörlük dediğim video edit işlerini kastediyordum. Sıkıntı yaşama durumum olur mu diye endişeliyim.

Böyle bir seçeneğim de var, ne dersiniz?

Hocam, HP Victus'larda Hall sensörü ile ilgili birçok şikayet mevcut, kronik sorunlu diye biliyorum. HP Victus'tan mümkün olduğunca uzak durun, yeni serilerde bu sorun çözülmedi diye biliyorum. Yanlış biliyorsam lütfen beni düzeltin. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
O halde bütçeniz biraz arada kalıyor, çünkü bu bantlarda 3050 modeller satılmakta, üstüne 3-5 koyduğunuz zaman 4050 - 5050 seviyelerine çıkabiliyorsunuz. Ayrıca taşınma konusu sizin için sorun değilse evet harici ekran kartlı gaming modellere de bakabiliriz. Bütçenizi ne kadar esnetebilirsiniz?

Victus'a gelince, yukarıda arkadaşın anlattıkları doğru, sorunlu bir seri. Çok bulaşmanızı önermem. Zaten 3050 kartların 4 GB VRAM'i çok yetersiz.

Son düzenleme:
O zaman sizin öneriniz en güçlü seçenek kalıyor. Biraz araştırdım, orta derece render ve AAA olmayan, nispeten ekran kartına çok ihtiyaç duyulmayan strateji oyunlarında vs. iyi performans sergiliyormuş. Benim için yeterli. Tekrar teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…