Bütçe
40.000 TL
Merhabalar, anakartı bozulan laptobumu iade ettim. Lenovo LOQ 15ARP9 (83S0002YTR).

Cihazıma ait tüm marka, model ve teknik donanım özellikleri:
  • Marka: Lenovo
  • Seri: LOQ
  • Model / Parça Kodu (Part Number): 83S0002YTR
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7735HS
  • Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 4050
  • Bellek (RAM): 16 GB
  • Depolama (SSD): 512 GB NVMe SSD
  • Ekran: 15.6 inç
  • İşletim Sistemi: FreeDOS (Lisanssız/Kurulumsuz)
  • Fatura Tutarı: 41.399,00 TL
Bugün Lenovo Laptopum için para iadesi verildi. (41.399 TL) Anakartın yandığını ve iade aldığımı belirteyim. Sırf bütçeden dolayı berbat bir karar vermişim onu anladım. Şimdilerde şantiyede kalıyorum.

Acer Nitro 16, Asus TUF FA507NU, Dell G15 gibi seçenekler çoklu sekmelerde dolaşmak whisper large gibi en azından modellerle çalışmak, trading finansal işler için metatrader gibi yazılımlar çalıştırmak istiyorum. HX serisi bütçem yetmiyor. Çoğunlukla ekran kartıyla işim olmasa da RTX 3070 gibi ve 1080P gibi ekranlara da verilecek fiyatlar değil sanırım. Adobe gibi yazılımlar veya daha ağır olan AutoCAD, 3ds Max gibi yazılımları rahatlıkla çalıştıracak ve aşırı ısınma sorunu olmayanlar performanslı olmadığından HX tarafında da çok fazla masadan ayırıyoruz.

Seçim olarak marka ASUS, MSI, DELL tekel olsa da DELL pahalı ASUS ve MSI servis noktasında berbat dediklerine istinaden 40.000 TL bütçeyle hangi modele bakabileceğimi şaşırdım. RAM de en az 16 ve üstü dediğimde bütçenin üstüne çıkmak gerekiyor galiba. Ya da bootable kullanıp SSD ekleyip çift sistem olarak LİNUX ile mi kombinleyip iş bölümü yapacak şekilde kullansam diyorum. Ofis, tarayıcı, trading işlerini LİNUX tarafında mı yapmalı? Aklım çok karışık.

Net olarak oyunlarla işim olmasa da multitasking mantığıyla en çok sekmelerde dolaşmak ve araştırma yapma ihtiyacım çoktur. Finansal konularla da ilgileneceğim bu yüzden de Metatrader 4 ve 5 gibi çözümlerle de uğraşmak istiyorum. Yani demem o ki ekran kartını düşük tuttugumda parasına değmez diye de fazla bütçe vermeyeyim diye mecbur üst model kart gerekebilir diye de düşünüyorum. Hepsini bırakıp tablet alsam pazarı olmadığından saçma bir şekilde pahalı oluyorlar.

Bu minvalde yeterli olur mu?
  • Dell G15 i7-13650HX 32 GB 1 TB RTX 4060 (Aradığımda üretimi yok diyor)
  • Acer Nitro V15 ANV15-51-57XV
Benim gerçekten ihtiyacımı en stabil nasıl belirleyebilirim?

Şantiyede kalıyormuşssun hocam. Bu bütçelerde cihaz almanı önermem. Başına bir iş gelir sonra ara dur. Hiç olmadı şantiye elektriği haindir. Bizim normal evlerdeki elektriğe benzemez. Gider, gelir, fazla gelir, düzensiz gelir. Yani çevreye güveniyorsan bile ortam sana şans vermez.