FRiVZ

Uzman
Merhaba,

Kuzenim PC'yi sattı ve tekrar ona PC alacağız.

Bilgisayarda yaptıklarımız:

AAA+ oyunlar da oynuyoruz evet ama, günün sonunda ne olursa olsun, her zaman ve en çok oynadığı Valorant ön planda.

Valorant gibi oyunlarda L3 önbellek çok önemli olduğundan, ''AMD işlemcili hazır sistem istiyoruz.''
O yüzden sattığı bilgisayardaki gibi ''R5 7500F işlemciden çok memnundu ve tekrar bu işlemciye sahip bir hazır sistem önerisi istiyor.''

Kriterlerimiz:
  1. Parçalar sorunsuz, yani kronik sorunu olmayan ve mümkünse beğenilen parçalar olsun istiyoruz.
  2. AMD işlemci. Mümkünse R5 7500F işlemcili hazır sistem.
  3. RTX 4060 Ti ve üstü ekran kartı. En az 8 GB, eğer mümkünse 12 GB ekran kartı.
  4. En az 1TB ve okuma yazma hızları, sisteminin karşılayabileceği hızlarda olmalı.

Sanki çok pimpirikli ve işini bilen birileri gibi gözüktüğümüze bakmayın. Kabaca, yüzeysel bilgilere sahibiz ve sizlerden yardım istiyoruz.
Yardımcı olursanız seviniriz. :)

Merhaba,

Kuzenim PC'yi sattı ve tekrar ona PC alacağız.

Bilgisayarda yaptıklarımız:

AAA+ oyunlar da oynuyoruz evet ama, günün sonunda ne olursa olsun, her zaman ve en çok oynadığı Valorant ön planda.

Valorant gibi oyunlarda L3 önbellek çok önemli olduğundan, ''AMD işlemcili hazır sistem istiyoruz.''
O yüzden sattığı bilgisayardaki gibi ''R5 7500F işlemciden çok memnundu ve tekrar bu işlemciye sahip bir hazır sistem önerisi istiyor.''

Kriterlerimiz:
  1. Parçalar sorunsuz, yani kronik sorunu olmayan ve mümkünse beğenilen parçalar olsun istiyoruz.
  2. AMD işlemci. Mümkünse R5 7500F işlemcili hazır sistem.
  3. RTX 4060 Ti ve üstü ekran kartı. En az 8 GB, eğer mümkünse 12 GB ekran kartı.
  4. En az 1TB ve okuma yazma hızları, sisteminin karşılayabileceği hızlarda olmalı.

Sanki çok pimpirikli ve işini bilen birileri gibi gözüktüğümüze bakmayın. Kabaca, yüzeysel bilgilere sahibiz ve sizlerden yardım istiyoruz.
Yardımcı olursanız seviniriz. :)
https://www.incehesap.com/hydro-bronze-tavsiye-sistem-fiyati-49164/ kasayı değiştirebilirsin psu kötü

İlginize teşekkürler.

Gaming Gen TR'de intel işlemciler olduğundan onu es geçtik. Şimdi incehesap üzerindeki attığınız hazır sisteme bakıp, neleri özelleştirebiliriz ona bir bakacağız hocam.

Sizin öneriniz var mıdır?

İlginize teşekkürler.

Gaming.Gen.TR'de Intel işlemciler olduğundan onu es geçtik. Şimdi İncehesap üzerindeki attığınız hazır sisteme bakıp, neleri özelleştirebiliriz ona bir bakacağız hocam.

Anakartı MSI b650. kasayı BitFenix graph Black. RAM'i de apacher panter 1X16.sonradan aynı RAM'i alıp 32 yaparsınız.Böyle olunca 41.800 oluyor bütçeyi biraz aşıyor

Eğer bütçeyi 3K kadar arttırabilirseniz 43kya 7500F RTX 5070 sistem toplanıyor. Ama onun için 2K monitörünüz olması gerek.

İlginize teşekkürler.

Gaming.Gen.TR'de Intel işlemciler olduğundan onu es geçtik. Şimdi İncehesap üzerindeki attığınız hazır sisteme bakıp, neleri özelleştirebiliriz ona bir bakacağız hocam.

Hocam, biraz vaktiniz varsa PC'yi sizinle konuştuktan sonra sipariş vermeyi düşünüyoruz.
Birazda neyi neden aldığımızı bilerek ve adım adım gitmek istiyoruz.
1)Patriot Viper Venom 1 adet 16 GB RAM 5600MHz ve CL 36. Neden CL değeri 40 olan Apacher Panter model RAM'i tercih etmeliyiz? Ayrıca fiyat olarak bile -4 TL diyor.

Ek olarak, bu incehesap üzerindeki PC olmazsa eğer, başka bir sitede, topladığım PC'ye bakmanızı/yorum yapmanızı isteyeceğiz.
Belki de 43K'ya iyi bir özelleştirme ile RTX 5070'li sistemi de alabiliriz.

2) Sizin söylediklerinizin üstüne SSD'yi Kingston NV3 1TB seçtik. Fiyat bu şekilde oldu. Bu fiyata bu hazır sistemi almak çokta mantıklı hâle gelmemeye mi başladı artık hocam?

Buyurun görsel:

1745697394675.webp

Hocam, biraz vaktiniz varsa PC'yi sizinle konuştuktan sonra sipariş vermeyi düşünüyoruz.
Biraz da neyi neden aldığımızı bilerek ve adım adım gitmek istiyoruz.
Patriot Viper Venom 1 adet 16 GB RAM 5600MHz ve CL 36. neden CL değeri 40 olan apacher panter model RAM'i tercih etmeliyiz? Ayrıca fiyat olarak bile -4 TL diyor.

Ek olarak, bu İncehesap üzerindeki PC olmazsa eğer, başka bir sitede, topladığım PC'ye bakmanızı/yorum yapmanızı isteyeceğiz.
Belki de 43K'ya iyi bir özelleştirme ile RTX 5070'li sistemi de alabiliriz.

Çünkü MHz değeri Patriot Viper'a göre daha yüksek CL değeride aynı. Ama o çok da önemli değil. Toplayarak daha ucuz hale getirebiliriz bu konu için benden daha bilgili bir arkadaş var.@efebatiin,
Siz yine de atın kendi topladığınız sistemi ona da bakalım. Bir de 43kya 5070'li sistemde 500GB SSD var ve soğutucuyu hesaba katmamışım öyle 44K'yı geciyor.

@efebatiin

efebatiin topladığı pc

Çünkü MHz değeri Patriot Viper'a göre daha yüksek CL değeride aynı. Ama o çok da önemli değil. Toplayarak daha ucuz hale getirebiliriz bu konu için benden daha bilgili bir arkadaş var.@efebatiin,
Siz yine de atın kendi topladığınız sistemi ona da bakalım. Bir de 43kya 5070'li sistemde 500GB SSD var ve soğutucuyu hesaba katmamışım öyle 44K'yı geciyor.

@efebatiin
Ekran kartını bilerek RX 7700 XT seçtim. Ekran kartı RX 7800 XT dışında, diğer parçaları kıyaslarsak, önceki sisteme göre nasıl PC?
Fiyat: 41.662 TL

2. sorum: RX 7700 XT yani 12 GB ekran kartı olan bu ekran kartı ile 2K monitör alarak rahatça kullanabilir miyim? Oyun içi ya da oyun dışı takılırken dahil.

1745697745783.webp

@efebatiin

efebatiin topladığı pc

EDİT : Hocam arkadaşın tek tek topladığı sistemde gayet güzel. Ekran kartında da kronik vs bir sorun yok sanırım. Satın almadan önce birde sizin RTX 5070'li sistemi görebilir miyiz?
Ayrıca hazır sistem yerine tek tek toplanması, bizim için sorun. Parçalara dokunmaya korkarız. Montaj sorun.

@efebatiin

efebatiin topladığı pc

EDİT : Hocam arkadaşın tek tek topladığı sistemde gayet güzel. Ekran kartında da kronik vs bir sorun yok sanırım. Satın almadan önce birde sizin RTX 5070'li sistemi görebilir miyiz?
Ayrıca hazır sistem yerine tek tek toplanması, bizim için sorun. Parçalara dokunmaya korkarız. Montaj sorun.

Son düzenleme:
Aralarında cok fark yok ama benim attığım daha iyi. Hem işlemci hem anakart. 7600 ve 7500F arasında neredeyse hiç fark yok 7600 2 3 FPS ile geçiyor. Ama 7600 ekran kartsız da kullanabilirsiniz. 7500F harici GPU yok. Anakart ise MSI 32 GB daha fazla RAM alabilir.(toplam 128 GB).aralarında 400MHz fark var. Ama bunlar çok da önemli farklılıklar değil. Sizin attığınız sistemdeki kasabenim attığıma göre daha iyi daha güvenilir. Soğutucu çok da iyi değil. Rampageninn ekipman harici bu işi yapamıyor bence. Ama siz yine de benim attığımı almayın hemen. Recep Baltaş. Gibi bilgili kişilerede sorun. Ben böyle yazıyorum ama bende aşırı iyi bilmiyorum.

Ekran kartını bilerek RX 7700 XT seçtim. Ekran kartı RX 7800 XT dışında, diğer parçaları kıyaslarsak, önceki sisteme göre nasıl PC?
Fiyat: 41.662 TL.

2. sorum: RX 7700 XT yani 12 GB ekran kartı olan bu ekran kartı ile 2K monitör alarak rahatça kullanabilir miyim? Oyun içi ya da oyun dışı takılırken dahil.

Eki Görüntüle 143922

5070 Sistem.Bütçeyi çok gecmemesi için olabildiğince kıstım herseyden.anakart giriş seviyesi anakart.

Toplam:44828

Montajı herhangi bir bilgisayarcıya yaptırırsınız zaten o önemli değil çok.Eğer bunu alıcaksanız 2k monitörde almalısınız.onuda hesaba katarsak 50kyı rahat geçiyor

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında cok fark yok ama benim attığım daha iyi. Hem işlemci hem anakart. 7600 ve 7500F arasında neredeyse hiç fark yok 7600 2 3 FPS ile geçiyor. Ama 7600 ekran kartsız da kullanabilirsiniz. 7500F harici GPU yok. Anakart ise MSI 32 GB daha fazla RAM alabilir.(toplam 128 GB).aralarında 400MHz fark var. Ama bunlar çok da önemli farklılıklar değil. Sizin attığınız sistemdeki kasabenim attığıma göre daha iyi daha güvenilir. Soğutucu çok da iyi değil. Rampageninn ekipman harici bu işi yapamıyor bence. Ama siz yine de benim attığımı almayın hemen. Recep Baltaş. Gibi bilgili kişilerede sorun. Ben böyle yazıyorum ama bende aşırı iyi bilmiyorum.

5070 Sistem.Bütçeyi çok gecmemesi için olabildiğince kıstım herseyden.anakart giriş seviyesi anakart.

Toplam:44828
Hocam, ilginiz için çok teşekkürler. Uğraştınız fakat, fiyat arttıkça biz ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
RTX 5070 için toplanan parçaları, kasayı vs beğenmedik. Sizde dediğiniz gibi mecburen, bütçeye bağlı atıyorsunuz.
Biz size şöyle diyelim:

Her şey dahil 65.000 TL bütçemiz var.

Gönül şunu istiyor: RX 7800 XT 16GB ekran kartlı ve R5 7500F işlemci gibi ana iki parçadan oluşan, geri kalan parçaları iyi olan 40.000 TL civarına hazır sistem.

Geri kalan 25.000 TL'nin 14.000 TL'si ile arkadaşımızda da olan monitörü alacağız. 2K LG marka monitör.
Geri kalan 11.000 TL ile tüm ekipmanları dizmeye çalışacağız.
5.000 TL klavye, 3.000 TL mouse, 2.000 TL mouse pad. Kulaklığa bile yine de para kalmıyor. :(
Yani böyle bir darlık konusu.

Hatta 1.500 TL'ye monitör için askı aparatı da alacağız.

Kısacası, biz RX 7800 XT ekran kartlı ve R5 7500F işlemcili, kronik sorunu olmayan ve absürt derecede kötü, aşağıda olmayan okuma yazma hızları iyi 1TB kapasiteli SSD, iyi bir kasa ve içindeki PSU'da iyi olsun istiyoruz. RAM zaten çok iyi attıklarınız. Patriot Viper Venom 16x2 ve 6000 MHZ CL 30 çok iyi.

Ne yapsak şaşırdık..

Hocam, ilginiz için çok teşekkürler. Uğraştınız fakat, fiyat arttıkça biz ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
RTX 5070 için toplanan parçaları, kasayı vs beğenmedik. Sizde dediğiniz gibi mecburen, bütçeye bağlı atıyorsunuz.
Biz size şöyle diyelim:

Her şey dahil 65.000 TL bütçemiz var.
Gönül şunu istiyor: RX 7800 XT 16 GB ekran kartlı ve parçaları iyi olan 40.000 TL civarına hazır sistem.
Geri kalan 25.000 TL'nin 14.000 TL'si ile arkadaşımızda da olan monitörü alacağız. 2K LG marka monitör.
Geri kalan 11.000 TL ile tüm ekipmanları dizmeye çalışacağız.
5.000 TL klavye, 3.000 TL mouse, 2.000 TL mouse pad. Kulaklığa bile yine de para kalmıyor. :(
Yani böyle bir darlık konusu.
Hatta 1.500 TL'ye monitör için askı aparatı da alacağız.
Kısacası, biz RX 7800 XT ekran kartlı ve R5 7500F işlemcili, kronik sorunu olmayan ve absürt derecede kötü, aşağıda olmayan okuma yazma hızları iyi 1TB kapasiteli SSD, iyi bir kasa ve içindeki PSU'da iyi olsun istiyoruz. RAM zaten çok iyi attıklarınız. Patriot Viper Venom 16x2 ve 6000 MHz CL 30 çok iyi.

Ne yapsak şaşırdık.

Hocam her şey dahil 65k bütçe varsa. Ekipmanlar ve monitöre 25k ayırmak biraz fazla. 50k sisteme ayırın. 15k monitör ve ekipmanlara ayırın10k ya monitör alırsınız. 5K ya da ekipmanları. Ama bu benim düşüncem siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Dediğim gibi bilgili kişilerin cevaplamasını bekleyin artık. Yapacak bir şey yok.