Elimde bütçe olarak tam 42.000 TL var. Elimdeki bu bütçeyi monitörü de dahil bir şekilde (monitör için kafamda en fazla 5.000 TL harcamak var - 1080p) kullanarak en iyi, en fiyat performans şekilde değerlendirmek istiyorum.
İnternette biraz araştırma yaptığımda hazır OEM paketler var genellikle. Bu hazır paketlerin çoğu da RTX 5000 serisi ekran kartlı DDR4 ve DDR5 sistemler olarak ayrılıyorlar. Kullanım amacım tamamen karma olacak. Gerek rekabetçi oyunlar (Valorant - CS2) gerek hikayeli oyunlar, gerek basit video kurgu ve montajları olsun çok amaçlı bir kullanım istiyorum. Oyun deneyimimi 1080p ile sınırlı tutarak bütçeden tasarruf etmek istiyorum, elimdeki bütçe 1080p için anca yetebilecek kıvamda.
Önerebileceğiniz 35-40 bin TL arası gerçekten uygun OEM paketler varsa, veya yakın bir zamanda indirime düşmesi beklenen paketler varsa tavsiyelerini almak isterim. Daha önce hiç kasa toplama, hazır kasa tecrübem olmadığı için ve bu RAM krizinde en fiyat performans bir şekilde sıyrılmak istediğim için piyasaya oldukça hakim olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Tek tek elimle ikinci elle uğraşmadan hızlıca 1 haftada toplayabileceğim RTX 4000 serisi fiyat performans bir toplama tavsiyesi de alabilirim. Amacım işte RTX 5060 olsun güncel olsundan ziyade tamamen elimdeki fiyatla ne kadar yüksek verimlilik / yüksek FPS alabilirim bunun derdindeyim. Zaten RTX 5000 serisi ile gelen multiframe gen teknolojisinin 1080p için çok da kullanışlı olacağını düşünmüyorum tahminlerime göre ama uygun fiyatlı bir OEM paket varsa değerlendirebilirim istediğim fiyat aralığında.