Bütçe
42.000 TL
Belki bütçe yeterince artarsa XPG RAM'den 2 tane alabilirsiniz. Onun harici bir şey yok. Her parça uyar birbiriyle.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim.

Önerdikleri modelin 2 TB versiyonu vatan da gece indirimlerinde 4300 4500 lira bandına düşüyordu bütçenizi minimal arttırp 2 TB M.2 olanı alabilirsiniz. İleride depolama adına sıkıntı çekmeyin diye öneride bulunmak istedim.

Eki Görüntüle 199000
Sagolun hocam. Şimdilik ssd 1tb yeterli bütçemi daha fazla esnetemiyorum maalesef.

RAM fiyatları daha da uçmadan aynı RAM'den 1 tane daha almak çok daha mantıklı bir konumda.

Ayrıca %15 indirim uyguluyor vatan, bu yaklaşık 5.500TL'ye tekabül ediyor. Ki internet fiyatı da o kadar zaten.

RAM daha öncelikli ama ürün 5.5'a düşmüyor geçenki vatan gece indirimlerinde 22 Ekim'deki 4674 liraya düşmüş resimde atmış olduğum model. Vatan fiyatını yükseltmiş yani 5.5 değil. Ama RAM daha öncelikli depolama bir şekilde halledilir.

Arkadaşlar merhaba. Bir süredir bilgisayar toplamaya çalışıyorum ancak fiyatlar çok fazla değişken olduğu için bir türlü karar veremedim. Beklediğim şekilde hazır sistem de çıkmadı. Bu yüzden indirimlerden faydalanarak tek tek toplamaya karar verdim. Öncelikle ağırlıklı olarak hikayeli oyunlar oynayan birisiyim ama CS2 de oynuyorum. Monitörüm 1080p 24 inç. R5 7500F işlemci ve RTX 5060 Ti 16 GB bir sistem düşünüyorum. RTX 5070 düşünmeme nedenim 1080P'de işlemciyle beraber yüzde 10 darboğaz yapıyor. CS2'de oynadığım için 27 inç 2K monitöre geçmek istemiyorum.

Aklımdaki parçalar aşağıdaki şekilde, bu sistem için önerilerinizi bekliyorum. Neleri değiştirmeliyim? Bir de SSD de DRAM olayı var mış. Hangi SSD'lerde DRAM var bilmiyorum. Bütçem normalde 35.000-40.000 TL civarında, Kasım ayında bu bütçeyle toplayabilir miyim bilmiyorum. RTX 5060 Ti 16 GB ikinci elde 20 bin lira civarına bulunabiliyor.
  • İşlemci: 7500F.
  • Ekran kartı: 5060 Ti 16 GB.
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • RAM: XPG Lancer RGB 16 GB 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216g-clarbk DDR5 RAM veya.
  • Patriot Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 gaming RAM.
  • SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD veya.
  • Kioxia Exceria lSC11K1T02g8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
  • Kasa: MSI MAG Forge 121a B75 PCI-E5 temperli cam 4 X120mm Auto RGB fan 750W bronz ATX gaming bilgisayar kasası, veya.
  • FSP CMT218 RGB fanlı 750W ATX oyuncu kasası.
  • İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin king 120 SE TL-C12C 120mm 5 X 6mm.
@LH44 hocam size zahmet siz de bakabilir misiniz?

Geçen ay 43'e aldım şu an 50 bin olmuş xaser marka toplama aldım 16 GB 5060 Ti şu an bu fiyatlara bulamazssın gibi kral bu özellikte hatta ben sana atayım.

@Ercannsn, AM4 sistem önermiyoruz, soket desteği bitti, performans olarak en iyi işlemcisi 5800X3D bile 7500F ayarında, PBO ile 7500F öne geçiyor.

Belki bütçe yeterince artarsa XPG RAM'den 2 tane alabilirsiniz. Onun harici bir şey yok. Her parça uyar birbiriyle.

Hocam bende aynı sistem toplamayı düşünüyorum ama aklımda 1-2 soru var anakart ve RAM arkadaşın sistemin aynısını topladımda MSI B650M-B koyup RAM'leri ikilemek var ya da ileriye dönük tebiliyonda herkese önerdiğin anakart var aynı bu setup kurmak var tebilionda önerdiğin anakarta hangi RAM'leri alayım?

Vallahi kral aldığım bunun bandında tüm sistemlere taş koyar temiz format attım bebek gibi aşırı akıcı özel ayarlarımı yaptım.
AM4 soket, pahalı bir sistem almışsınız. Sisteminiz kendinize göre güzel ama abartmayın lütfen.

Özelleştirmeler:
Screenshot_20251105_123837.webp

Mesela bu sistemin tek eksisi 16GB DDR5 olması. 🙂
@Serkan1562 Ben olsam hazır sistem bakmazdım, çok iyi seçenekler yok. Sizin topladığınız sistem buna kıyasla briaz daha önde.

Hocam bende aynı sistem toplamayı düşünüyorum ama aklımda 1-2 soru var anakart ve RAM arkadaşın sistemin aynısını topladımda MSI B650M-B koyup RAM'leri ikilemek var ya da ileriye dönük tebiliyonda herkese önerdiğin anakart var aynı bu setup kurmak var tebilionda önerdiğin anakarta hangi RAM'leri alayım?
Anakarttan kısıp 2x16 eklemek yerine, B850M Force ile 1x16GB RAM alın.

RAM olarak şuna bakabilirsiniz: https://share.google/L3TatuMj8EYtjECKQ

Bu fiyatlarda RAM önermeye, özellikle 1x16 olarak elim var mıyor ama başka seçenekte yok.

AM4 soket, pahalı bir sistem almışsınız. Sisteminiz kendinize göre güzel ama abartmayın lütfen.

Özelleştirmeler:

Mesela bu sistemin tek eksisi 16GB DDR5 olması. 🙂
@Serkan1562 Ben olsam hazır sistem bakmazdım, çok iyi seçenekler yok. Sizin topladığınız sistem buna kıyasla briaz daha önde.

Anakarttan kısıp 2x16 eklemek yerine, B850M Force ile 1x16GB RAM alın.

Bu fiyatlarda RAM önermeye, özellikle 1x16 olarak elim var mıyor ama başka seçenekte yok.
Hocam özellikle yorumun için çok teşekkürler bütün parçaları bir yerden alayım diyorum ne yazıkki anakart her yerde bulunmuyor bu anakartı isteme nedenim ileride işlemciyi değiştirmek için istiyorum ramlari 2 tane alacağım bu B850M force alacağım 7500f şimdilik beni götürür.

Özelleştirmeler:

Mesela bu sistemin tek eksisi 16 GB DDR5 olması. 🙂

Anakarttan kısıp 2x16 eklemek yerine, B850M Force ile 1x16 GB RAM alın.

Hocam indirimler pek faydası olmayacak gibi önemli olan taksit sayısı bu süreçte bana öyle geldi o yüzden yeni konuda açmak istemiyorum sürekli aynı şeyler için arkadaşın yazısında baltalamak istemiyorum son kez bakarmısın alınır mı ?

Dosya Ekleri

• IMG_2116.webp
    IMG_2116.webp
    213,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Hocam indirimler pek faydası olmayacak gibi önemli olan taksit sayısı bu süreçte bana öyle geldi o yüzden yeni konuda açmak istemiyorum sürekli aynı şeyler için arkadaşın yazısında baltalamak istemiyorum son kez bakarmısın alınır mı ?
Alınır, başka seçenek yok zaten.