Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 - 45.000 TL
Michael Scofield
Uzman
Anakartı B650M-R yaparsan birde ayrı soğutucu alacak kadar bütçeyi arttırırsan güzel olur diye düşünüyorum ama arkadaşlarında önerilerini beklemek lazım.
sonaar
Çalışkan
Anakartı B650M-R yaparsan bir de ayrı soğutucu alacak kadar bütçeyi arttırırsan güzel olur diye düşünüyorum ama arkadaşlarında önerilerini beklemek lazım.
Hocam daha once gormustum bunu aklımdaydı ,daha dusuk alternatifler arıyordum ama artık o da imkansızlaşıyor.
Michael Scofield
Uzman
Bundan daha düşük bütçede alacağın sistemlerin parça kalitesi çok yüksek olmaz.Hocam daha once gormustum bunu aklımdaydı ,daha dusuk alternatifler arıyordum ama artık o da imkansızlaşıyor.
Hocam şöyle bir sistem daha var anakartı ASUS B650 yaparsanız ve ayrı bir soğutucu ile alınabilir.Hocam daha once gormustum bunu aklımdaydı ,daha dusuk alternatifler arıyordum ama artık o da imkansızlaşıyor.
Son düzenleme:
sonaar
Çalışkan
Bundan daha düşük bütçede alacağın sistemlerin parça kalitesi çok yüksek olmaz.
Hocam şöyle bir sistem daha var anakartı ASUS B650 yaparsanız ve ayrı bir soğutucu ile alınabilir.
Her turlu 45 gözden çıkarmak gerekiyor neredeyse. Üzüyor vallahi.
Bundan daha düşük bütçede alacağın sistemlerin parça kalitesi çok yüksek olmaz.
Hocam şöyle bir sistem daha var anakartı ASUS B650 yaparsanız ve ayrı bir soğutucu ile alınabilir.
Hocam bir de sormak istediğim bir soru var. Bu yeni hazır sistemlerde 500GB SSD niye bu kadar çoğaldı? 500GB ile idare etmek çok zor.
Son düzenleme:
Michael Scofield
Uzman
Hocam fiyat ucuz olsun diye öyledir zaten 2 yıl önce de 500gb di siteler hep yapıyor bunu. Bilgisayarı aldıktan sonra hangi tür oyuncular oynayacaksınız? Ona göre sistem bulunur.Her turlu 45 gözden çıkarmak gerekiyor neredeyse. Üzüyor vallahi.
Hocam bir de sormak istediğim bir soru var. Bu yeni hazır sistemlerde 500GB SSD niye bu kadar çoğaldı? 500GB ile idare etmek çok zor.
sonaar
Çalışkan
Hocam fiyat ucuz olsun diye öyledir zaten 2 yıl önce de 500GB'di siteler hep yapıyor bunu. Bilgisayarı aldıktan sonra hangi tür oyuncular oynayacaksınız? Ona göre sistem bulunur.
Şu an kullandığım laptop 500 GB bitir sil yaparak kullanınca bir sıkıntı olmuyor ama online oyunlar biraz işi bozuyor arada EA FC Valorant Battlefield gibi tekrar oynanan oyunlar.
Hocam fiyat ucuz olsun diye öyledir zaten 2 yıl önce de 500GB'di siteler hep yapıyor bunu. Bilgisayarı aldıktan sonra hangi tür oyuncular oynayacaksınız? Ona göre sistem bulunur.
Hocam şöyle bir sistem var yine 500GB
İşlemci stoku bitmiş Ryzen 5 7600 oluyor ve 100 TL fark ile beyaz kasa oluyor
Siteye İtopya'nin yan sitesi diyorlar ama emin değilim.
Son düzenleme:
Michael Scofield
Uzman
Şu an kullandığım laptop 500 GB bitir sil yaparak kullanınca bir sıkıntı olmuyor ama online oyunlar biraz işi bozuyor arada EA FC Valorant Battlefield gibi tekrar oynanan oyunlar.
Hocam şöyle bir sistem var yine 500GB.
İşlemci stoku bitmiş Ryzen 5 7600 oluyor ve 100 TL fark ile beyaz kasa oluyor.
Siteye İtopya'nin yan sitesi diyorlar ama emin değilim.
Bilemedim site güvenilir olabilir ama iletişimi yönünden eksik diyorlar risk almaya değmez.
Hocam 45 gibi rakamları gözden çıkarmak istemiyorsanız 40 bine DDR4 sistemler var. Diğer seçenekte DDR5 ama ekran kartı 9060XT değil 5060'lı sistem alırsınız, öyle de alacağın FPS biraz düşer ama tahminimce çok fark olmaz.
Michael Scofield
Uzman
Zararlarını çok bilmiyorum ama bende de DDR4 var ve bütçen el vermiyor birkaç yıl sonra sorun çıkarırsa DDR5e yenilersin sistemini bende öyle yapacağım.