Onur Karadağ

Çalışkan
Merhaba, oyun odaklı yeni bir sistem toplayacağım parçalar konusunda çok kararsız kaldım ayrı ayrı alıp montajını kendim yapmayı düşünüyorum zira hazır sistemler pek stabil gelmedi bana bazı parçaların kalite düşüklüğünden dolayı kendim en uygun parçalara bakarak şu şekil bir sistem oluşturdum.

İşlemci: Ryzen 5 8400F
İşlemci soğutucu: 2000-2500 TL bütçe ayırdım geleceğe yönelik sıvı soğutma düşünüyorum önerileri bekliyorum.
Anakart: ASUS Prime B650M-R - Gigabyte B650M S2H veya MSI Pro B650M-B
RAM: Kingston Beast 16 GB 5600MHz (Daha sonra 1 adet 16 daha ekleyeceğim)
Ekran kartı: Gigabyte RTX 4060 eagle OC
SSD: 500 GB SATA Windows'u kuracağım, daha sonradan 1 TB M.2 ekleyip depolama olarak kullanacağım.
Kasa &: Corsair 480t 3XAR120 RGB fanlı 750W 80Plus Bronze MidT ATX veya Vento VG4202FL FSP 750W gen5

İlk bilgisayarımı 6 sene kullandım yine bu şekilde uzun süre kullanabileceğim güncellemeye müsait bir bilgisayar istiyorum önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Anakart ASUS alın derim geleceğe dönük olur en azından 2 M.2 slotu mevcut. RAM'leri 6000 MHz seviyesine çıkarmalısın. Kasa olarak Corsair öneriyorum en azından Corsair PSU oldğunu düşünüyorum yazmamışsın. İşlemciyi 7500F seviyesine çıkarabilirsen çok güzel olur. Soğutma olarak da Thermalright peerless Assassin 120 SE alırsan en azından cebine 500 1000 kalır işlemciyi artırabilirsin.

Anakart ASUS alın derim geleceğe dönük olur en azından 2 M.2 slotu mevcut. RAM'leri 6000 MHz seviyesine çıkarmalısın. Kasa olarak Corsair öneriyorum en azından Corsair PSU oldğunu düşünüyorum yazmamışsın. İşlemciyi 7500F seviyesine çıkarabilirsen çok güzel olur. Soğutma olarak da Thermalright peerless Assassin 120 SE alırsan en azından cebine 500 1000 kalır işlemciyi artırabilirsin.

Hocam öncelikle teşekkür ederim, 5600 MHz ile 6000 MHz arasında çok fark olur mu? Corsair kasada CX750W olması lazım sadece vatan da var ve orada buna dair bir bilgi verilmemiş, attığınız soğutucu hava soğutucu ve çok kaba duruyor ayrıca ileride işlemci güncellemesi yapıldığında yeterli olur mu bilemedim.

Hocam öncelikle teşekkür ederim, 5600 MHz ile 6000 MHz arasında çok fark olur mu? Corsair kasada CX750W olması lazım sadece vatan da var ve orada buna dair bir bilgi verilmemiş, attığınız soğutucu hava soğutucu ve çok kaba duruyor ayrıca ileride işlemci güncellemesi yapıldığında yeterli olur mu bilemedim.

Şu an 7xxx serisinde tatlı nokta dediğimiz 6000 MHz bu 9xxx serisinde 6400e çıktı diye biliyorum 5600 ile 6000 arasında devasa bir fark olmaz ama bütçe farkıda çok yoktur diye tahmin ediyorum. Corsair kasada Corsair PSU varsa alınır FSP de kötü bir PSU değil tabii ki mesh yapısında olduğu için tercih ettim. Kaba soğutucları bende çok sevmiyorum o fiyat aralığında enermax liqmaxflo 240 mm sıvı soğutma öneririm.

Hocam açıklamada belirtmiştim hazır sistem istememe sebebi mi attığınız sistemde RAM Lexar SSD Klevv ve Kasa PSU enermax marka ayrıca İşlemci Intel ve Ekran kartı AMD yani bu kadar ters bir öneri yapılamazdı

Hocam açıklamada belirtmiştim hazır sistem istememe sebebi mi attığınız sistemde RAM Lexar SSD klevv ve kasa PSU enermax marka ayrıca işlemci Intel ve ekran kartı AMD yani bu kadar ters bir öneri yapılamazdı.

Ne yazmışım okudun mu? Bu bütçede 4060 alan biri attığım sisteme laf atması tuhaf.

Parça parça olarak bu bütçede uzay montaj şeklinde 7800XT AM5 sistemler çıkıyor.

Anakart: Gigabyte B650M S2H ( eğer SATA+ M.2 olacaksa )
İşlemci: 7500F.
Soğutucu: Enermax liqmaxflo 240.
RAM: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30.
Ekran kartı: Palit 4060.
Kasa: Corsair 480t 750W.
M.2: Kingston NV3 1 TB.
Total: 34500 TL.