Merhaba,

Şu an elimde 35.000 TL bütçe var ve bu parayı 1-1.5 ay değerlendirme şansım bulunuyor. Önümde iki farklı yol var ve hangisinin daha mantıklı olduğu konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum:

Parayı Vakıf Katılım gibi bir kuruma yatırıp 1.5 ayın sonunda risksiz bir şekilde ~2.000 TL kazanç elde etmek.

Ankara Yenimahalle'de oturuyorum. Sahibinden üzerinden piyasası hızlı ürünleri alıp satmakla para kazanmak.
  • Yapay zekaya danıştığımda en hızlı PlayStation 4 (PS4) al-satı yapabileceğimi söyledi.
  • Mevcut bütçemle yaklaşık 3 adet PS4 alabiliyorum.
Sizce hangi yol daha mantıklı ve bu parayla yaklaşık 1.5 ayda 5-6K kazanabilir miyim? Eğer "35.000 TL ile PS4 işi yürümez" derseniz, günlük kazancımdan 1.5 ay boyunca her gün 1.000 TL daha bu bütçeye ekleme imkanım var.

Ticaret meselesi yapay zekaya göre hareket edilmez. Şimdi PS4'ü kaça alıyorsun, kaça satılıyor? Piyasa fiyatlandırması ne durumda? Böyle şeyler önemliler. Al-sat yapabilene mantıklı bir iş de doğru şeyleri yapabilmek, doğru yatırımları yapabilmek önemli.

At vadeliye kendi kendine artsın hocam. Şimdi al sat işlerinde yol masrafıydı, dışarıda yeme masrafıydı, zararıydı vs olabilir. Katılım hesaplarına pek kafam basmıyor açıkçası. Çalışma mantığına baktım ama pek güven vermediler. Dümdüz vadeli hesap açıp sabit bir faiz oranı ile günlük faizini kazanırsın. 1,5 ay kadar bire süre sonra ortalama 75-80k civarı bir para toplarsınız sırf günde 1K 1k hesaba gireceğiniz için. 80k gibi bir miktar ayda faiz ile ortalama 2200-2500 bandında artar zaten. Hedef olan 5K civarı getiriye ulaşmak için vadeli hesap özelinde 160k civarı bir para lazım size.

Ticaret meselesi yapay zekaya göre hareket edilmez. Şimdi PS4'ü kaça alıyorsun, kaça satılıyor? Piyasa fiyatlandırması ne durumda? Böyle şeyler önemliler. Al-sat yapabilene mantıklı bir iş de doğru şeyleri yapabilmek, doğru yatırımları yapabilmek önemli.

Doğru söylüyorsunuz ama piyasada al satı yapılacak çok fazla ürün var. Hepsinin piyasasını araştırmam çok zor olur. Sadece yapay zekanın verdiği tavsiyeyle de yapılacak iş değil. O yüzden burada al sat da bilgisi olanlar varsa, önereceği şeyler varsa diye konu açtım.

At vadeliye kendi kendine artsın hocam. Şimdi al sat işlerinde yol masrafıydı, dışarıda yeme masrafıydı, zararıydı vs olabilir. Katılım hesaplarına pek kafam basmıyor açıkçası. Çalışma mantığına baktım ama pek güven vermediler. Dümdüz vadeli hesap açıp sabit bir faiz oranı ile günlük faizini kazanırsın. 1,5 ay kadar bire süre sonra ortalama 75-80k civarı bir para toplarsınız sırf günde 1K 1k hesaba gireceğiniz için. 80k gibi bir miktar ayda faiz ile ortalama 2200-2500 bandında artar zaten. Hedef olan 5K civarı getiriye ulaşmak için vadeli hesap özelinde 160k civarı bir para lazım size.

Faiz bana pek uygun değil ama katılım hesabına atabilirim. Onun da getirisi ortalama 1.5 ayda 2K olacaktır. Al sat da başarılı olacak bir fikir bulursam uzun vadede düşünülebilir. Telefon, bilgisayar, PlayStation gibi şeylerin al satını yapabilirim ama riski çok yüksek olan şeyleri de göze alamıyorum.

Piyasada nakit sıkıntısı var. Al sat zor olabilir bu dönemde ya vadeli mevduata atın ya da para piyasa fonu alın. (YTD)