Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir, bir keresinde telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince bir de şarjda ısınınca kabak gibi iz kalmıştı ekranda, beyaz ekranda uygulama simgeleri renkleriyle birlikte belli oluyordu
Ama düşük parlaklıkta da 10 saat idare eder herhalde, hiç denemedim.
Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir, bir keresinde telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince bir de şarjda ısınınca kabak gibi iz kalmıştı ekranda, beyaz ekranda uygulama simgeleri renkleriyle birlikte belli oluyordu
Ama düşük parlaklıkta da 10 saat idare eder herhalde, hiç denemedim.
OLED söz konusu iken IPS'miş VA'mış hikaye. OLED monitörlerin fiyatları düşmeye başladı yavaş yavaş. Fiyatlar iyice gerileyip standartlaşması ile beraber VA ve IPS paneller piyasadan silinecek zaten. Bu zamandan sonra OLED dışında farklı panel monitörlere yatırım yapılmamalı bence.
Ayrıca Burn-in sadece bazı renklerde belli oluyor onun dışında sırıtmıyor, ekran uzun kullanımda çok ısınmazsa ve gün içinde aralıksız 2-3 saatten fazla kullanılmazsa yanma ihtimali ilk 4-5 yıl içinde bayağı düşük hatta neredeyse %0, arkadaşım 3-4 denelik OLED ekranlı monitör kullanıyor günlük 4-5 saat açık tutuyor henüz yanık yok. Ayrıca yeni modellerde yanmayı önlemek için pikselleri arada bir titretiyorlar böylece görüntü sabit kalmıyor.
OLED söz konusu iken IPS'miş VA'mış hikaye. OLED monitörlerin fiyatları düşmeye başladı yavaş yavaş. Fiyatlar iyice gerileyip standartlaşması ile beraber VA ve IPS paneller piyasadan silinecek zaten. Bu zamandan sonra OLED dışında farklı panel monitörlere yatırım yapılmamalı bence.
Hocam şöyle söyleyeyim hız benim için önemsiz HZ yani. Görüntü çok canlı parlak kaliteli cam gibi olsun istiyorum 120 hz yeter minimum tabi. 2k pivot 27 inch ve bu fiyatta olması çok ilgimi çekti. Aoc ve bunu arasındayım ya. daha değil...