Bütçe
35.000 TL
Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir, bir keresinde telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince bir de şarjda ısınınca kabak gibi iz kalmıştı ekranda, beyaz ekranda uygulama simgeleri renkleriyle birlikte belli oluyordu :D

Ama düşük parlaklıkta da 10 saat idare eder herhalde, hiç denemedim.

O kadar kısa sürede sorun olacağını sanmıyorum. Bir de 3 yıl garanti oluyor, birebir değişim.

Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir, bir keresinde telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince bir de şarjda ısınınca kabak gibi iz kalmıştı ekranda, beyaz ekranda uygulama simgeleri renkleriyle birlikte belli oluyordu :D

Ama düşük parlaklıkta da 10 saat idare eder herhalde, hiç denemedim.
Bunu öğrendiğim iyi oldu. Uyuyakalıyorum bazen bilgisayarı açık unutup :D.

OLED söz konusu iken IPS'miş VA'mış hikaye. OLED monitörlerin fiyatları düşmeye başladı yavaş yavaş. Fiyatlar iyice gerileyip standartlaşması ile beraber VA ve IPS paneller piyasadan silinecek zaten. Bu zamandan sonra OLED dışında farklı panel monitörlere yatırım yapılmamalı bence.

Ayrıca Burn-in sadece bazı renklerde belli oluyor onun dışında sırıtmıyor, ekran uzun kullanımda çok ısınmazsa ve gün içinde aralıksız 2-3 saatten fazla kullanılmazsa yanma ihtimali ilk 4-5 yıl içinde bayağı düşük hatta neredeyse %0, arkadaşım 3-4 denelik OLED ekranlı monitör kullanıyor günlük 4-5 saat açık tutuyor henüz yanık yok. Ayrıca yeni modellerde yanmayı önlemek için pikselleri arada bir titretiyorlar böylece görüntü sabit kalmıyor.
aralıksız 4-7 saat arası açık olabilir monitör bende

OLED söz konusu iken IPS'miş VA'mış hikaye. OLED monitörlerin fiyatları düşmeye başladı yavaş yavaş. Fiyatlar iyice gerileyip standartlaşması ile beraber VA ve IPS paneller piyasadan silinecek zaten. Bu zamandan sonra OLED dışında farklı panel monitörlere yatırım yapılmamalı bence.
Var mı OLED tavsiyen

OLED almalısın bu bütçede, eğer illa LCD alacaksan da hızlı VA MiniLED.