Yok ben de araştırıyorum dikkatli seçilmesi gerekiyor hatta erteledim ben.
Oled ne kadar hızlı gelişiyor çözemediler bu piksel yanmalarınıOLED almak demek OLED tribini çekmek demek. Yapısı gereği hassas bir panel. Eğer hiç kafaya takmak istemiyorsan mini LED modellerden bakman gerek.
[OLED = Burn-in, Mat veya parlak yüzey, temizlik zorluğu gibi şeyler demek. Bu sebeple almaktan vazgeçtim ben]
Kağıt üstünde iyiye benziyor ama bu mat parlak ekran işi tamamen tercih meselesi. Ben bu paraları açıkçası vermeyip 20-25'e kapatmak istiyorum.Alienware AW2725DF 27 inç QHD (2560 x 1440) oyun PC ekranı, 360 Hz, QD OLED, 0,03 ms, AMD FreeSync Premium Pro,%99,3 DCI-P3, HDR400, USB-C, 2X DisplayPort, HDMI, 4X USB, 3 yıl garanti : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Alienware AW2725DF 27 inç QHD (2560 x 1440) oyun PC ekranı, 360 Hz, QD OLED, 0,03 ms, AMD FreeSync Premium Pro,%99,3 DCI-P3, HDR400, USB-C, 2X DisplayPort, HDMI, 4X USB, 3 yıl garanti : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Bu model nasıldır? Ben de 240Hz TN kullanıyorum, ileride OLED 360 düşünüyorum.
Ayrıca Burn-in sadece bazı renklerde belli oluyor onun dışında sırıtmıyor, ekran uzun kullanımda çok ısınmazsa ve gün içinde aralıksız 2-3 saatten fazla kullanılmazsa yanma ihtimali ilk 4-5 yıl içinde bayağı düşük hatta neredeyse %0, arkadaşım 3-4 denelik OLED ekranlı monitör kullanıyor günlük 4-5 saat açık tutuyor henüz yanık yok. Ayrıca yeni modellerde yanmayı önlemek için pikselleri arada bir titretiyorlar böylece görüntü sabit kalmıyor.Yapıştır OLED'i. Spesifik bir ihtiyacın yoksa IPS'e her kategoride 3 kalem üstünlük kurar en az. Burn in var ama genelde uzun süre ortaya çıkmıyor. Çıktığında da direkt burn-in'e bakmazsan belli olmuyor. Gözlerini seviyorsan OLED al.
Ayrıca burn-in sadece bazı renklerde belli oluyor onun dışında sırıtmıyor, ekran uzun kullanımda çok ısınmazsa ve gün içinde aralıksız 1-2 saatten fazla kullanılmazsa yanma ihtimali çok düşük. Ayrıca yeni modellerde yanmayı önlemek için pikselleri arada bir titretiyorlar.
Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir, bir keresinde telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince bir de şarjda ısınınca kabak gibi iz kalmıştı ekranda, beyaz ekranda uygulama simgeleri renkleriyle birlikte belli oluyorduHocam biz bilgisayarı çok kullanırız kimi zaman 10 saat - 15 saat OLED elimde erir gider o zamanben daha az bütçeyle 4K IPS geçmeyi de düşünüyorum 1080p baydı artık.
Hocam 15 saat kullanırsan iki gün sonra bile yanık olabilir telefonum şarjda olduğundan ekran kapanmadan gece 7-8 saat açık kalmıştı yüksek parlaklıkta 8 saat aynı görüntüyü gösterince kabak gibi iz kalmıştı ekranda![]()
Hocam telefonum AMOLED ama benzer teknoloji oldukları için örnek verdim. Monitörleri muhtemelen bu koşullar için daha dayanıklı üretmişlerdir ama günde 10-15 saat kullanımda 2-3 sene gitmesi zor gibi bence.Eyvah eyvah 35 bin liralar verip böyle şeyler yaşamak istemem kesinlikle. Çözemiyorlar mı bu yanma işini 1-2 saat çok az geldi bana acaba telefonunuz kötü bir referans mı oluyor OLED monitör örneği için.